Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy mai fiatal hogy jut...

Egy mai fiatal hogy jut házhoz vagy lakáshoz Magyarországon, ha nem örököl semmit?

Figyelt kérdés

2020. jún. 17. 14:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Először is olyan szakmát kell tanulni, amivel jól lehet keresni. Sokat kell spórolni és lehetőleg vezetni a kiadásokat és a bevételeket egy excel táblában. Így néhány hónap alatt láthatod milyen felesleges kiadásaid vannak.

Összekuporgatod az önerőt min 30% + 5% illeték és ügyvéd. meg 20-25 milliós hitel. Aztán igények függvényében lehet több kevesebb.

2020. jún. 18. 18:46
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én a lákásom árának felét pár év alatt összespóroltam, másik fele hitel. Igyekszem minél előbb visszafizetni, hogy vegyek egy jobbat.

Sokaknál azt látom, hogy addig költik a pénzt amíg van. Legdrágább telefon, drága ruhák, mindenhova kocsival mennek, még a reggelit és vacsorát is készen veszik, rendelik... Ez így nem megy, el kell dönteni hogy mi a fontosabb.

2020. jún. 19. 16:52
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalon kb. sehogy. Vagy kimegy külföldre, nyer a lottón, esetleg menő vállalkozó lesz.
2020. jún. 19. 17:02
 24/29 anonim ***** válasza:
69%

Jó kérdés. Én 33 múltam, de még nem tudom.

A lekötés és okoskodás nem megoldás, mivel "2303 forint - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint pontosan ennyit kamatozik most egy év alatt átlagosan egy egymillió forintos bankbetét a 15 százalékos kamatadó levonása után. "

Mire a KSH átlagbérből félreteszed akár havi 100ezrével csak 15 milliót is, el fog tartani egy darabig.

A hitel megoldás, de én nagyon max 10 évre veszem majd, mert nem vagyok hajlandó 20 évre eladósítani magamat, semmilyen körülmények között sem.

2020. jún. 21. 08:44
 25/29 anonim ***** válasza:
A terv egyébként a "35 éves korra saját lakás", ami talán reális is lehet. Addig jöhet bárkitől a "még mindig anyádékkal élsz?" duma, letojom.
2020. jún. 21. 08:46
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Én mérnökként inkább kimegyek külföldre. Pedig jóval a minimális önerő felett lenne pénzem bele ugrani kecoba és sztem a hitellel se lenne bajom. Engem a hitel nem zavar, de számomra kelet Európában ilyen árakon nem éri meg vennem lakást. Így inkább gyűjtők még pár évet kint és akkor inkább ott adósodok el. Jobban néz ki ez nekem.
2020. jún. 21. 11:37
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs. Mindenesetre sajnálom a mai fiatalokat. Én annak idején mindig azt csináltam, amire a korom éppen predesztinált. Gyerekként játszottam, kamaszként hülyeségeket csináltam és begyűjtöttem az érte járó pofonokat, aztán zenéltem és csajoztam ezerrel, vagy éjszakánként vagont raktam, hogy fussa az egyetemre mert apám korán meghalt, anyámmal meg itt nem sorolt okok miatt nem voltunk túl jó viszonyban. Aztán megnősültem, gyermekeket nemzettem, másod-és harmadállásokat vállaltam, hogy jussunk valamire.

Ma azt látom, a hogy a fiatalok a fene nagy tudatos életvitelükkel kényszerűen pont azoktól a dolgoktól fosztják meg magukat, amik egy boldog élethez szükségeltetnének. Szép dolog az előrelátás, de valahogy olyan íze van, mint az istenhitnek; viseld most a szart, hogy a túlvilágon majd jobb legyen. Az én csemetéim is ebbe nőttek el, pedig megkaptak mindent, és sokszor meséltem is a saját ifjúkorom hülyeségeiről. De ez egy "felelős" nemzedék. Részint tisztelem, de sajnálom is a mai fiatalokat.

2020. jún. 21. 14:57
 28/29 anonim ***** válasza:
Jelenleg, sehogy. Ameddig a kormány erőltetetten gyomja a pénzt az ingatlan piacba baszó segélyen keresztül addig esélytelen. Komoly opcióvá kezd válni egy furgon vagy egy lelakott lakóautó. Sokat lehet vele spórolni. Kettő dolog miatt neccs. Az egyik a lakcím kérdése a másik pedig a tél kérdése. A telet még meglehet oldani hőszigetelés napelem stb. De a lakcím már necceseb. Ha csak valaki a hozzátartozók közül nem engedi, hogy hozzá legyél bejelentve. Szóval szerintem megfognak szaporodni a furgonba, lakókocsiban lakók.
2020. jún. 21. 23:47
 29/29 anonim válasza:
Sajnos rengeteg munkával, és hitellel. A törlesztés foglalkozásfüggő. Illetve a családi támogatás egy külön téma. Esetleg jó befektetések
2020. jún. 22. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!