A kertes ház elötti területen nött gyümölcsfa termése kié?
Nagyon régen, a ház elé azért ültettek gyümölcsfát, hogy a megfáradt vándor az útja során arról ehessen.
Ma már más világot élünk, nincsenek vándorok, viszont van közterület!
Alapban nem értem, hogy miért ülteti az utcára valaki a gyümölcsfát a mai világban, amikor ott a kertje?
Ha meg kicsi a kertje, akkor sem az utca a megoldás!
Ahogy a disznónkat sem az utcán neveljük, vagy a medencét sem állítjuk fel az utcán, azaz saját célra nem hasznosíthatunk közterületet.
Mielőtt valakinek az a gondolata lenne, hogy panellakó vagyok, hát nem. Családi házban lakom falun, az utcára díszcserjéket és virágot ültetek a gyümölcsfáim a hátsó kertben vannak. Elvileg még a virágok kiültetése is engedélyköteles, de ennek inkább örülnek, mint kifogásolnák. Ennek ellenére, ha zavarja az önkormányzatot majd szólnak és kiszedem, bánom is én.
Rendben, bár szerintem bármilyen fával lehet a klímaváltozás ellen harcolni, de mindegy!
A 7-es hozzászólásom egyébként arról akart szólni, hogy a mai világban nem létezik a másik etikai alapú tulajdonlásának a tiszteletben tartása és akit zavar - ahogy engem is zavart - hogy letarolják a ház előtti fát, (egy halom szemetet maguk után hagyva) az ne ültessen utcára!
Nekem az a kiló meggy vagy szilva ami maradt, nem érte meg az idegeskedést és a fáradozást, ezért bentre ültetek. Az eddig MÉG nem szedték le, de lehet eljön az az idő is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!