Nem pofátlan 50eFt-ot elkérni egy 300eFt-os ingatlan adásvételi szerződéért?
Troll vagy.
Nem az 4sort és a 3 kattintást fizeted meg.
Hanem az oda vezető utat.
+ a felelőséget az egész hercehurcáért és a hosszútávú eredményért.
50e Ft pedig nem egy kifizethetetlen tétel szerintem, ha már ingatlant vesz az ember. Tudod, hogy a NAV felé 4% illetéket is kell fizetni? Na, az a pofátlanság, nem az ügyvédi díj!!
1. Nem vagyok troll, ha elolvastad a a részleteket, írtam is, hogy tiszteletem azoknak, akik elvégzik a jogi szakot, de arányait tekintve túl magas a minimum díj (jelen esetben az ingatlan 25-30%-a)
Egy sokmilliós ingatlan esetén nyilván mások az arányok.
Ez olyan, mintha a BKK jegy 5eFt ba kerülne attól függetlenül, hogy egy megállót mentél vagy 5 napig folyamatosan. Remélem érted
2: 4% vs 25-30%. Akkor most melyik is a pofátlan?
3: ez világos, de ha én ügyvéd lennék, biztos nem ilyen minimum díjjal dolgoznék ilyen alacsony összegű ügyek esetében.
Ez olyan, mint amikor beviszed a számítógépeket a helyi PC boltba, mert nem indul a masina. A szaki meg 1 perc alatt rájön, hogy azért, mert kicsúszott egy kábel. A szerviz óradíja 7eFt és minden megkezdett óra teljes órának számít, ki van írva a bejáratnál. A szaki itt is választhat, hogy elkéri a 7 rugót vagy ember marad és elkér egy ezrest...
Természetesen,sokk ! Mert nincs egyenes arányosság,túl sokk az ügyvéd ma Magyarországon.
Ilyen esetben elég egy adás,vételi két tanúval én így adtam el a szőlőmet .
Nem kell mindent az ügyvédnek ellen jegyezni !
Nap mint hallani,hogy ügyvédek,közjegyzők,menyire korruptak .
Azért érzed soknak, mert Magyarországon vagyunk.
Olyan országban élünk, ahol informatikusként nettó 220, közgazdász, diplomával nettó 180, és Lidl dolgozó ként nettó 230+havi 25e cafeteria a fizetés.
Itt persze hogy soknak érzed.. külföldön pedig egy ket alatt megkerestem azt, amit itt súlyos túlórákkal sem tudtam soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!