Vásárolnál 25 M forintért egy új építésű 45 m2 +15 terasz könnyűszerkezetes házat?A helyszín debrecen jobbnak mondható környéken. Panel árak debrecenben 30 tól indulnak ahogy egy építési telek is ezt az árat karcolja.?
A házról egyébként még annyit hogy 10 cm kúlső szigetelés,padlófűtés kulcsrakész
Viz,gaz
Nem. Inkább vennék telket kicsivel távolabb ha szükséges és ennyi pénzből nagyobbat építenék rá.
De csak mert már túl vagyunk egy építkezésen és megtapasztaltuk, hogy nem kell az összes pénzt egyből előteremteni hozzá, be lehet költözni úgy is hoyg egy része még nincsen készen, ráérünk szép nyugodtan mi magunk befejezni sokkal kevesebb pénzért.
Akinek nincs ilyen tapasztalata annak ez lehet jó ajánlat, a lakásárak valóban magasak Debrecenben is, azokhoz képest ez jó ajánlat. De egy ekkora telekre ennél nagyobb házat kellene csinálni, mert a 45nm maximum 3 embernek elég és az is szűkösen. nagyon szűkösen. Egy kész házat bővíteni plusz szobával sokkal költségesebb mint eleve nagyobbra építeni a házat 2 szobával.
Igen jogos amit mondasz ez max 3 főre elegendő
De ugye van egy 15 m2 terasz ami bármikor beépíthető
Egyébként ha 45 helyett mondjuk 60 ra építem alapból 2 milliót jelent +ba
Igazából rosszul tettem fel a kérdést mert a 25 miliós ár egy új építésű házért semmi pénz hisz egy lerobant panel 30 tól indul nálunk
Inkább úgy kérdezném hogy megvennél e 25m ért egy könnyűszerkezetes házat ami semmivel sem rosszabb mint egy tégla vagy megvennéd ugyanezt téglából 35 m ért
Mennyire "nézik le" s könnyűszerkezetet?
Mennyire nézik le? Nagyon! :) Már az árból lejöhetett volna ez, hisz 25M-ért próbálják eladni egy valamire való méretű telekkel és elmondásod alapján ez egy panellakásnál is olcsóbb!
Mi az oka annak, hogy lenézik, azt nem tudom, mert sokan nem tudnak rá érdemben magyarázatot adni! Egy oka lehetne, de az tutira nem szerepel az okok között az elsöprő többségnél: Könnyűszerkezetet k....va könnyen lehet rosszul megépíteni, és csak évek múlva bukik ez ki! Könnyűszerkezetes házat én biztos, hogy csak akkor vennék meg, ha látok fotót az építés fázisairól avagy a tulajdonos megmondja és bizonyítja, hogy ki, melyik cég építette azt, mert akkor referenciamunkákból visszakövethető az, hogy hogyan épülhetett! 3 embernek 45m2 az kevés! Ha beépíted a teraszt (merem feltételezni arra nyílik a bejárati ajtó, esetleg 1-2 ablak is) a mögötte lévő helyiség sötét lesz. Utólag ablakot beépíteni könnyűszerkezetes házba nem annyira egyszerű, mint ahogy azt egyesek elképzelik.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy téglaépítésű házaknál (újaknál) is követnek el olyan durva hibákat, amikből komoly probléma tud lenni 5-15 év múlva, azaz azzal még önmagában nem vagy beljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!