Miért ennyire reménytelen saját házhoz jutni?
Mi okozta ezt az egészet?
Kétségbe vagyok esve. 25 éves vagyok, jó végzettségem van, jelenleg stabil munkahelyem. Nettó 400 ezer Ft-ot keresek és albérletben élek. Nagyon rossz érzés ennyi pénzt havonta odaadni a tulajnak és borzasztóan frusztrál, hogy neki az ölébe hullott egy lakás és havonta kvázi munka nélkül kap 130 ezret.
Még csak fél éve dolgozom, jelenleg nagyon "sok" megtakarításom van, kb. 400 ezer ft. Ennyit sikerült félre raknom, mert mindig közbejött valami kiadás.
Szeretnék saját ingatlant, de jelenleg 25 millió alatt nem lehet kapni olyan házat/lakást amire nem kéne még további milliókat ellocsolni. Mikor szedek én össze annyi pénzt? Honnan van az embereknek ennyi vagyona lakást venni? Miért ilyen magasak az árak?
Milyen opcióim vannak? CSOK, babaváró? Nem fogok a semmire gyereket vállalni! Egy 15 éves autóm van, ami a sajátom. Ha a válság miatt kirúgnak, mehetünk az utcára az autóba aludni? Hova vállaljak én 3 gyereket?
Lakáshitel? Nem akarom magam 20 évre eladósítani. Ki tudja mi lesz még itt.
Úgy érzem egyetlen opcióm maradt. Van végzettségem és nyelvismeretem is. Nem köt ide semmi. Külföldön össze lehet szedni könnyebben egy magyarországi ingatlan árát?
Hitel nelkul nehez lesz, mert havi 130 ezres alberleti dij hatraltat abban hogy gyujts penzt.
Mi lenne ha azt a havi 130-at inkabb sajat ingatlan torlesztojere koltened? Lehet megusznad kevesebbol is.
Mi 30 evre vettunk fel hitelt a hazunkra. A torlesztonk kevesebb mint az alberlet volt, a hitel 30 ev utan lejar de az alberletet fizetnenk ameddig ott lakunk, ami lehet tobb is mint 30 ev.
A hazunk raadasul ujabb es nagyobb is mint a berelt lakas volt.:)
Mi penzt sporolunk azzal hogy hitelt vettunk fel a hazvasarlasra.
Ha alberletben elve sporolsz hazra hogy a teljes vetelar meglegyen akkor tobb mint 16 evig sporolnal evente 1,5 milliot ahhoz, hogy egy 25 millios lakast vegyel. Ja nem is, mert 16 ev mulva a 25 millios lakas mar tobb mint 30 millioba fog kerulni.
Kozben meg szamold ki hany milliot fizetsz ki alberletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!