Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha bemegyek egy ingatlanirodáh...

Ha bemegyek egy ingatlanirodához érdeklődni, akkor tőlem is vonnak le díjat, vagy már a meghirdetett ingatlanok árába be van építve a díjazásuk?

Figyelt kérdés
Bemegyek egy ingatlanirodába, megnézem a kínálatot és tetszik egy lakás. Nyilván ugyanaz a lakás fent van ingatlan.com-on, máshol is, tehát nem csak náluk elérhető. Ők ezért számítanak fel nekem külön díjat, vagy az ő díjazásuk már bele van építve az árba, amit a vevő (én) fizet meg legvégül?
2021. máj. 28. 10:28
 1/7 A kérdező kommentje:
Tehát azért vonnak-e le külön díjat, hogy én bementem az irodába és ott néztem szét a kínálatban, semmint ha netes hirdetés alapján hívtam volna fel őket?
2021. máj. 28. 10:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Eladasnal az eladó fizeti az ingatlanost.
2021. máj. 28. 10:30
 3/7 A kérdező kommentje:
De azt beleépíti az ingatlan árába, amit végül a vevő fizet meg, nem? Tehát az eladó amúgy kérne 20 milliót, de mivel 1,5% az ingatlanos díja, ezért inkább kér 20,3 milliót az ingatlanért. Vagy nem?
2021. máj. 28. 10:33
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Ingatlaniroda válogatja, hogy mi alapján szabja a díjakat. Lehet fix díjjal dolgoznak vagy százalékos alapon...
2021. máj. 28. 10:44
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
de, az eladó beépíti az árába. Meg az ingatlanosoktól meg fogsz őrülni (sosem érnek, semmit nem tudnak a lakásról, kamuzni fognak oda vissza).
2021. máj. 28. 10:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanost az fizeti, aki megbízta, ez rendszerint az eladó.

Ha te vevőként bízod meg, hogy keressen neked egy ilyen és ilyen lakást, akkor nyilván te fizeted az idejét. Utóbbi a ritkább, de előfordulhat, mert vannak emberek külföldön, vagy bárhol és nem tudnak helyben keresgélni.

Vevőként az ingatlanirodában neked nem kell fizetned semmit, mert nem te vagy a megbízó.

Hogy aztán az ingatlanos jutaléka be van e építve az árba vagy sem, az nem a te dolgod, mert az eladó kap kevesebbet az ingatlanáért.

Te nyilván nem veszed meg drágábban, mint a környékbeli hasonló ingatlanok forgalmi értéke. Ha mégis, akkor az a te hülyeséged!

2021. máj. 28. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:
15%

Az ingatlanos jutaléka nem 1.5 %,hanem 4-5 százalék, plusz áfa.

Tehát egy 20 milliós lakáson 1 millió a haszna.

Ennyivel drágább ha rajtuk keresztül veszed.

2021. máj. 28. 11:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!