Hosszú évek óta (kb 10-12) gyűjtögetek ahogy csak tudok, úgy erzem nagyon sokmindenrol lemondtam, de ugy voltam vele, hogy ez ilyen. Viszont egyre tavolabb kerulok csak a lakasvasarlastol. Akik hasonlo helyzetben vagytok, hogy birjatok?
En minden eszervem ellenere volt mar hogy lottot is vettem (2x a sok ev alatt), meg most elkezdtem eladogatni a cuccaim. Dehat semmi nagy ertekes dolgok. 8-9 termekbol jott be 35 ezer Ft.
Kepzett vagyok, BA-t MA-t vegeztem egy eleg piackepes szakon, plusz sajna ez egy nagyon lifelonglearning szakma, szóval eszmeletlen energiakat, idot tolok bele a boldogulasba, de a munkaeropiacon egy sulyos fogyatekossag miatt nagyon kuzdelmes a boldogulas. Sajnos.
Ha megtehetnem elmennek masodallasban beugros munkakra, de azok az allapotom miatt eselytelemek. Nem is teljes allasban dolgozom, sajna. Pedig iszonyatosan szeretnek. A penz miatt is, de nem csak amiatt amugy….
A fogyatékosságod nem korlátoz abban hogy egyedül élj segítség nélkül?
Volt olyan osztálytársam aki testi fogyatékossággal él egy baleset miatt és ő sem vett házat, ninc is rá pénze mert a munkája sem fizet jól és nem is tud akármilyen munkát elvállalni. A szüleivel él és szerintem velük is fog élni.
Részmunkaidős állással esélytelen hogy lakást vegyél. Ez egyik országban sem menne, nem magyar sajátosság. Hitelt sem kapsz és nem is tudsz olyan sokat sem félretenni.
Nem tudom mi az a súlyos fogyatékosság ami miatt nem tudsz napi 8 órában dolgozni. Ha diplomás vagy akkor godnolom szellemi munkát végzel és ha ha képes voltál lediplomázni akkor biztos nem szellemi fogyatékosságról van szó. Kerekeszékesek, szívbetegek, látássérültek is tudnak dolgozni teljes állásban ha szellemi munkát végeznek.
Szia,
Köszi hogy írtál!
Nem, nem korlátoz az egyedül élésben.
Dolgoznék én nagyon szívesen 8 órát is, ha kapnék lehetőséget rá….
Anyámmal élek. Sokat eltem masokkal albiban, de mivel mindig az olcsót tudtam csak kifizetni, tobbszor nem lett túl jo vege. Ennek az egyetlen elonye, hogy tudok picit jobban felrerakni.
Az a szféra ahol dolgozom, nem arról híres, hogy legalabb inflaciokovetoen emelkedik az ember fizuja. Emelkedett 20-ban, aztan 24-ben. Ha nem itthon elnek, ehen haltam volna kb…
Ezt a kovetkeztetest most levontad 3 mondat alapjan. Oke.
Amugy igen, rettenetesen nehez hogy rengeteg befektetett munka es rengeteg lemondas ellenere itt tartok.
#7: Továbbra sem sikerült ennek ellentétét prezentálnod, hiába kérdeztem, szóval valószínűleg "elevenbe szúrtam".
Sajnos, vagy nem sajnos, olyna világot élünk, ahol egyszerűen menni kell előre. Nem elég, hogy szerez valaki fancy diplomát és az egyenes út a boldoguláshoz. Gyakorlatilag onnan indul az élet, ha az(ok) megvan(nak). Kell legalább 2 nyelv, folyamatos önképzés, időnként munkahelyváltás, karrierépítés.
Az nem működik, hogy beül az ember egy pozícióba 23-25 évesen, és onnantól cska be kell járni 40 évig, aztán habzsi-dőzsi.
És mielőtt beleállnál. Megértelek, én a fentieket csinálom, és ennek ellenére nagyon nehezen sikerül eljutni a második saját ingatlanhoz (mármint cserélni), hiába építek karriert, hiába fejlesztem magam, lépek előre. Nagyon nem könnyű, de amíg az alapfelvetéseket és a rendszer működését nem látja, fogadja el az ember, addig esélye sem lesz.
Egyébként milyen diplomákkal hol dolgozol? Hány nyelvet és milyen szinten beszélsz a gyakorlatban?
Segitő szakmàban dolgozom.
Németből-angolból csinàltam anno mindenfèle nyelvvizsgákat, de azokat itt nem kell használnom.
Van kulonben megtakaritasom, az osszege szerintem irrelevans, ami lenyeges, hogy hiaba teszek felre, az arak ugy emelkednek, hogy egyre tavolabb kerulok az egesztol.
Rengeteg informaciohianybol fakado felelemmel talalkozom, igy iszonyu nehez lepkedni barhova is. Nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!