Egy mai fiatal hogy jut házhoz vagy lakáshoz Magyarországon, ha nem örököl semmit?
Először is olyan szakmát kell tanulni, amivel jól lehet keresni. Sokat kell spórolni és lehetőleg vezetni a kiadásokat és a bevételeket egy excel táblában. Így néhány hónap alatt láthatod milyen felesleges kiadásaid vannak.
Összekuporgatod az önerőt min 30% + 5% illeték és ügyvéd. meg 20-25 milliós hitel. Aztán igények függvényében lehet több kevesebb.
Én a lákásom árának felét pár év alatt összespóroltam, másik fele hitel. Igyekszem minél előbb visszafizetni, hogy vegyek egy jobbat.
Sokaknál azt látom, hogy addig költik a pénzt amíg van. Legdrágább telefon, drága ruhák, mindenhova kocsival mennek, még a reggelit és vacsorát is készen veszik, rendelik... Ez így nem megy, el kell dönteni hogy mi a fontosabb.
Jó kérdés. Én 33 múltam, de még nem tudom.
A lekötés és okoskodás nem megoldás, mivel "2303 forint - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint pontosan ennyit kamatozik most egy év alatt átlagosan egy egymillió forintos bankbetét a 15 százalékos kamatadó levonása után. "
Mire a KSH átlagbérből félreteszed akár havi 100ezrével csak 15 milliót is, el fog tartani egy darabig.
A hitel megoldás, de én nagyon max 10 évre veszem majd, mert nem vagyok hajlandó 20 évre eladósítani magamat, semmilyen körülmények között sem.
Fogalmam sincs. Mindenesetre sajnálom a mai fiatalokat. Én annak idején mindig azt csináltam, amire a korom éppen predesztinált. Gyerekként játszottam, kamaszként hülyeségeket csináltam és begyűjtöttem az érte járó pofonokat, aztán zenéltem és csajoztam ezerrel, vagy éjszakánként vagont raktam, hogy fussa az egyetemre mert apám korán meghalt, anyámmal meg itt nem sorolt okok miatt nem voltunk túl jó viszonyban. Aztán megnősültem, gyermekeket nemzettem, másod-és harmadállásokat vállaltam, hogy jussunk valamire.
Ma azt látom, a hogy a fiatalok a fene nagy tudatos életvitelükkel kényszerűen pont azoktól a dolgoktól fosztják meg magukat, amik egy boldog élethez szükségeltetnének. Szép dolog az előrelátás, de valahogy olyan íze van, mint az istenhitnek; viseld most a szart, hogy a túlvilágon majd jobb legyen. Az én csemetéim is ebbe nőttek el, pedig megkaptak mindent, és sokszor meséltem is a saját ifjúkorom hülyeségeiről. De ez egy "felelős" nemzedék. Részint tisztelem, de sajnálom is a mai fiatalokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!