Van itt olyan fiatal akinek nem vágya az, hogy külföldön élhessen?
Valamiért számomra elképzelhetetlen az, hogy külföldön keressem később a kenyerem. A velem egykorúak többsége azonban mind azért tanul, hogy utána leléphessen külföldre a jobb megélhetés reményében. Teljes mértékben megértem egyébként az álláspontjukat, elég csak magunk körül szétnézni. Már szinte Ukrajnában is magasabb életszínvonalat lehet elérni, mint itt Orbániában.
Azonban én személy szerint valamiért olyan szinten kötődök az országhoz, hogy képtelen vagyok egy hétnél tovább húzni határon túl. Tanulmányaim során több országot bejártam, de számomra az, hogy körülöttem mindenki idegen nyelven beszél és mindenhol idegen felirat van, nagyon kizökkent a kényelemből. Általában másnap már honvágyam szokott lenni. Továbbá van bennem egy félelem, hogy mi lesz ha meghalok és egy idegen országban lesz a sírhelyem. Senki se fogja tudni hol vagyok akit szerettem, de még azt se biztos, hogy meghaltam. Mind nagyon rémisztő és nincs az a pénz amiért én kimenjek melózni. Ha 10 milkát adnak havonta se mennék, inkább itthon gürizek 200 ezerért. :D
Van olyan aki ugyanígy van ezzel vagy ez egy beteges meglátás és orvosi eset vagyok? :D
19/F
Sosem értettem, miért kell Magyarországot Nyugat- Európához hasonlítani:D nem voltunk és nem is leszünk se Nyugat, se Kelet, se Balkán. Közép- európaiak vagyunk és nem várhatjuk el senkitől, hogy egy pillanat alatt minden heppi meg kúl legyen, mint az imádott kis Nyugaton (elárulom, ott sincs kolbászból a kerítés).
Minden csak hozzáállás kérdése, ha zavar a mentalitás, tessék tenni érte, hogy megváltozzon. Bevált valami külföldön? Hát meg kell próbálni Mo-n is. Ez a nihilista beletörődés viheti tönkre az egész országot és azért nem jutunk egyről a kettőre, mert képtelenek vagyunk kritikát megfogalmazni vagy megpróbálni változtatni akár kicsiben. Könnyebb kimenni külföldre, ugye? Én azért helyi viszonylatban is tudtam változást elérni, mert akartam. (22 fős vállalkozás) és lásd, senki nem gondolkodik nálunk begyöpösödve.
Ha választanom kéne, legszívesebben Kanadába mennék külföldre. Én egyelőre addig nem megyek sehova, amíg itthon korrektül meg tudok élni. Nagyon-nagyon ritka eset, de nekem öröklésből van lakásom, és telkem is.
F
Egyébként meg éhbér, és a magyar fizetésekből saját lakás nélkül szinte csak vegetálni lehet.
De ez már más tészta, szerencsére ez a probléma engem - egyelőre - nem érint.
Őszinte leszek, szegény családban nőttem fel, de soha nem a pénz motivált. Az, hogy itthon vagyok Magyarországon itt próbálok megélni azt hiszem életem egyik legjobb döntése. Soha nem tudnám elhagyni ezeket a gyönyörű tájakat, az Alföldet, a történelmünket, mindazt amit ettől a nyelvtől kaptam, ettől az országtól. Gyűlölöm az itteni politikát, de nem ez motivált, mert, ha kell a szarban is megélek, de nem fogom a magyarságomat sutba dobni és elmenekülni, Itt kell küzdenem. Mikor majd az én drága gyermekeimet a nagymamájuk megcsókolhatja az mindent felülmúl majd, mert itthon vagyunk, nem egy webkamerán keresztül kell majd mutogatnom anyámnak az ő vérét. A barátaim és a szüleik, akiknek az udvaraikban felnőttünk, akikkel koccintottunk az érettséginkre a jó magyar házi pálinkával, akik pörkölttel vártak egy-egy estén. Nem csak az ízek, a tájak, a család, a barátok, a történelem köt ide... ez a hely a részem. Ez a hely az én otthonom és igazad van, itt lenne szép meghalni, nem egy idegen országban, bár mindenem az utazás, de érzem ide mindig vissza kell térnem... ahogy Radnóti írta:+Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el."
Talán ezek a szavak írják le legjobban az érzelmeimet ezzel az országgal kapcsolatban.... Bár néha szörnyen nehéz itt, de melyik időszakban nem volt az? Küzdeni kell és szeretni egymást. Ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!