Én vagyok ízlésficamos, hogy ezek az újépítésű lakások egyáltalán nem tetszenek?
50-55 nm-es méret körül nézelődünk, de valószínűleg majd egy jól bevált használtat fogunk venni és hitelt se kell olyan sokat felvenni.
De a legtöbb 50 nm-es újépítésű egy bazi nagy nappaliból áll, ami egybe van a konyhával. Itt van egy faltól falig nagy ablak vagy terasz / erkély szerűség.
Mellé meg van egy félszoba amiben kb 1 tv és beépített szekrény fér el.
A hőszivattyús, padlófűtés meg tök jól hangzik, de kicsit olyan furcsa is. Győzködik róla az embert, hogy legmodernebb jelenleg, de nekem kicsit olyan szájíze van mikor a fűtőpaneles olcsó megoldásról győzköd az ingatlanszakértő, hogy jobb, mint a gázfűtés.
Nekem sem tetszik. Sok helyen a konyha résznél nincs ablak. Nem túl praktikus. Én eleve azt se szeretem, ha a konyha egyben van a szobával.
Sokszor olyan fura az elrendezés, hogy a nyitott terek ellenére, és a nagyobb alapterület ellenére, kisebbnek tűnik, mint más lakások.
Igen, tökéletesen megfogalmaztad.
Hiába 50-55 nm, nem tűnik egyáltalán akkorának, és valahogy a helykihasználás sem oldható meg praktikusan.
Ízlések és pofonok. Én nagyon szeretem az amerikai konyhát. Ezekben az ingatlanokban ez az élettér, a szobák funkcionálisak. A hálószoba hálószoba, a gardrób meg gardrób, stb.
Ekkora házban mondjuk nem biztos, hogy van létjogosultsága a hőszivattyúnak, de egyébként nem hazudnak, tényleg modern.
Nem értem mi a gond. Ha neked nem tetszik az új, akkor keressetek régebbi típust és kész. Nyilván ha nem tetszene senkinek, nem ilyet építenének tömegével, így nem mondanám, hogy ízlésficamos vagy, de nem te vagy a célközönség, az biztos.
Építkeztem, de a lényeg kb ugyan az. Én kifejezetten olyan elosztást akartam amibe az összenyitott nappali-étkező-konyha a fő élettér, amely kellően tágas és kényelmesen elfér összeülve a házban lakó család. Ha jönnek ismerősök, rokonok, akkor sem lesz probléma a hely hiány. A szobák számomra másodlagosak, alvás a legfőbb funkciója és a ruha tárolás beépített gardróbokban. Nekem még kellett egy háztartási helység, ahova minden kacat befér: mosógép szárítógép, kazán, vízlágyító, pórszívó, seprű stb.
Szóval az ami neked nem jött be, én pont arra vágytam. :)
Ha nem építkeztem volna, akkor valószínűleg hasonló elosztású lakást vettem volna.
Szerintem nemcsak amerikai konyhás házban, lakásban lehet nagy élettér.
Én utálnék vendégeket fogadni olyan helyen, ahol kajaszag van. Még nem találkoztam olyan elszívóval, ami mellett ne lenne az.
Utálok ilyen helyre is menni, mert olyan szagú lesz a ruhám, hajam.
Nálunk van egy nagy élettér, nappali, ebédlő. De a főzés a konyhában van, ami külön, ajtóval elzárható helyiség. És emellett a szobák sem csak egy ágyból állnak, de mégsem túl nagyok.
Amerikai konyha azoknak az amerikaiaknak jó, akiknél a főzés kimerül egy saláta összekeverésében és a teraszon lévő grillen megsütött húsban.
7# Ez tény, a nagy magyar konyhásoknak nem kedvez az amerikai konyha. Értem ezalatt a tocsogó olajban sütéseket pl. De már nagyanyáinknak is volt erre megoldása (nyári konyha), az udvar és a terasz pedig ma is lehetőséget ad, hogy bármi büdöset megfőzzön kint az ember egy főzőlapon, vagy kint grillezze a húst, stb. 10 éve élünk amerikai konyhával, ritkán főzünk olyan kajákat, ami tényleg nehezen szellőztethető és azt is inkább a teraszon. De előtte is utáltam bent büdösíteni ilyen kajákkal, akkor is inkább kint főztem, hiába volt ajtó a konyhán.
Mellesleg az emberek 90%-a nem jól használja a szagelszívót. Ha a lakás egy pontján ablakot nyitsz bukóra és beindítod az elszívót, a friss levegőt onnan húzza át a házon/lakáson, ergo állandó a friss légmozgás, nem terjed ellenirányban a szag. És persze nem a legolcsóbbat kell választani, hanem egy megfelelő kapacitásút, illetve takarítani sem árt néha.
Sosem szégyenkeztem kajaszag miatt vendégek előtt, vagy mert vállalhatatlan disznóól lett volna a konyhánkban és rálátnak a nappaliból.
4# +
Egyet értek 8#-al! Nálunk sincs kaja szag főzés közben. A másik dolog pedig hogy alapvetően olaj és zsír mentesen főzünk.
Sokat használjuk a gőz funkciós sütőt. Gyors fagyasztott köretet és egyéb ilyen dolgokat csak is ebben.
Gőz vagy gőz nélkül az pedig kajától függ.
De már a rántott húst vagy natúr húsokat is a sütőbe készétjük olaj/zsír nélkül, és nagyon finomak lesznek. Kicsit másabb mert, nincs olaj szaga/íze az ételnek.
És ezzel a 4 kategóriával le is tudtuk szinte teljesen a főzés közbeni bűzt, ráadásul gyorsabb, ugyanúgy pihe puha aminek pihe puhának kell lennie, és ízlés kérdése, de szerintem olaj nélkül jobb íze van az ételeknek.
pl a rántott húsra: https://www.youtube.com/watch?v=rPe4AyMAGZw&ab_channel=Stree..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!