Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most meg fognak büntetni?

Most meg fognak büntetni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Falusi csok rá vásárolnank házat 3 meglevő gyerekünk van.

Viszont a párom nincs elvalva az előző feleségétől.

Penteken adtuk be a papírt.

Tegnap pont láttam egy Facebook csoportba egy hasonló kérdést mint a miénk és valaki azt írta hogy komoly pénzbüntetés jár érte?

Most akkor hogy van?

Nagyon félek hogy megbuntetnek de mi ezt nem tudtuk.

Én úgy tudtam egyedül állok élet társak is igénybe vehetik.

2020. aug. 2. 15:58
1 2 3
 11/25 xswerdy ***** válasza:
meglévő gyerek esetén nem kell házasnak lenni, csak vállalt gyereknél. Ezen nem múlhat a dolog. Volt amúgy a papíron olyan rovat, hogy családi állapot? Oda írt nem valósat a párod? Vagy csak olyan kérdés volt, hogy házasok vagytok-e (egymással), és arra az igazat írtátok? Problémátok csak az esetleges valótlan adatszolgáltatásból lehet.
2020. aug. 2. 19:19
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Megint megkérdezem:

Miért nem váltak el eddig?

Ha házasok, akkor a házasság alatt szerzett akármi ingó, ingatlan közös szerzeménynek számít.

Én biztos nem vennék házat úgy, hogy a 1/4-re bármikor ráteheti a kezét a pasim a felesége. Még ha a Csok-ot meg is kapjátok.

2020. aug. 2. 20:01
 13/25 A kérdező kommentje:

Azt sem tudjuk hogy ő most jelenleg merre él.

KB 6 éve hallani sem hallottunk a nőről.

2020. aug. 2. 21:38
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Attól még a párod beadhatja a válási papirokat, tényleg nem valami jó ötlet így bármit is venni.
2020. aug. 2. 22:44
 15/25 A kérdező kommentje:

És ha csak a párom adná be az igényt?

Vagy úgy nem lehet?

Ő nem kapná meg?

Mind a 3 gyerek a nevén van.

Közös a lakcim is.

2020. aug. 2. 23:05
 16/25 A kérdező kommentje:
Van rá esély?
2020. aug. 2. 23:28
 17/25 xswerdy ***** válasza:
100%
12-esnek: nem, ha az életközösség nem áll fenn, akkor nem közös a szerzett vagyon. Persze a bizonyítással lehetnek gondok, hogy mikor is szakadt meg, meddig volt közös minden, úgyhogy tényleg tisztább rendezni a válást ilyen esetben.
2020. aug. 3. 10:20
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Erről beszélek, csak nem akartam ennyire részletekbe menően, mert láthatóan falra hányt borsó.

Kérdező!

Ha már valaki egyedül akarja felvenni, az NE a pasid legyen, hanem te!!!...amennyiben te nem vagy férjnél valakivel.

2020. aug. 3. 10:25
 19/25 xswerdy ***** válasza:
51%
de miért kellene kamuzni, és az egyik félnek egyedülállónak vallania magát, ha egyszer nem tilos, hogy élettársak felvegyék. És az sem tilos, hogy az egyik fél mással házas legyen. Ami tilos, az a valótlan adatszolgáltatás. Ha egyszer együtt éltek élettársként, akkor együtt kell igényelnetek. Ha van olyan rovat, ami külön rákérdez a felek családi állapotára, akkor oda is be kell írni az igazat.
2020. aug. 3. 12:02
 20/25 anonim ***** válasza:

Már miért lenne kamuzás, ha egy élettársi kapcsolatban csak az egyikük akarja hitellel anyagilag elkötelezni magát, különösen, ha a másik félnek tisztázatlan a jogi helyzete?

Én is 15 éve élettársi kapcsolatban élek, de az anyagiakban nem ismerek tréfát. Saját hitelem van, amit én fizetek, nyilván annak az ellenértéke is az enyém. Ez a tiszta sor szétválás esetén.

2020. aug. 3. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!