Hogyan juthatunk leggyorsabban lakáshoz?
21 éves vagyok. Van egy 4 éves és egy 8 hónapos gyermekem. A párom elhagyott így egyedül nevelem őket. Mindketten védelem alatt vannak az állapotunk miatt. A szüleimnél lakok, mert ahol eddig albérletbe voltunk kidobtak. Viszont a szüleim csak pár hónapig tudnak minket befogadni. Nincs jövedelmem csak a családi. Egy barátnőm felajánlotta hogy menjünk el együtt albérletbe de nem találunk olyan helyet ahova ennyien bírnánk menni.
Azt szeretném kérdezni hogy mi a tanácsotok ilyenkor?
8 hónapos gyereket nincs olyan állami bölcsöde kb. ahova bevennének. A magán bölcsi, családi napközi meg ugye nem játszik. Abban egyetértek a kérdezővel, hogy segítséget kért, erre csak leteremtést kapott. Ingyen nem fogja megoldani az életét főleg, hogy felelős 2 gyerekért, akiket el kellene látni normálisan, de ötleteket sem kapott, csak oltást.
Az én javaslatom az, hogy maradj a szüleidnél, amíg tudsz. Apukától hajtsd be a tartásdíjat, húzd ki azt a pár hónapot, amíg nem veszik be a kisebbik gyerkőcöt bölcsibe, majd irány dolgozni! Ha már van bevételed, akkor lehet azon gondolkozni, hogy hova költözz. Hitelképes még ígysem leszel valószínű.
Én nem látok más kiutat, minthogy maradsz szívességi alapon valahol, amíg a kisebb gyerek bölcsis nem lehet. Hitelben mégcsak véletlenülnse gondolkozzál amíg ilyenek a körülményeid.
Még gyerek ő maga is, hogy lenne képben? Szerintem sem kellett volna még szülnie, pláne nem 17 évesen a semmire. Attól hogy ebben egyetértek itt mindenkivel, miért kell rögtön megtaposni a másikat? A helyzet itt van, meg kell oldani, az nem segítség, hogy mi lett volna ha... Inkább kicsinyes, embertelen hozzáállás. Ha ismét 0%-ot kap a válaszom, akkor is így gondolom.
Nem tudom próbálkoztál-e állami bölcsivel az elmúlt években, én Budapest környékén igen és teljesen mindegy mi volt az indok, még a 1,5 éves gyerkőcünknek is alig találtunk helyet mondván, hogy amíg a gyed jár, mi ráérünk. Lehet, hogy fél éves kortól bevehető a gyerek jogilag, de nem fogják bevenni, hacsak nem valami irgalmatlan kis faluban él a kérdező, ahol van bölcsi és alig van rá igény. Hajam égnek áll, amikor azt olvasom, hogy márpedig beveszik, ne haragudj 42-es... :D Abban a korszakban, amikor az állami oviban is azt mondják az éppen korhatáron lévő gyerek szüleinek, hogy maradjon inkább mégegy évet otthon, úgyis gyeden van anyuka a kistesóval... Szóval szép elképzeles ez, csak sokgyerekes környéken kapacitás nincs arra, hogy működjön.
Én csak azt mondom, hogy hitelt még véletlenül se... semmilyen családon belüli, se kívüli, se semmilyen formában ebben az élethelyzetben. Inkább húzza ki a kérdező, amíg beveszik a bölcsibe a gyereket és dolgozni kezdhet, addig maradjon a szülőknél. Optimalizálni a bevételeket minimális kiadás mellett. Legyen ez a cél. Ha a szülők is kiraknak, akkor anyaotthon és ugyanez legyen a cél. Ha már van élhető bevétel (gyerektartás, csp, munkabér), akkor jöhet bármilyen egyéb lakhatási cél felkutatása, ötletelés, vagyis ez a kérdés.
Marha nehéz lesz, de kitartással és akarattal meg lehet csinálni anélkül, hogy elvennék a gyerekeket. Azt kell eldönteni fejben, hogy milyen életet szeretnék a gyerekeimnek. Ha ez megvan, akkor lehet menni előre. A kérdező az itteni támadások nélkül is még hosszú évtizedekig nyögni fogja a rossz döntései eredményét akárhogy is alakuljon az élete, nem gondolom, hogy kell ehhez idegen emberek pálcatörése.
Egyedülállók gyerekeit beveszik minden kifogás nélkül!
Én is pont 8 hónapos gyerekkel özvegyültem meg. Szó nélkül bevették a gyereket Budapesten bölcsibe, mert nem mindenkit tartanak el valakik és dolgozni kell mennie.
44.
Gyeden voltál és valószínűleg volt egy kereső párod. A kérdező gyes és családi mellett egyedül, lakhatási problémával a hátán, pont az a személy, akinek soron kívűl felveszik a gyerekét.
Làtom mindenki félreértette a dolgot. Nem azt kérdezte hogy mit csináljon a gyerekekkel hanem hogy HOGYAN JUTHAT LEGGYORSABBAN HÁZHOZ. Értitek? Nem munkához! Hanem házhoz. 😂
Ő meg van arról győződve hogy mivel 21 évesen szült két gyereket neki JÁR A HÁZ. Az önkormányzat majd adja a rossz helyzete miatt.
Meg szegény azt hiszi hogy a barátnője majd VESZ NEKI HÁZAT csak úgy de sajnos nem tudja hogyan kell.
Nyilván van a zsebében 20-30 millió csak szegény nem tudja hogy kell... 😅
A kérdező valószínűleg nem a MENSA klub rendes tagja. Ennek ellenére nyilván segíteni kéne neki de amit ő akar olyan NEM LÉTEZIK. Nem azért oltja mindenki mert annyira rosszindulatúak vagyunk, hanem mert szegény annyira buta hogy azt sem tudja melyik bolygón van. És két gyereket nevel ugye... Na..
"A bátyám jelenleg a barátnőmnél lakik a szüleinél"
Nagyon úgy tűnik, hogy te és a bátyád a barátnőtök pénzére hajt, miközben még ő is a szülei nyakán élősködik.
Szép kis hármas csapat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!