Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy tudnám az ingatlanom...

Hogy tudnám az ingatlanom mögötti kb 8000m2-es főleg fás, erdős részt a legcélszerűbben leggyorsabban eladni?

Figyelt kérdés

Vettem egy kis házat a Bakonyban egy zsákfaluban.Nevetséges áron(2,5 millió ft).

Igazából külföldön dolgozok 8 hónapot vagyok kint.

Szeptembertől-Decemberig pedig itthon vagyok,és csak létezek így hát szinte teljesen mindegy,hogy Magyarországon hol lakok.

A kiskert ami a házrészhez tartozik 400m2 az számomra teljesen elegendő az ingatlan mögött pedig elhelyezkedik egy kb 8000m2-es fás erdős rész.

Attól szeretnék megszabadulni,ha lehetséges leválasztani és eladni.

Mi lenne ennek a folyamata?

A válaszokat előre is köszönöm.

2018. okt. 17. 15:49
 1/6 A kérdező kommentje:
A "létezést" úgy értettem,hogy mikor itthon vagyok akkor nem dolgozok.
2018. okt. 17. 15:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért zavar téged, hogy van egy erdőd? Nem kell gondozni, baromi jó lehet. Sétálgass benne.

Ha eladod, akkor meg hallgathatod, ahogy fát vágnak, vagy akármit csinálnak vele. Na mindegy, igazából ez a te döntésed.

Ahhoz, hogy eladd, először meg kell csinálni a telekosztást, ehhez keress fel egy geodétát, ő a földhivetali eljárásokkal is tisztában van. Kérdés, hogy az ingatlanod megsértése nélkül megközelíthető-e a terület?

2018. okt. 17. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Más örülne ha lenne egy saját zöld sarok a telken ahová kiülhet relaxálni. De persze gondolom annyiért akarod a telket eladni mint amennyiért a házat vetted. Egyébként, ha hátulról vagy oldalról nem megközelíthető akkor nem fogod tudni eladni. Vagy csak úgy, hogy a te portádon keresztül vonulna mindig át az illető.

De az is lehet, sőt tuti, hogy leválasztani sem engedik, pont előbbiek miatt.

2018. okt. 19. 08:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 és #3

Azért 8000m2 nem kis terület, és mivel magánterület azt karban is kell tartani. 4 hónap alatt, évszaktól függően nem biztos, hogy okoz annyit örömöt, mint amennyi időt, energiát és pénzt felemészt a fenntartása.

Egyébként szerencsésebb esetben hátulról vagy oldalrol valamilyen úton meg lehet közelíteni, rosszabb esetben utat kell biztosítanod, de azt legjobb tudomásom szerint nem mindenhol engedik, és szükséges hozzá egy bizonyos telekszélesség.

2023. jan. 4. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az 1300 m2-t is sokaltam, mert a felét sem használtam ki, sőt még a kutya is csak akkor ment arra mikor nyírtam a füvet. Az új ház 600 m2-es telken van, nekem tökéletesen elegendő!

A szomszédos telek tulajdonosoknak kell felajánlani ár alatt, ha nincs külön bejárata. 2,5 ért vetted házastól, kérsz érte 1 milliót + a megosztás költsége, és mindenki boldog. A szomszéd mert olcsón lett sok földje, te meg azért mert megszabadultál tőle.

2021-ben ~220000 ft-ba fájt a telek osztás.

2023. jan. 5. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:

4 év 3 hónap alatt nem jutottál semmire, hogy kiemelted a kérdést???

...

2023. jan. 5. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!