Van itt olyan fiatal akinek nem vágya az, hogy külföldön élhessen?
Valamiért számomra elképzelhetetlen az, hogy külföldön keressem később a kenyerem. A velem egykorúak többsége azonban mind azért tanul, hogy utána leléphessen külföldre a jobb megélhetés reményében. Teljes mértékben megértem egyébként az álláspontjukat, elég csak magunk körül szétnézni. Már szinte Ukrajnában is magasabb életszínvonalat lehet elérni, mint itt Orbániában.
Azonban én személy szerint valamiért olyan szinten kötődök az országhoz, hogy képtelen vagyok egy hétnél tovább húzni határon túl. Tanulmányaim során több országot bejártam, de számomra az, hogy körülöttem mindenki idegen nyelven beszél és mindenhol idegen felirat van, nagyon kizökkent a kényelemből. Általában másnap már honvágyam szokott lenni. Továbbá van bennem egy félelem, hogy mi lesz ha meghalok és egy idegen országban lesz a sírhelyem. Senki se fogja tudni hol vagyok akit szerettem, de még azt se biztos, hogy meghaltam. Mind nagyon rémisztő és nincs az a pénz amiért én kimenjek melózni. Ha 10 milkát adnak havonta se mennék, inkább itthon gürizek 200 ezerért. :D
Van olyan aki ugyanígy van ezzel vagy ez egy beteges meglátás és orvosi eset vagyok? :D
19/F
Én is külföldre akarok menni, de megértem a helyzeted és nem tartalak ezért betegnek vagy ilyesmi. Régebben én is úgy voltam vele, hogy tuti nem akarom elhagyni azt a helyet, ahol felnőttem. Aztán eltelt pár év és annyi negatív tapasztalatot gyűjtöttem, hogy már az anyagiaktól függetlenül sem akarok itt sokáig élni.
De, vannak olyan ismerőseim, akik nem jártak így. Egy részük a kényelem miatt maradna: Itt ismeri a nyelvet, a szokásokat, tudja, hogy mit és hogy kell csinálni. Egy másik részük pedig erősen magyar lelkületű. És a harmadik részük, egyszerűen jól él.
Én sem külföldön tervezem a jövőmet, bár én inkább a családom miatt. Tanultam külföldön, de akármennyire is jól éreztem magam, mindig vágytam haza. Viszont engem se biztat a jelenlegi helyzet és lehet kénytelen leszek elmenni egy idő után...Nem is csak a bérek miatt, hanem az egész helyzet miatt. Nem mintha máshol kolbászból lenne a kerítés, de azért vannak helyek, ahol nem kell félteni a demokráciát legalább.
Mindezek ellenére azért én még bízom a javulásban.
Amúgy a külföldön meghalás félelmedet nem teljesen értem, nem a középkorban vagyunk, lehet kommunikálni más országban lévő emberekkel is és egyébként biztosan szereznél külföldön is ismerősöket, barátokat, akár családot is, akik észlelnék ha meghalnál.
Megértelek, jelenleg én is itthon (Mo.) próbálok szerencsét, nem tervezem, hogy külföldre költözök, legalábbis az elkövetkező 4-5 évben. Aztán még bármi lehet. Szerintem kicsit tulparázod a dolgot, hamar meg lehet ám szokni a külföldi feliratokat meg a nyelvet, embereket. Viszont mindig idegen lesz és fordítva, te is idegen leszel az ottaniak számára. Ez az egy, amin nem tudsz változtatni. Minden más megszokható
24f
Én küldföldre akarok menni mert az én célomat szinte csak külföldön lehet érvényesiteni. Megélni belőle. Meg mindig is vágytam külfödre. De az igazi az lenne ha magyarországon is meg külföldön is laknék. Mikor melyik.
Engem nem is maga a nyelv riasztott az elején hanem a kultúrális különbségek. Itt nem raszra gondolok hanem viselkedésre.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Azért úgy látom, hogy a tapasztalataim nyers tények voltak. Valóban kivágyik szinte minden második fiatal. Nincs is ezzel gond, megértem mindannyiójukat. Igazság szerint én pont olyan munkát szeretnék végezni amivel alapból képtelen lennék külföldön elhelyezkedni. Na de nem is szeretnék. Aztán majd lehet változik az álláspontom, lehet nem, de egyelőre harározott vagyok céljaimban. Valaki írta, hogy nem szeretne idegroncs lenni. Hát én ha ne adj Isten ilyen állapotba kerülnék, másodállásban beállnék alkoholistának és kevésbé méltóságteljesen, de legalább felszabadultan halnék meg a kocsma közepén az ivócimborákkal karöltve :D
Viccet félretéve szeretném a lehető legminőségibb életszínvonalat biztosítani magamnak annak érdekében, hogy ezt elkerüljem, de a jelen állás szerint a hazám iránti kötődésem jobban előtérbe helyezem. Inkább úgy fogalmazok, hogy az országhoz képest minőségi életszínvonal kialakítása az elsődleges életcél :)
Bár olyan nagyon fiatal már nem vagyok mint Te, de én sem akarok mozdulni máshová. Itthon is lehet egyszerű fizikai munkával 220-270 körül keresni, ami nyilván nem politikusi fizetés, de azért ahhoz elég, hogy normálisan élhess, és kisebb összegeket félretehess. A többi meg engem hidegen hagy.
Amiért nem mennék sehová, az az egyszerűség. Itthon már van biztos lakhelyem, magyar az anyanyelvem, és ismerem a helyzetet, semmi kedvem mindezt kidobni az ablakon az ismeretlenért cserébe, hiába tudok angolul.
Én sem vagyok oda a külföldi munkavállalásért, de még lehet belőle valami, nem zárkózom el tőle.
Csak némi élettapasztalattal tudom, hogy itt is lehet boldogulni, ha hajlandó valaki tenni érte. És kint sincs kolbászból a kerítés. Aki tróger, az máshol sem viszi sokra. Csak lehet feszíteni a facebookon, mert a színfalak mögé nem nagyon lehet látni innen. Lehetne mesélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!