Mi a jó az új építésű lakóparkokban?
#2: De nem mindenki szeret autóval közlekedni aki megteheti. Én pl semmi pénzért nem közlekednék például Bp-n belül kocsival, mert egy jó nagy idegességforrás az egész. Persze ezzel nincs mindenki így, de ilyen is vagy.
Igen, valóban rendezett a környezet ebben igazad van. Számomra talán túlságosan is rendezett, szabályos és egyforma, túlzottan "tökéletes", emiatt tűnhet műnek. Tökéletesre nyírt fű, tökéletesen egyforma kis facsemeték ugyanakkora távolságra ugyanúgy lemetszve, térkövek, minden szimmetrikus stb. Igen ez egyrészt rendezettség, másrészt túlságosan mű hatású, legalábbis számomra. Nem meggyőzni akarok senkit sem, inkább csak megérteni.
#1: Igen ebben is lehet valami, feltételezem többnyire elég jó a beosztásuk, ez valóban egy fontos szempont.
Én például szeretem azt, amit te "mű"-nek tituláltál. Nem tudom miért, egyszerűen tetszik. Sok más is tetszik, de ez valahogy kifejezetten.
Mondjuk nekem csak azok a lakóparkok tetszenek, amik tényleg jól vannak megépítve. Nem túlzsúfoltak (mint a kopaszi gátnál), vannak kialakított parkolók, bicikli és babakocsi tárolók, bolt, játszótér a gyerekeknek fontos, hogy legyen a közelben óvoda és iskola.
A szomszédok hasonló korúak és anyagi helyzetűek (és itt én nem csak arra gondolok, hogy nem túl szegények, hanem nem is túl gazdagok), ezért hasonló problémáik/életszemléletük van, mint nekem. Össze lehet barátkozni a többi gyerekes szülővel és rotálni a gyerekeket, átjárni egymáshoz gyes alatt stb.
Előny, hogy nem kell nagy területet karbantartanod, amit én a túlórák mellett nem akarnék csinálni, ugyanakkor ki lehet küldeni a gyerekeket játszani. Attól, hogy mindegyik lakás ugyanolyan, nincs rajtam nyomás, hogy kreatívkodjak (amit szintén nem szeretek), hanem megbízzuk a közösképviselőt, hogy tartsa karban, ahogy jónak látja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!