Hogy működik az végrehajtás alatt álló ingatlanok megvásárlása? Hogy lehet egyàltalán rájuk bukkani, érdeklődni utána?
Mbvk.hu-n regisztráció nélkül is tudsz nézegetni. Ha érdekel a menete, bemész egy végrehajtóhoz, elmeséli neked, jó hosszú és bonyolult történet.
Ha licitálni akarsz, 6000,- ft-ért regisztrálnak a rendszerbe.
Amúgy szerintem csak vidéken éri meg, a városokban mindig felmegy az áruk a piaci szintre.
Ja, és az mbvk az egyetlen szerv, amelynél valóban tudsz licitálni a meghirdetett ingatlanokra. A többi weboldal nem jogosult rá.
Bár asszem még a NAV-nál lehet találni végrehajtás alatt álló ingatlanokat.
MBVK.HU!
viszont ehhez kp kell, én 2 évig próbáltam így ingatlant venni. Nem üzletszerűen, hanem hogy legyen vége egy.
Na ennek a lényege, hogy manapság erre szakosodott cégekkel kell szembe szállnod, és nagyon valószínű hogy veszíteni fogsz. Kivéve ha olyan a kornyék ahol nehezen eladható az ingatlan. Persze van az a licit ami már elgondolkodtató, hogy rálicitálj mert megközelíti a piaci árat...
Ha még is sikerül egyet megvenned, akkor kb fél év mire kitelepítik a volt tulajdonosokat. Ha szerencséd van maguktól mennek, de ha mégsem... Erre a helyzetre van a végrehajtónak egy opciós szolgáltatása, hogy majd ők kiteszik őket helyetted. Ezt viszont előre kell kérni, nem utólag!
Nem úszhatod meg a személyes találkozást, mert alá kell írni a papírokat.
A jelenlegi moratórium nem tudom hogy zajlik ezekre az ingatlanokra nézve, mikor regisztrálsz a végrehajtótól meg kell kérdezni.
Nagyobb esélyed van, ha a bíroságra mész be, és megnézed milyen ingatlanok kerülnek végrehajtás alá. És a tulajdonostól veszed meg nyomott áron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!