Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan juthatunk leggyorsabban...

Hogyan juthatunk leggyorsabban lakáshoz?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Van egy 4 éves és egy 8 hónapos gyermekem. A párom elhagyott így egyedül nevelem őket. Mindketten védelem alatt vannak az állapotunk miatt. A szüleimnél lakok, mert ahol eddig albérletbe voltunk kidobtak. Viszont a szüleim csak pár hónapig tudnak minket befogadni. Nincs jövedelmem csak a családi. Egy barátnőm felajánlotta hogy menjünk el együtt albérletbe de nem találunk olyan helyet ahova ennyien bírnánk menni.

Azt szeretném kérdezni hogy mi a tanácsotok ilyenkor?

2021. máj. 6. 23:36
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%
Persze a barátnőd segít, amíg be nem pasizik vagy rá nem un, hogy munka után a 2 gyerekedet hallgassa. Nem rosszindulatból, de a kicsit ad be bölcsibe és keress munkát.
2021. máj. 7. 13:14
 32/52 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen megoldás, hogy a kissebbet bölcsibe, a nagyobbat oviba berakod, és elmész dolgozni. Más megoldás hosszú távon nem fog működni.
2021. máj. 7. 13:22
 33/52 A kérdező kommentje:

Hányszor írjam le? Nem INGYEN KERESEK.

A 4 éves gyermek óvodába jár. A 8 hónapost még nem adom be bölcsődébe mert nagyon anyatejes. A barátnőm szeretne nekünk albérletet keresni vagy házat venni de ő sem tudja hogyan működik ez. Amint nekem is sikerül el állnom dolgozni én is keresni fogod, de jelenleg a védőnő sem ajánlja hogy beadjam a kicsit! Próbálkozok részmunkaidős állást keresni, de hiába.

És 31-es válaszolónak.

A barátnőm együtt van a bátyámmal. Szóval nem fog megunni minket, mivel minden nap átjön a gyerekekhez És nem panaszkodik, sőt ő ajánlotta fel!

2021. máj. 7. 20:34
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

"barátnőm szeretne nekünk albérletet keresni vagy házat venni"

Vesz nektek egy házat? Akkor mi a kérdés?

2021. máj. 7. 20:41
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

"A barátnőm szeretne nekünk albérletet keresni vagy házat venni de ő sem tudja hogyan működik ez" 😂

Ez egyre jobb lesz. A "barátnő" csak úgy VESZ EGY HÁZAT csak nem tudja hogyan kell.

Értem... persze nyilván most is én leszek a rosszindulatú.

De ezt most tényleg elhiszi valaki?! 😅

2021. máj. 7. 21:09
 36/52 anonim ***** válasza:
100%
Én egyébként tényleg elhiszem, hogy a kérdező nem hazudik, annyira buta hogy ő is elhiszi amit ír.
2021. máj. 7. 21:15
 37/52 anonim ***** válasza:
87%

A védőnőnek elmondtad, hogy eléggé kellene a pénz, azért mennél dolgozni? Mondjuk az anyatej ingyen van, az is nagy előny.

Ha nem is most, de pár hónap múlva menjen inkább bölcsibe az a gyerek, és kezdj el dolgozni. Nagyon-nagyon szükségetek van rá, és hidd el, hosszútávon sokkal jobban jártok, mint ami pluszt az adna hozzá, ha még otthonmaradsz vele.

Először is intézd a lakhatást (tudom, ehhez kértél segítséget itt, erre a részére korábban már válaszoltam is), utána érdeklődj a védőnőnél mikor ajánlja leghamarabb a bölcsit. Utána érdeklődj a bölcsiknél, hova és milyen feltételekkel vennék fel. Majd pedig azonnal kezdj el aktívan munkát keresni. Amikor a gyereket beadod a bölcsibe már legyen meg a hely, ahova menni fogsz. (Ez lehet feltétel is, nem tudom hogy működnek a bölcsik).

Más: A bátyád hol lakik?

A barátnővel közös albérlet alapvetően nem rossz ötlet, de ha még ki is fizeti a rezsiteket legalább egy 40-50 ezer lesz a rátok eső költség, és akkor még tényleg ott van az is, hogy kiadják-e így nektek az albérletet. Emellett még ennetek is kell, meg a többi kiadást fedezni, ez nem hiszem, hogy kijön a családi+gyesből.

2021. máj. 7. 23:46
 38/52 A kérdező kommentje:
Inkább hagyjuk rá. Köszönöm a nagy segítséget. Nem vitát akartam kelteni de ha senki sem tud semmi segítséget nyújtani akkor elég is volt.
2021. máj. 8. 00:01
 39/52 A kérdező kommentje:

37-es válaszolónak

A védőnő mondta hogy regisztráljam be magam 4 órás munkára. Ezt meg is tettem több helyre is elmentem és azt mondták hívni fognak de ennek már több hete. Munkát is keresek de egyszerűen nincs. A bátyám jelenleg a barátnőmnél lakik a szüleinél, ezért szeretne ő is egy lakást.

Hitelen gondolkodott de nem tudja hogyan működik ez, hiszen ő most kezdett dolgozni.

2021. máj. 8. 00:04
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a bátyád és barátnője akar venni egy házat hitelre,ahova te is mennél lakni. És ők majd fizetnék a te rezsidet is. Aha. A hitelhez kell önerő és igazolt munkaviszony. Banktól és településtől függően az önerő a megvásárolni kívánt ingatlan árának a 20-30-40%-a kell legyen. Szóval ennyi pénz legyen a bátyádék zsebében. Nézzék ki az ingatlant. Menjenek be egy bankba. Lehetőleg oda, ahova a A fizetésüket is utalják. A bankba részletesen el fogják mondani, milyen papírok kellenek hitelfelvételhez. Illetve a bank ki fog küldeni az ingatlanhoz egy értékbecslőt, hogy mennyit ér a ház. Ha bátyádék terveznek gyereket, érdemes rákérdezni a bankba csokra, babaváróra. Babaváró is lehet önerő. Bátyádéknak érdemes lenne akkor összeházasodni, úgy könnyebben megkapják a hitelt, csokot, babavárót. Összefoglalva: ketessenek bátyádék egy eladó házat, és egy bankot. A bankban mindent el fognak mondani nekik. (Te azért ne akarj évekig a bátyádék nyakán élni...)
2021. máj. 8. 07:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!