Egy mai fiatal hogy jut házhoz vagy lakáshoz Magyarországon, ha nem örököl semmit?
Összespórolsz a szüleidnél lakva egy lakás önerőjét, aztán veszel egy másfél szobás panelt. A félszobát kiadod albérletbe a másikban meg te laksz. Így a törlesztőreszlet is meg van és spórolni is tudsz.
Én jelenleg itt tartok 26 évesen.
Mikor lesz több pénzem akkor ugyanez lesz csak nagyobb lakásban. Végül meg majd megveszem álmaim otthonát.
Heti 3 ilyen kérdés van...
Lapozz, lapozz...
Ahogy eddig is. Munka, spórolás. Addig szülőknél élés.
Önerő, hitel.
Esetleg ha már van párja, akkor összeteszik, amijük van. Így gyorsabb.
Én is így vettem. A szüleim is. Nekik se pottyant az ölükbe.
És persze ne rögtön álomházat akarj. Én először egy kis lakást vettem, később sikerült jól eladni és olcsón venni egy nagyobbat.
Mondjuk ez kicsit a 22-es csapdája. Mert ha kimennek külföldre pénzt gyűjteni, de mondjuk már hozzászoknak a magas fizetésekhez meg a jóléthez, akkor már lehet nem is akarnak visszajönni Mo.-ra ingatlant vásárolni. Vagy ha visszajönnek, akkor meg megy a rinyálás, hogy itt milyen szarok a bérek meg a munkakörülmények.
Tipikus. Azok akik még nem jártak külföldön, azokat még sosem hallottam pl. a munkakörülmények miatt rinyálni. Nyilván mert nem tudja, hogy milyen máshol.
Rengeteg munka, kiadások folyamatos nyomon követése és visszaszorítása, és nem szabad felülni a fogyasztói társadalom nyomásának (évente új telefon, tengerparti nyaralás és társai)
A párommal 3 év alatt így spóroltunk össze 6 milliót nulláról indulva, és a mai világban az se elég semmire... de folytatjuk tovább.
Sehogy.
Nekem pl. nincs kinél lakjak, ezért albérletet fizetek, amiből meg a minimálbéres tanári fizetésem mellett lehetetlen félrerakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!