Előfordulhat azaz őrült helyzet, ha nagyon elszúrja a kormány a válságkezelést, hogy az ingatlanárak negatívba mennek át?
Mielőtt még nevetnétek, majdnem volt ilyen Magyarországon az előző válságban. Hogy a tulajdonosnak kellett majdnem fizetni, hogy átvegyék a tulajdonjogát az ingatlannak.
Mert ugye, ha full nincs rá kereslet, de mégis ott áll fölöslegesen, akkor az csak a pénzt viszi, és kötelezettségek vannak vele. Legyen szó akár kertes házról, akár társasházról (közös költség, rezsi, kertápolás, járda rendben tartásának kötelezettsége stb.).
Ha nagyon mély válság lesz, akkor lehet ennyire bevadul a piac?
Amiről te beszélsz olyan nem volt még itthon és szerintem nem is lesz. Itt mondjuk egy tehermentes 100 nm-es lakásról beszélek felújítva. Nem tudom elképzelni, hogy a tulaj nekem fizetne csak írassam a nevemre.
Ha mondjuk a falu szélén van egy romos házad amit már szétloptak és nem ér semmit, eladni nem tudod. Akkor odaadod az államnak. Ha neki sem kell akkor meg egy hajléktalan nevére íratod. Mivel ennek van egy minimális költsége, talán erre gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!