Mit tegyek, ha a szüleim már napi rendszerességgel beszólnak, hogy szégyen, hogy 25 évesen még velük élek, de nincs pénzem elköltözni?
Még nincs egy éve, hogy lediplomáztam (a tanárképzés 6 év, azért tartott eddig). Szeptember óta gimnáziumi tanárként dolgozom (magyar-földrajz szak), de ez sajnos csak nettó 145 ezres fizetéssel jár.
Egyedülálló nőként nem tudom, hogy lehetne önálló életet kezdeni, ráadásul Budapesten élünk, itt nőttem fel, mást szinte nem is ismerek, ezért szeretnék a városban maradni. De az egész fizetésemből nem jön ki egy kis garzon bérlése + a rezsi és akkor még nem ettem.
A szüleim egyre rosszindulatúbbakat mondanak, már napi szinten kapom meg tőlük, hogy életképtelen vagyok. Van egy 22 éves öcsém, ő szobafestőként dolgozik, ő már önálló életet él, mert háromszor annyit keres, mint én. Mindig hozzá hasonlítgatnak, hogy ő milyen életrevaló, mennyire ügyes gyerek, stb... én meg egy kupac szerencsétlenség.
Nem bírom már ezt a hangulatot, de nincs elég pénzem sem albérletre, sem lakáshitel önrészére.
"Nem lesz mindig ilyen alacsony a fizetésed sem."
Ne hitegesd ilyenekkel. Nyilvános a pedagógus bértábla, láthatod, hogy 10 év tanítás után nettó 281-et fog kapni. Reménytelen egész.
Ha talalnal magadnak part akkor vele osszekoltozhetnel. Nem feltetlen kell gazdag ferfi, eleg ha legalabb annyit keres mint te es igy mar konnyebb alberletet fizetni ketten
145 ezer netto az semmi Pesten.
Anyam videken bolti eladokent kap kb 140et nettoban. Ehhez kepest egy tanarnak joval tobbet kellene keresnie.
Egyedul nehez es raadasul hossz hivatast is valasztottal. Jobban jarnal ha elmennel az ocseddel feseteni. :D
albérlet talán....
hallottam olyan sztorikat, hogy a prof beköltözött az alagsorba az egyetemen, ha jóban vagy a portással szerintem megoldás.
Vagy irány a lakó kocsi vagy egy régi toyota prius.
sry de csak ezek az opciók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!