Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem pofátlan 50eFt-ot elkérni...

Nem pofátlan 50eFt-ot elkérni egy 300eFt-os ingatlan adásvételi szerződéért?

Figyelt kérdés
A taxisok és ingatlanosok mellett az ügyvédek is sok esetben pofátlan nyerészkedő faj. Tudom, hogy rengeteget kell tanulni, meg szigorú feltételei vannak, hogy valaki ügydév leyen, de egy 4 soros copy paste szövegért és 3 kattintásért csak szerintem pofátlan elkérni 50.000Ft-ot egy olyan adásvételéért, ami nem haladja meg a 300.000Ft-ot sem?

2021. máj. 17. 22:44
A kérdező szavazást indított:
Az ügyvédek sok esetben pofátlanok
Nam, mindegyik szent és megérdemli a kevés munkáért is a sok pénzt
20 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
78%

Troll vagy.

Nem az 4sort és a 3 kattintást fizeted meg.

Hanem az oda vezető utat.

2021. máj. 17. 23:14
 2/27 anonim ***** válasza:
87%

+ a felelőséget az egész hercehurcáért és a hosszútávú eredményért.

50e Ft pedig nem egy kifizethetetlen tétel szerintem, ha már ingatlant vesz az ember. Tudod, hogy a NAV felé 4% illetéket is kell fizetni? Na, az a pofátlanság, nem az ügyvédi díj!!

2021. máj. 17. 23:19
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Van egy minimum érték, tehát nem csak százalékosan számolnak fel díjat. Pl 0,5%, de minimum 50 e ft. A bankok is szokták így (pl kp felvételnél), meg igazából sok más szolgáltatást adó vállalkozás, hogy minimum díjat is adnak meg, nem csak százalékosat.
2021. máj. 18. 00:07
 4/27 A kérdező kommentje:

1. Nem vagyok troll, ha elolvastad a a részleteket, írtam is, hogy tiszteletem azoknak, akik elvégzik a jogi szakot, de arányait tekintve túl magas a minimum díj (jelen esetben az ingatlan 25-30%-a)

Egy sokmilliós ingatlan esetén nyilván mások az arányok.

Ez olyan, mintha a BKK jegy 5eFt ba kerülne attól függetlenül, hogy egy megállót mentél vagy 5 napig folyamatosan. Remélem érted

2: 4% vs 25-30%. Akkor most melyik is a pofátlan?

3: ez világos, de ha én ügyvéd lennék, biztos nem ilyen minimum díjjal dolgoznék ilyen alacsony összegű ügyek esetében.

Ez olyan, mint amikor beviszed a számítógépeket a helyi PC boltba, mert nem indul a masina. A szaki meg 1 perc alatt rájön, hogy azért, mert kicsúszott egy kábel. A szerviz óradíja 7eFt és minden megkezdett óra teljes órának számít, ki van írva a bejáratnál. A szaki itt is választhat, hogy elkéri a 7 rugót vagy ember marad és elkér egy ezrest...

2021. máj. 18. 01:23
 5/27 anonim ***** válasza:
17%

Természetesen,sokk ! Mert nincs egyenes arányosság,túl sokk az ügyvéd ma Magyarországon.

Ilyen esetben elég egy adás,vételi két tanúval én így adtam el a szőlőmet .

Nem kell mindent az ügyvédnek ellen jegyezni !

Nap mint hallani,hogy ügyvédek,közjegyzők,menyire korruptak .

2021. máj. 18. 06:17
 6/27 anonim ***** válasza:
80%
Nem pofátlan. Az ugyved biztonságot ad, felelősséget vállal. Van minimumdija, ezt el kell fogadni. Egy vizvezetekszerelonek is van.
2021. máj. 18. 06:24
 7/27 anonim ***** válasza:
85%
Tudod, miért érzed soknak az ügyvédet? Mert azt hiszed, hogy 4 sor copy paste és 3 kattintás. Na persze. Kíváncsi vagyok, neked mi a szakmád? Hagy írjunk már arról is pár lózungot, hogy mitől tudná még egy betanított majom is megcsinálni.
2021. máj. 18. 07:04
 8/27 anonim ***** válasza:
35%

Azért érzed soknak, mert Magyarországon vagyunk.

Olyan országban élünk, ahol informatikusként nettó 220, közgazdász, diplomával nettó 180, és Lidl dolgozó ként nettó 230+havi 25e cafeteria a fizetés.

Itt persze hogy soknak érzed.. külföldön pedig egy ket alatt megkerestem azt, amit itt súlyos túlórákkal sem tudtam soha...

2021. máj. 18. 07:32
 9/27 anonim ***** válasza:
83%
Ha ajándékba kapnád, akkor meg az ügyvéd fizessen, hogy megcsinálhassa a szerződést?
2021. máj. 18. 07:41
 10/27 anonim ***** válasza:
87%
Vannak olyan esetek, amikor nem arányos a százalékos arányban kifizetett honorárium a belefeccölt szaktudással, felelősséggel, teljesítménnyel és ezért fix díjszabást alkalmaznak. Ez az "alapdíj" a közüzemi szolgáltatásoknál is alkalmazásra kerül.
2021. máj. 18. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!