A szüleim válnak és a nagy családi házból egy kicsi
panelba költözünk, én pedig nem akarom ezt...Fel
tudnátok vidítani,mondani valamit ami miatt a panel jobb?
Panel és panel között is van különbség, ahogy az sem mindegy milyen környék a ltp.
Nem kell havathányni, kertet gondozni, ritkábban kell takarítani, éjjel nem ordítanak a kutyák, nem flexel a szomszéd, nem kell jóban lenni a szomszédokkal ha nem akarsz.
2021. máj. 31. 17:00
32/44 Thispain válasza:
#18 A leírás alapján nem. Miért váltak a szüleid?
Miért nem maradhatsz apáddal?
2021. máj. 31. 17:13
33/44 anonim válasza:
Nagyon a szomszédoktól függ, h szeretni fogod e... ha nem kopácsolnak fúrnak állandóan, akkor szerintem simán vállalható.. Ha szebb helyen van plusz magasabban van a lakás akkor lesz némi kilátás is. Amúgy az tuti pozitívum, hogy kisebb a fűtés számla mert körbe fűtenek a szomszédok, Nem kell kívülről a házat karbantartani, nincs kerti munka. Ha mázlid van se csótányok se hangya, bár egy két koszos szomszéd sajna elég ahhoz, h csótányos legyen egy egész panelház az bizony nagyon gáz.... Én folyamatosan sz0p0k jelenleg a hangyák miatt. A fél életemet panelban éltem le és nem igazán volt rossz. Nem is mondok rá semmi rosszat. Most egy régen épült kertes házba élek, már minden idegem és erőm ráment arra, hogy karbantartsam / felújítsam önerőből mert munkásokra nem telik.. hosszú távon tuti, h bele is rokkanok... De hogy vicceset is írjak: A panelban, hallhatod amikor a szomszéd a kádba fingik :) Meg az is vicces amikor a földszinti táblán egymásnak üzengetnek a lakók a felújítás és egyéb zörgések miatt, nekem kellemes vicces emlékeim vannak ilyenekkel kapcs. Szerintem teljesen élhető tud lenni. Emiatt ne csüggedj! :D Sajnálom h a szüleidnél így alakultak a dolgok, ahogy elnézem téged ez fog inkább megvisleni nem pedig a panelház.. Azért remélem h a faterod nem ilyen lesz idővel amilyennek leírtad... picit adj időt neki, hogy kialakuljanak a dolgok.
2021. máj. 31. 17:20
34/44 Laylah válasza:
Megismerhetsz egy csomó új embert, ki tudja párt is lehet, hogy onnan fogsz találni :)
2021. máj. 31. 17:40
35/44 anonim válasza:
Egy ideig lakótelepen laktunk. Közel voltak a haverok, jó volt:)
2021. máj. 31. 17:47
36/44 anonim válasza:
Lehet, hogy anyukád apád miatt ideges! Nem foglalkozik veletek és már nője is van. Lehet, hogy már meg volt amikor még el sem váltak. Ha elköltöztök valószínű megnyugszik majd, nyilván nem azonnal, de biztos, hogy nyugodtabb lesz a légkör.
2021. máj. 31. 18:04
37/44 anonim válasza:
Én 5-10 éven belül valószínűleg mind a két épülettípust megengedhetném magamnak, mégis, ha választanom kéne, akkor biztosan a panelt (bár én leginkább egy új építésű téglalakást, ami 50-60 négyzetméternél nem nagyobb) választanám. Gyerekkoromban rengeteget kellett füvet nyírnom és kerti munkákat végeznem, ezért nincs az a környezet, amiért még egyszer vállalnám :D. Valamint ahogy korábban írták, ezek a panelek legtöbbször közelebb vannak a központokhoz, ezáltal munkahelyekhez, iskolákhoz.
2021. máj. 31. 18:20
38/44 anonim válasza:
A panelok jellemzően lakótelepen vannak (persze előfordulhat az is, hogy néhány panel áll önmagában, mint egy Mini lakótelep), ahol sok ember lakik, így jó a közlekedés, sűrűn járnak a járatok (lásd: Újpalota, Újpest, Rákoskeresztúr, Kelenföld stb.).
Egyébként pedig: nincs kerti munka, nem fogy el a meleg víz, mindig biztonságban vagy, hiszen ott vannak közvetlen melletted a szomszédok.
Legnagyobb hátránya, hogy figyelned kell az általad kibocsátott zajokra. Más nem is igazán van (csak a kert, ha valakinek fontos).
2021. máj. 31. 18:22
39/44 anonim válasza:
Én szívesen cserélnék veled kérdező! Én itt lakom vidéken, egy nagy családi kertes házban. Addig volt jó és szép minden, amíg éltek az idős szomszédaim. Sajnos, ők már meghaltak, így jobb és bal oldalt is csok-os, több gyerekes romák vatték meg. Minden nap az orditás, kiabálás, szól üvölt a zene, mindig buli van. Minden xart ünnepelnek. Vége a nyugalomnak, gondolkodom hogy eladjuk a házat, és veszünk egy kényelmes panelt...
2021. máj. 31. 18:24
40/44 anonim válasza:
Ha jo a lakokozosseg es csendesek akkor nem veszes. En nem laktam panelban de a dedimamanal regen sokat voltam es soha nem hallottam a szomszedokat mert a legtobb lako nyugdijas volt. A tesomek ahol laktak ott a szomszed meg hajnalban is hangoskodott, nem birtak aludni tole.
Neked sok elonyod nem lesz belole, hanem anyukadnak mert kevesebb a panellal a munka.
En nem koltoznek tarsashazba. Most kertes hazban vagyok es csak 1 szomszeddal van gond akik hetvegente buliznak, grilleznek kint es megy a zene maxon. A tartsashazban amikben korabban laktam ott meg a tv ment, porszivo, mosogatogep zugott, kutya ugatott, a mikor ajtajat csapkodtak, stb stb
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!