Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem pofátlan 50eFt-ot elkérni...

Nem pofátlan 50eFt-ot elkérni egy 300eFt-os ingatlan adásvételi szerződéért?

Figyelt kérdés
A taxisok és ingatlanosok mellett az ügyvédek is sok esetben pofátlan nyerészkedő faj. Tudom, hogy rengeteget kell tanulni, meg szigorú feltételei vannak, hogy valaki ügydév leyen, de egy 4 soros copy paste szövegért és 3 kattintásért csak szerintem pofátlan elkérni 50.000Ft-ot egy olyan adásvételéért, ami nem haladja meg a 300.000Ft-ot sem?

2021. máj. 17. 22:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat és véleményeket.

Az igaz, hogy szabad piac van e tekintetben, 4 éve ugyan ez 20k volt, igaz másik ügyvédnél. Vélhetően ma is lehetne találni olyat, aki mondjuk kb 25-30 ért megcsinálja.

Csak a kontextus kedvéért, ismerősnek segítek egy romos pajtát megvenni, de amikor közöltem mennyi az ügyvédi díj, szinte elsírta magát, mert a havi rokkantnyugdíja súrolja ezt az összeget. Nyilván én is meglepődtem, ezért is kértem a véleményeket, hogy manapság ez standard-e.

2021. máj. 19. 01:36
 22/27 anonim ***** válasza:
56%

Pedig szerintem még átírási illeték is lesz (bár az úgy tudom, az ár adott %-a, tehát itt minimális összeg). Egyszerűbb lenne úgy gondolkodni, hogy kb. 360-380e Ft-ért lesz neki egy romos pajtája. Hogy ebből mennyi a vételár, és mennyi a járulékos költség, azon nem kell agyalni.

Autóvásárlásnál ugyanez van, csak ott nem ügyvédre megy el sok pénz, hanem egy csomó dolgot csak azért kicserél az ember, mert nem tudhatja, mikor volt utoljára cserélve, és ha menet közben megy tönkre, óriási kárt okozhat. Szóval megalkuszik egy használt autóra 2 M Ft-ért, és mire mindent elintéz, addigra 2,5 M Ft fölött van a költsége.

2021. máj. 19. 08:31
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

21!

Ha ismerősnek segítenél, nem troll szavazást indítottál volna.

2021. máj. 19. 08:36
 24/27 xswerdy ***** válasza:
56%
akkor miért jöttél itt a pofátlansággal. Miért nem kérdezted meg egyszerűen, hogy mennyi manapság a szokásos minimum ár kis értékű ingatlannál? Érdemes-e tovább keresni, vagy már nemigen találni olcsóbbat.
2021. máj. 19. 11:41
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
A Kérdező nem tudom hol él, szerinted csinálja meg ingyen? Sőt ő fizessen neked, hogy megcsinálhatja az adás-vételi szerződésedet, és tarthatja a hátát a felelősség miatt, igaz? Eszméletlen mennyire primitív vagy..... Remélem a saját munkádat is ennyire becsülöd és ennyire árazod be!
2021. júl. 30. 15:37
 26/27 A kérdező kommentje:

25.

Egyszerűen csak ostoba vagy.

2022. júl. 26. 19:52
 27/27 anonim ***** válasza:
30%

26!

Kellett 1 év pihi?

2022. júl. 26. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!