Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 20-40 év közöttieknek, hogy...

20-40 év közöttieknek, hogy lett saját lakásuk?

Figyelt kérdés
Érdeklődnék, hogy 20-40 év közöttiek, hogy tettek szert saját lakásra, házra? 22 vagyok és előttem az egész élet, csak elég sok idő lenne mire saját keresetemből összekuporgatnám a lakásra valót hitel nélkül. És én szeretnék még fiatalon elköltözni itthonról és önálló életet kezdeni. Bár talán még akkor sem késő. Kiszámoltam ha mindig havi 100.000-et félretennék 100 hónapon át akkor lenne 10 millió csak és az több mint 8 év ami rohadt sok. A legjobb lakások Budán több milliók sajnos. Család sajnos nem tud segíteni. Nem kertes házra vágyom, hanem sima társasház lakás is megfelelne. Ti hogyan tettetek szert saját ingatlanra, meg hány évbe telt?

2021. jan. 21. 22:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
Külföldön dolgoztam, kb havi 5-600 ezret félretettem. Hazajöttem és abból vettem hàzat
2021. jan. 22. 07:34
 12/28 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nem éri meg megvenni a túlárazott fővárosi lakásokat 30-40 millióért. Ennyiért már Nyugat-Európában sok városban is lehet kapni lakásokat, csak ott nem havi 200.000 ft az átlagfizetés, hanem legalább a triplája. Szóval tanulj nyelveket, és szerezz egy jó szakmát.
2021. jan. 22. 07:48
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Párommal elköltözünk Budapestről, vállaltunk olyan állást ahol adtak szállást, 3 év alatt lett annyi pénzünk hogy vegyünk egy felújítandó házat, utána meg 2 évig ujitgattuk.

30 évesek voltunk mire bekoltoztunk.

Semmi támogatást nem kaptunk a szuleinktol.

2021. jan. 22. 08:50
 14/28 anonim ***** válasza:
78%
13-as vagyok előtte Bp-n éltünk albérletben, ami hónapról hónapra elvitte a keresetunk nagy részét.
2021. jan. 22. 08:52
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
A szüleim vettek nekem egyet anno, ez akkor volt amikor 8 millióért még az I. kerületben is árultak lakásokat. Ami pénzem volt beleadtam, de nyilván az ő érdemük
2021. jan. 22. 09:01
 16/28 A kérdező kommentje:
12.de ezek alatt csak olyan helyeken vannak mint csepel, 8.ker és ezek...én nem ezeken a helyeken szeretnék lakni majd ha máshol is lehet mint sasad, gellért hegy, budai oldal-
2021. jan. 22. 09:17
 17/28 A kérdező kommentje:
15.bár ma is lenne 8 millióért lakható lakás :D...annyit simán lehet gyűjteni
2021. jan. 22. 09:18
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a leírásod alapjan sajnos a lehetőségeid nem igazán olyanok, hogy fiatalon Bp prémium részein elhess.
2021. jan. 22. 09:43
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

A realitások talaján kell maradni. Oké, hogy huszonévesen Gellért-hegyi felújított napfényes panorámás lakást szeretnél (de hát ki nem), de sajnos ennek nagyon kevesek számára van realitása, és még kevesebben vannak (szinte senki), akik ezt önerőből el tudják érni.

A realitás az, hogy félreteszel, amennyit tudsz, kompromisszumokat hozva ésszerű kereteken belül. Azt neked kell tudni, hogy mennyit ér meg a célod, pl. lakhatsz még néhány évig a szülőkkel, járhatsz kevesebbet étterembe/bulizni, vagy kimehetsz külföldre is tőkét építeni. Harminc éves korod előtt szerintem egyébként se érdemes semmit venni, mert annyi minden változik még egy-két év alatt (hol akarsz élni, akarsz-e gyereket, hányat, a jó közlekedés a fontosabb vagy a sok zöld stb.). Ha meg már van valamennyi pénzed és konkrét elképzeléseid, a hiteltől se kell félni, csak ne vállald túl magad azzal se.

És ha egyszer lesz stabil párkapcsolatod, az tényleg nagyjából "megkétszerezi" a lehetőségeiteket anyagi szempontból. Jó eséllyel akkor se Buda elit részein lesz az első lakásotok, és/vagy nem akkora, nem olyan lesz, mint amire vágytok, de ez megint csak a realitás.

2021. jan. 22. 11:57
 20/28 A kérdező kommentje:
18.tudom sajnos :( de elképzelni még lehet :D...
2021. jan. 22. 17:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!