Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A kertes ház elötti területen...

A kertes ház elötti területen nött gyümölcsfa termése kié?

Figyelt kérdés

2020. jún. 7. 00:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
23%
Mindenkiê.
2020. jún. 7. 00:50
 2/17 anonim ***** válasza:
65%
A ház tulajáé. Nagy valószínűséggel ő ültette. Önkormányzat nem ültet gyümölcsfát ház elé.
2020. jún. 7. 04:16
 3/17 mindentudó99 ***** válasza:
91%
Önkormányzaté a törvény szerínt. Akinek nincs gyümölcsfàja mert lusta ültetni gondozni vagy venni a boltba gyümölcsöt az úgy tartja hogy mindenkié. De mivel falun szinte minden ház előtt van az árokparton így egyertelmű hogy azt mind a háztulajok ültették. Metszették permetezték és locsolták. Tehát nem kérdés hogy ki formálhat jogot a gyümölcsre. Vannak az életben iratlan szabályok ez is ilyen hogy a ház előtti gyümölcsfa termése a háztulajé. Aztàn az értelmes emberek ezt tiszteletben tartják.
2020. jún. 7. 07:05
 4/17 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Persze ettől függetlenül ha megkóstolják nem bánom de vödrökkel ne jöjön már szüretelni . Volt már rá példa.
2020. jún. 7. 07:07
 5/17 anonim ***** válasza:
90%
Önkormányzati terület, így az önkormányzaté, maga a fa a tekintetben, hogy ha a járdán a gyalogos forgalmat akadályozza vagy az úton a gépjárműforgalmat, esetleg a közműhálózat épségét veszélyezteti, akkor úgy és ott vágnak le róla ágat, ahogy és ahol akarnak és neked beleszólásod nem lehet. Azt is megtehetik, hogy kivágják, bár nem jellemző e szélsőség, de épp ezért én úgy gondolom, hogy ahogy a járdát és a ház előtti részt neked kötelességed rendben tartani, az a minimum, hogy ha már fát ültetünk a ház elé közterületre, akkor azt rendben tartjuk, kordában tartjuk, a keletkező hulladékot pedig eltakarítjuk. Nem mindenki teszi meg egyébként. Fát házak elé, azaz önkormányzati területre ültetni szigorúan véve tilos. Minden önkormányzat tiltja ezt a tevékenységet, ahogy nem lehet egyébként sem bokrot sem virágot, semmit sem ültetni, ugyanakkor engedélyt lehet erre kérni és adhat is erre engedélyt az önk. Általában adnak is erre engedélyt, ha úgy ítélik meg, hogy az a település összképét javítja. Ha a termést leszedné az önkormányzat, annak jogosságát nem vitathatnád (bár ilyenről még sosem hallottam), hogy más leszedi, pláne úgy, hogy vödörrel érkezik oda, az mérhetetlen pofátlanság és nyilván én is rászólnék! Egyébként neki épp annyira nincs joga leszedni a termést, mint annak, akinek a háza előtt van, de hát azért mégiscsak menjen már a francba, te gondozod a fát... nem is értem hogy jut eszébe ilyen egyeseknek.
2020. jún. 7. 08:24
 6/17 anonim ***** válasza:
81%
Természetesen a cigányoké.
2020. jún. 7. 09:18
 7/17 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon régen, a ház elé azért ültettek gyümölcsfát, hogy a megfáradt vándor az útja során arról ehessen.

Ma már más világot élünk, nincsenek vándorok, viszont van közterület!

Alapban nem értem, hogy miért ülteti az utcára valaki a gyümölcsfát a mai világban, amikor ott a kertje?

Ha meg kicsi a kertje, akkor sem az utca a megoldás!

Ahogy a disznónkat sem az utcán neveljük, vagy a medencét sem állítjuk fel az utcán, azaz saját célra nem hasznosíthatunk közterületet.

Mielőtt valakinek az a gondolata lenne, hogy panellakó vagyok, hát nem. Családi házban lakom falun, az utcára díszcserjéket és virágot ültetek a gyümölcsfáim a hátsó kertben vannak. Elvileg még a virágok kiültetése is engedélyköteles, de ennek inkább örülnek, mint kifogásolnák. Ennek ellenére, ha zavarja az önkormányzatot majd szólnak és kiszedem, bánom is én.

2020. jún. 7. 09:31
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig a disznó az utcán, az a szó szerinti szabad tartás! :D
2020. jún. 7. 09:59
 9/17 mindentudó99 ***** válasza:
80%
#7 Fogd fel úgy hogy ezzel harcolunk a klímaváltozás ellen. Minden plusz fa jól jön. A kertem is tele de gyümölcsfából sose elég.
2020. jún. 7. 10:47
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, bár szerintem bármilyen fával lehet a klímaváltozás ellen harcolni, de mindegy!

A 7-es hozzászólásom egyébként arról akart szólni, hogy a mai világban nem létezik a másik etikai alapú tulajdonlásának a tiszteletben tartása és akit zavar - ahogy engem is zavart - hogy letarolják a ház előtti fát, (egy halom szemetet maguk után hagyva) az ne ültessen utcára!

Nekem az a kiló meggy vagy szilva ami maradt, nem érte meg az idegeskedést és a fáradozást, ezért bentre ültetek. Az eddig MÉG nem szedték le, de lehet eljön az az idő is.

2020. jún. 7. 11:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!