Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 20-30as éveiben járó...

Egy 20-30as éveiben járó fiatal házaspár miből tud ingatlant venni manapság?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért.

Ha nincs örökségük, a család nem tud segíteni pénzzel, miből tudnak venni?

Mi évek óta albérletben élünk, mert egyszerűen nincs megtakarításunk annyi, hogy a minimális önerő is meglegyen egy 60 nmes panelhoz.

CSOK, babaváró nálunk pl szóba se jöhet, mert 3 éve nem jön a baba.

Mindkettőnknek aránylag normál fizetése van (én közalkalmazott vagyok havi kb 200at keresek túlórákkal, a férjem kb 300at). Az eddig összegyűjtött pénzünk elment a tavaly őszi esküvőnkre, azóta most kezdünk tudni gyűjtögetni, de mindig jön valami. Autójavítás, magán dokik a meddőség miatt, stb viszi a pénzt, albérlet szintúgy sokat visz.

2020. máj. 7. 04:46
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
91%

51 vagyok.

Nem volt tragikus fizetésünk akkor sem, így nagyjából sejthető volt, hogy 1-2 hónap anyagilag szorult helyzet után azért rendben leszünk. Vakmerő volt-e mindent feltennünk egy lapra? Kétségtelen, de utólag nagyon is jó döntésnek minősült. Egyébként a hiteltörlesztőt úgy állítottuk be, hogy egy fizetésből is kitudjuk gazdálkodni, így ha csak egyikünkkel történik valami, ilyen szempontból még nem lett volna gebasz. Ennél olcsóbb albérletet nem találtunk volna és nem is találnánk, így ha a törlesztőrészletünket nem tudjuk fizetni, akkor ott megette a fene az egészet...

Én nem mondtam amúgy, hogy nettó 500 ezres bevétel egy párnak annyira jó, de magyar viszonylatban nem annyira nagyon rossz.

2020. máj. 8. 16:07
 62/63 anonim ***** válasza:
100%

31 es 34 evesek vagyunk.4 eve vettuk a lakast,elotte albiban voltunk ugyanitt.szerencsenk volt,surgos volt a regi tulajnak,na meg epp elotte honapban szuletett a kisfiunk es hat engedtek az arbol.

Igy kp re sikerult megvenni,1 misit kapott parom a munkahelyerol kamatmentes hitelt.

A penz 90%at parom rakta le.18 eves kora ota dolgozik,suli mellett,albiban.egyedul csak szobat berelt.

Tanult tovabb miutan a szakmait megszerezte,de az allando mukaja mellett maszekolt a szakmaiban.az allando munkahelyen szepen felkuzdotte magat.a maszek penzt mindig felre tette,abbol lett a lakas.

Autonk egy mara 16 eves astrank van,az volt az egyetlen amire koltott 12 eve.

Nyaralni tavaly voltunk eloszor kulfoldon.kettesben mentunk,egyiptomba.mindennel egyutt 600 korul jott ki(ebben az elotte vasarolt bekatalptol lezdve a fullos naptejen at minden is benne van).

Most szeretnek csaladit venni.a panelunk most duplajat eri annak amiert vettuk.es kozben azert koltottunk is ra(ablak,ajto csere,szobak,butorok).

A csaladira sem szeretnenek hitelt,igy addig nyujtozunk amig a takaronk er.a lakas ara+az a 6 misi ami van jelenleg.

A haz amit kineztunk egy 70 es evekben epult kockahaz.jo allapotban,bar felujitando de bekoltozheto allapotban.27 misi...nem occso,es ez meg az olcsobb kategoria erre.nem szeretnenk messze koltozni,nekem nincs jogsim,buszozni kell a gyerekkel.

Anyoseknak van boven,3 csaladi es egy panel alberletbe kiadva,plusz a csaladi amiben laknak,de nem az az adakozo fajtak es nem is szeretnenk, mert hallgatnank evekig,hogy bezzeg ok.nem veletlen koltozott el parom ahogy betoltotte a 18 at.

2020. máj. 12. 19:19
 63/63 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is rengeteg 20on éves ismerősöm házasodott és vett vagy épített házat mostanában 50-60 millióért. Mondom hogyan:

Apuci építőipari vállalkozásában dolgozik a férj, a feleség max 200at keres. 2 ilyen ismerősöm van, az egyiknél mégcsak nem is dolgozik a feleség. Az egyik a Rózsasombon építkezett, a másik meg egy megyeszékhelyen, mindketten minimum 200 nmest. Szülök alátolták.

Aztán a másik eset: nagyszülői örökségből kp-ra vásárolt lakások max minimális hitellel.

Aztán van pár ismerős, akik szülői bőkezű segítséggel + CSOKkal 60 milliós építkezés.

Az esetek 90%-ában a 30 év alattiak szülői ilyen olyan segítséggel vesznek.

A másik lehetőség meg amit pár ismerősöm csinált, hogy 4-5 év gürizés vendéglátásban külföldön (minden spórolva), így többen is vettek lakást kp-ra 24-25 évesen.

Olyat nem ismerek, aki 35 éves kora előtt tudott volna venni egy normális lakást bármilyen külső segítség nélkül Magyarországon dolgozva. Normális alatt értsd minimum 50 nm és nem akar összeomlani, nem külterületi viskó.

Ja de bocsánat, egy db ilyen ember ismerek, ő 27-28 éves korában vett hitelre egy panelt, de 5 éve programozó volt elég magas fizetéssel.

Na úgy érzem minden lehetőséget bemutattam, enyhén irigykedve azokra, akik csakúgy 10en milliós támogatásokat kapnak a szüleiktől/nagyszüleiktől.

Üdv. Egy szintén albérletben, szegény szülőkkel felnőtt ember.

2020. máj. 13. 19:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!