Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a jó az új építésű lakópark...

Mi a jó az új építésű lakóparkokban?

Figyelt kérdés
Nem konkrétan a lakások kivitezése miatt merült fel bennem, hisz vannak silányabb, ugyanakkor jó minőségű munkák is. Hanem inkább a lekóparki környezetért miért élnek-halnak sokan? Általában tényleg szép rendezettek, viszont nekem inkább mű hatásuk van, sűrűn beépítve, rossz tömegközlekedési lehetőségekkel (általában). Mindezekért pedig jó sok pénzt elkérnek.

2021. júl. 1. 12:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Jó szerintem a rendezettségük. Én panelban lakom és ami felújítást itt véghez kell vinni az nagyon fárasztó, a ház maga belülről csúnya, elhasznált pedig még a jobbak közé tartozik. Ehhez képest nyilván felüdülés egy luxuskörnyezetben lakni. Ha meg tudnám fizetni, én is mennék.
2021. júl. 1. 13:25
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Az emberek szép, rendezett környezetet szeretnének, ami nincs tele szeméttel, nem fetreng alkoholista csöves az árok szélén, nincs tele kóbor állatokkal, nincs gaz meg parlagfű mindenhol stb. És ezt inkább megfizetik, minthogy ők dolgozzanak pl. a kertben. Tömegözlekedés általában nem szempont, akinek van új építésű lakóparki ingatlanra pénze, ott van általában több autó családonként.
2021. júl. 1. 13:32
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
Valaki szereti, van akinek akkor se kéne, ha lenne rá pénze. Nem vagyunk egyformák. Tömegközlekedés meg nem annyira fontos ott, hiszen mindenki tehetős, és nindenkinek van autója, vagy taxival mennek. Gyerekeket meg lehet iskolabusz szállítja. Mondjuk én nem laknék ilyen helyen, hanem inkább egy belvárosi luxuslakásba, vagy budai villába, ha lenne rá pénzem. De megértem, hogy sokan szeretik a luxus lakóparkokat, hisz a lakóközösségben mindenki jómódú, van biztonsági/ portaszolgálat, egy csomó közös cucc, amiket használhat az összes lakó, pl medence, konditerem, mosoda, stb.
2021. júl. 1. 13:50
 4/16 A kérdező kommentje:

#2: De nem mindenki szeret autóval közlekedni aki megteheti. Én pl semmi pénzért nem közlekednék például Bp-n belül kocsival, mert egy jó nagy idegességforrás az egész. Persze ezzel nincs mindenki így, de ilyen is vagy.

Igen, valóban rendezett a környezet ebben igazad van. Számomra talán túlságosan is rendezett, szabályos és egyforma, túlzottan "tökéletes", emiatt tűnhet műnek. Tökéletesre nyírt fű, tökéletesen egyforma kis facsemeték ugyanakkora távolságra ugyanúgy lemetszve, térkövek, minden szimmetrikus stb. Igen ez egyrészt rendezettség, másrészt túlságosan mű hatású, legalábbis számomra. Nem meggyőzni akarok senkit sem, inkább csak megérteni.

#1: Igen ebben is lehet valami, feltételezem többnyire elég jó a beosztásuk, ez valóban egy fontos szempont.

2021. júl. 1. 13:57
 5/16 A kérdező kommentje:
#5: Nem zavar, csak nem értem. Kőbányán és a lakóparkokon kívül azért sok minden más is van, ne légy ilyen csőlátású.
2021. júl. 1. 14:02
 6/16 anonim ***** válasza:
97%
Ez ugyan olyan, mint hogy van aki szereti a spenótot, van aki meg nem. Én például utálom, de ettől nem írok ki kérdést arról, hogy mások miért szeretik. Aki szereti egyen spenótot, engem nem zavar, nem foglalkozom vele. Neked ugynezt tanácsolom a lakóparkok kapcsán.
2021. júl. 1. 14:07
 7/16 A kérdező kommentje:
#7: A válaszodból ítélve úgy érzem, hogy azt gondolod, hogy provokálni akartam a kérdéssel, pedig nem erről szól. Illetve a kedvét sem akartam elvenni senkinek tőle. Csak kíváncsi voltam, felsoroltam néhány dolgot ami nekem nem tetszik, de mindamellett, hogy nem vagyunk egyformák és valóban mindenkinek más tetszik, talán van olyan dolog, előny, amit nem vettem észre, amiről nem tudok, mégis fontos lehet. Elsősorban erre lettem volna kíváncsi, illetve aki szereti az miért szereti, pontosan mi az amit szeret benne, mi az amit ő pozitívan élt meg benne. Lehet, hogy számomra ez nem lesz szempont, de az is lehet, hogy igen. A véleményeket mindenesetre szívesen meghallgatom.
2021. júl. 1. 14:26
 8/16 anonim ***** válasza:
97%

Én például szeretem azt, amit te "mű"-nek tituláltál. Nem tudom miért, egyszerűen tetszik. Sok más is tetszik, de ez valahogy kifejezetten.

Mondjuk nekem csak azok a lakóparkok tetszenek, amik tényleg jól vannak megépítve. Nem túlzsúfoltak (mint a kopaszi gátnál), vannak kialakított parkolók, bicikli és babakocsi tárolók, bolt, játszótér a gyerekeknek fontos, hogy legyen a közelben óvoda és iskola.

A szomszédok hasonló korúak és anyagi helyzetűek (és itt én nem csak arra gondolok, hogy nem túl szegények, hanem nem is túl gazdagok), ezért hasonló problémáik/életszemléletük van, mint nekem. Össze lehet barátkozni a többi gyerekes szülővel és rotálni a gyerekeket, átjárni egymáshoz gyes alatt stb.

Előny, hogy nem kell nagy területet karbantartanod, amit én a túlórák mellett nem akarnék csinálni, ugyanakkor ki lehet küldeni a gyerekeket játszani. Attól, hogy mindegyik lakás ugyanolyan, nincs rajtam nyomás, hogy kreatívkodjak (amit szintén nem szeretek), hanem megbízzuk a közösképviselőt, hogy tartsa karban, ahogy jónak látja.

2021. júl. 1. 14:33
 9/16 A kérdező kommentje:
#9: Köszi, ezek a tényezők is elgondolkodtatóak, ment a zöld pipa!
2021. júl. 1. 14:40
 10/16 mindentudó99 ***** válasza:
50%
Túl sűrűn vannak a házak és kicsik a telkek ez nem tetszik . De egyébként jók.
2021. júl. 1. 16:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!