Most a közeljövőben szeretném kezdeni az életem, 1.hogyan lehet a 0-rol eljutni a saját lakásig fiatalként? 2.saját lakás/albérlet a nyerőbb?
1)
Munkával, takarékoskodással + hitellel.
Jól fizető munka tanulással érhető el.
(mindegy, hogy valami piacképes diploma, vagy egy jó szakma)
2)
Saját lakás.
Az albérlet improduktív pénznyelő.
A saját lakás sem köt helyhez, kiadhatod vagy eladhatod.
Szentesen élek, szakmunkás vagyok.
Itt legfeljebb az átlag fizetés nettóban 200 ezer Ft. Engem az érdekelne hogy hogyan tudnám azt elérni hogy lakashitel-hez jussak, bármilyen bevonható vagyon nélkül.
Egyenesen a szüleimtől kellene költözni.
"de hogyan kaphatnék hitelt a banktól ha nincs mire adniuk nekem hitelt?"
Minden hitel mögött kell lennie fedezetnek. Ha ez nem adott, akkor egyszerű a válasz: sehogy.
Önrésszel mindenképpen kell rendelkezned, anélkül nincs hitel.
Ha van önrészed, akkor az általad megvásárolni kívánt ingatlanra is tehetnek jelzálogot.
A szülők ingatlanát akkor vonják be a hitelbe, ha az általad vásárolt ingatlan értéke nem fedezi a hitel+kamatok összegét.
Úgy tudod megcsinálni, hogy beíratkozol egyetemre és szociális alapon pályázol kolit. Lehetőség szerint budapesten. Ezzel párhuzamosan szeptemberre keresel munkát.
A koli kb.10.000 forint havonta. Felveszed a szociális támogatást (150-ezer körül lehet most).
Kapsz mondjuk egy 300 000 forintos fizetést. Hat hónapig ebből megspórolsz 240 000 forintot, viszont cserébe ki kell fizetned kb. 300 000-t tandíjra, így félévente megtakarítasz, kb. 1 000 000 forintot. Ezt mindig befekteted. Jâtszod ezt három évig, akkor lesz 6 milliód. Amire elviekben adnak egy 30 milliós lakást, gyakorlatilag 20-22 milliósat fogsz tudni venni belőle.
Akkor marad az albérlet lehetősége, mivel semmilyen fedezet nincs amire a bank rátegye a kezét.
Szentesi vagyok, 21 éves szakmunkás. De még mindig nyitott vagyok a lehetőségekre.
Jó tegyük fel hogy albérletben kezdem
De X idő múlva hogyan lehet saját lakásom? Mivel aligha hiszem hogy albérletben kellene leélnem az életem.
Szobát bérelsz és nem lakást, mondjuk 50 000 forintért talán Szentesen kapsz. Minimalizálod a kiadásaidat, mondjuk havi 50 000 kajára és szôrakozásra. Félreraksz inflációkövető állampapírba, havi 100 000 forintot.
Egy év alatt 1 200 000 forint. Kb. 3 évig gyűjtögetsz és megvan az önerőd egy 12 milliós lakásra. (kb. az önereje 2.400.000 forint).
Mivel 30 év alatt vagy, ezért illetéket nem kell fizetned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!