A szüleim válnak és a nagy családi házból egy kicsi panelba költözünk, én pedig nem akarom ezt...Fel tudnátok vidítani,mondani valamit ami miatt a panel jobb?
Akkor most kapaszkodj:
Amikor en szuleim valtak, mi harman mentunk egy 27nm-es lakasba.
Ahhoz kepest a te helyzeted egy 5 csillagos szalloda.
Tehát hiányozni fog apád aki rátok sem fog nézni helyette máris van új csaja? Én ezek után apádat nem hiányolnám és megértem anyukád miért ideges, gondolom gyerektartást sem akar majd apuci fizetni.
Amúgy egy ekkora panellakás nem vészes és jobb békességben élni egy panelben mint veszekedések között egy családi házban.
11.
Ja, vagy arra, hogy a szomszéd megint reggel hétkor fúr ( [link]
Sajnos a panel sosem volt egy kellemes lakásnak szánt építmény. Embertároló konténer volt az eredeti funkciója, hogy "a munkások bekőtözzenek az egyenlakásaikba, oszt' csak alunni gyárjanak haza".
Alapvetően még a panel se lenne olyan rossz, de a mai technikai vívmányok élhetetlenné teszik. Elég egy köcsög szomszéd aki vesz egy kétméteres hangfalat és többé nem lesz délutáni szieszta vagy békés esti elmélkedés, hanem hallgathatod az ő ízlésének megfelelő zenei kavalkádot (DUCCDUCCDUCCDUCC, rosszabb esetben "Árán grófó nízísít még a járását sásáálálálél haháháhá romák rápjáták a táncát, árászlánok között")
Ez minden, csak nem kellemes.
Ráadásul a szomszédaidat sem magad választod. Jobb esetben csak demens idősek, meg pár "családos csóka" lesznek, rosszabb esetben "panel-prolik", még rosszabb esetben alkeszek a fészekrakó hitel idején betelepített romák.
Ráadásul, ha "régebbi" típusú ("házgyári" panel), akkor az épület maga is régi, és hiába a felújítgatás, az ilyen épületek belülről rohadnak és őrzik a Kádár-éra nemes vívmányait, mint a felfelé hajló szennyvízelvezető (dugulás 100%), és a panelek lépcsőházából mára kiűzhetetlen bableves-szag. Pedig a "mester" a krómplilevest szerette meg a túrós csuszát.
Ne akarj panelban élni, próbáld megakadályozni, bármi áron.
Kivéve, ha új társasházról van szó és nincs közös fal a szomszédokkal.
24-es Hihetetlenul pontosan, es realisan leirta a dolgot.
Annak ellenere hogy jo paran leszavaztak, ez az igazsag.
Lehet nem erre szamitottal, de ideje felkeszulni a valosagra es nem probalni szepitgetni a csunyat.
Most hazudni kellett volna? Úgyis hamar rájön a valóságra, sajnos. Jó az igazságból kimaradt, hogy van egy pici esély, hogy aránylag normális helyre kerülnek, de a panel sajnos... nem véletlenül érdemelte ki magának az általános undort.
És én ezért is írtam le a valóságot, mert még változtathat rajta.
Persze 24-es, a gyerek akadalyozza meg a koltozest, aha :DD
Menjenek akkor a hid ala, az jobb lenne?
Van igazsag abban, amit mondasz, marmint a szomszedokkal kapcsolatban, de az, hogy rohad, meg dugulas garantalt, az nevetseges.
Egyebkent elmondom neked, hogy laktam albiban uj epitesu tarsashazban, szerintem szo szerint kiloptak belole minden anyagot epites soran, vagy en nem is tudom.
Elvileg tegla volt, de azt is hallottam, ahogy a szomszed telefonalt, pedig elotte laktam panelban, azert ennyire durva nem volt a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!