Hogyan juthatunk leggyorsabban lakáshoz?
21 éves vagyok. Van egy 4 éves és egy 8 hónapos gyermekem. A párom elhagyott így egyedül nevelem őket. Mindketten védelem alatt vannak az állapotunk miatt. A szüleimnél lakok, mert ahol eddig albérletbe voltunk kidobtak. Viszont a szüleim csak pár hónapig tudnak minket befogadni. Nincs jövedelmem csak a családi. Egy barátnőm felajánlotta hogy menjünk el együtt albérletbe de nem találunk olyan helyet ahova ennyien bírnánk menni.
Azt szeretném kérdezni hogy mi a tanácsotok ilyenkor?
Hányszor írjam le? Nem INGYEN KERESEK.
A 4 éves gyermek óvodába jár. A 8 hónapost még nem adom be bölcsődébe mert nagyon anyatejes. A barátnőm szeretne nekünk albérletet keresni vagy házat venni de ő sem tudja hogyan működik ez. Amint nekem is sikerül el állnom dolgozni én is keresni fogod, de jelenleg a védőnő sem ajánlja hogy beadjam a kicsit! Próbálkozok részmunkaidős állást keresni, de hiába.
És 31-es válaszolónak.
A barátnőm együtt van a bátyámmal. Szóval nem fog megunni minket, mivel minden nap átjön a gyerekekhez És nem panaszkodik, sőt ő ajánlotta fel!
"barátnőm szeretne nekünk albérletet keresni vagy házat venni"
Vesz nektek egy házat? Akkor mi a kérdés?
"A barátnőm szeretne nekünk albérletet keresni vagy házat venni de ő sem tudja hogyan működik ez" 😂
Ez egyre jobb lesz. A "barátnő" csak úgy VESZ EGY HÁZAT csak nem tudja hogyan kell.
Értem... persze nyilván most is én leszek a rosszindulatú.
De ezt most tényleg elhiszi valaki?! 😅
A védőnőnek elmondtad, hogy eléggé kellene a pénz, azért mennél dolgozni? Mondjuk az anyatej ingyen van, az is nagy előny.
Ha nem is most, de pár hónap múlva menjen inkább bölcsibe az a gyerek, és kezdj el dolgozni. Nagyon-nagyon szükségetek van rá, és hidd el, hosszútávon sokkal jobban jártok, mint ami pluszt az adna hozzá, ha még otthonmaradsz vele.
Először is intézd a lakhatást (tudom, ehhez kértél segítséget itt, erre a részére korábban már válaszoltam is), utána érdeklődj a védőnőnél mikor ajánlja leghamarabb a bölcsit. Utána érdeklődj a bölcsiknél, hova és milyen feltételekkel vennék fel. Majd pedig azonnal kezdj el aktívan munkát keresni. Amikor a gyereket beadod a bölcsibe már legyen meg a hely, ahova menni fogsz. (Ez lehet feltétel is, nem tudom hogy működnek a bölcsik).
Más: A bátyád hol lakik?
A barátnővel közös albérlet alapvetően nem rossz ötlet, de ha még ki is fizeti a rezsiteket legalább egy 40-50 ezer lesz a rátok eső költség, és akkor még tényleg ott van az is, hogy kiadják-e így nektek az albérletet. Emellett még ennetek is kell, meg a többi kiadást fedezni, ez nem hiszem, hogy kijön a családi+gyesből.
37-es válaszolónak
A védőnő mondta hogy regisztráljam be magam 4 órás munkára. Ezt meg is tettem több helyre is elmentem és azt mondták hívni fognak de ennek már több hete. Munkát is keresek de egyszerűen nincs. A bátyám jelenleg a barátnőmnél lakik a szüleinél, ezért szeretne ő is egy lakást.
Hitelen gondolkodott de nem tudja hogyan működik ez, hiszen ő most kezdett dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!