Ha minden hónapban "csak" 2%-ot csökkennek az ingatlanárak, akkor milyenek lesznek 5 év múlva?
Ez nagyon egyszerű : egy év 12 hónap x 2% az egyenlő 24 %.
Tehát 5 év múlva 120% ot fog veszíteni az értékéből. Ha ezt kivárod, az eladó fog neked fizetni.
Szerintem hülyeség, hogy minden hónapban 2%-kal csökkennek az ingatlanárak. De nézzük matematikai oldalról. Ha valami 2%-kal csökken akkor megmarad a 98%. Mivel ez havonta történik 5 éven keresztül, tehát 5×12=60 alkalommal csökken.
30.000.000×0,98^60=8.926.600
Irják a csökkenést de én a helyedben nem alapoznék erre a havonkénti 2%-ra.
Sőt, én azt látom,hogy még minimálisan se csökkennek az árak.
Én kistelepülésen élek, főúton lakunk. A közelünkben két családi ház is van eladó. Most, az elmúlt hónapokban, és előtte télen, nemigazán nézegették. Hétvégén szombat-vasárnap is láttam itt érdeklődőt.
Szűntek meg munkahelyek, de ahogy látom az építőiparban alig álltak le a munkások,a multik nagyrésze minimálisan csökkentett létszámot, a közszférát létszámban nem érintette a vírushelyzet. A vállalkozók/kisebb cégek azok akiknek most nehezebb lesz újraindulni.Ha nem tudta anyagilag átvészelni valaki ezt az időt az pár hónapja se akart ingatlant venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!