Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 20-30as éveiben járó...

Egy 20-30as éveiben járó fiatal házaspár miből tud ingatlant venni manapság?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért.

Ha nincs örökségük, a család nem tud segíteni pénzzel, miből tudnak venni?

Mi évek óta albérletben élünk, mert egyszerűen nincs megtakarításunk annyi, hogy a minimális önerő is meglegyen egy 60 nmes panelhoz.

CSOK, babaváró nálunk pl szóba se jöhet, mert 3 éve nem jön a baba.

Mindkettőnknek aránylag normál fizetése van (én közalkalmazott vagyok havi kb 200at keresek túlórákkal, a férjem kb 300at). Az eddig összegyűjtött pénzünk elment a tavaly őszi esküvőnkre, azóta most kezdünk tudni gyűjtögetni, de mindig jön valami. Autójavítás, magán dokik a meddőség miatt, stb viszi a pénzt, albérlet szintúgy sokat visz.

2020. máj. 7. 04:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
94%
Bocsi az életvezetési tanácsért, csak nekem azért ezeken a helyeken úgy kilógott a lóláb, hogy nem tudtam szó nélkül hagyni.
2020. máj. 7. 07:43
 12/63 anonim ***** válasza:
33%
3ra adnak 15ot,meg 10et hitelbe meg 10 babavaro. Es hopp ez mar 35 milla. Bae eleg buta aki erre fe épít
2020. máj. 7. 07:43
 13/63 anonim ***** válasza:
94%

Esküvőnél is érdemes úgy csinálni - szép vagy sem - hogy pozitív legyen a mérleg. Nekünk is csak 30 fős volt, de úgy jött ki (bár persze nem lakásnyi, max. egy wellness hétvégére mehettünk volna, de félretettük).

Óvónők és hasonló fizetésből élő barátaink csak szülői segítséggel vagy örökségből tudtak lakást venni. Ahol sok tesó van vagy nem tudtak, nem akartak segíteni, ott nem lett lakás se, csak ha magasabb fizetésű munkára váltottak (akár külföld) és úgy vették fel hitelt. Addig meg maradtak otthon vagy albiban, utóbbi még visszább vet anyagilag, előbbire sokszor a házasság megy rá.

2020. máj. 7. 07:45
 14/63 anonim ***** válasza:
31%

Akkor én most szégyelljem magam, mert 19 éves korom óta dolgozom 21 éves koromig suli mellett anyám 1 ft-ot nem adott és albiban laktam nem koliban.

2017-ben kötöttem egy ltp-t magamnak plusz gyűjtögettem.

Tavaly vettem egy kertes házat( van rajta hitel nem sok) ( 8.750.000ft 70nm², 1320.nm² hátsó kerttel) újítani kell rajta dolgokat,de nem vészes inkább cserés, konvektort cirkóta, nyilászáró, új zuhanyzó stb)

Fél éve vettem magamnak autót is és csinálom a jogsit. Mellette van megtakarításom pluszba.

Milliomos nem vagyok, van 4 szakmám + érettségi sőt ezek mellé a fizumat kevésnek érzem nem is költekezek, mert rohadt nehezen szereztek meg azt ami van.

Évente kb 2x veszek ruhát abból is a legolcsóbbat, pedig megtehetném h havonta megyek a zarába vagy hova.

Akkor én most szégyelljem magam, hogy 26 évesen vettem házat??? Nekem pl elég sok munkám volt ebben és én is sírhatnék, mert én se vett fel csokot meg babavárót meg mi faxomokat.

Én meg ezt irigylem h van akik ezekhez hozzáférnek, bár ők elvannak adósódva az is igaz meg elválhatnak.

2020. máj. 7. 07:46
 15/63 anonim ***** válasza:
87%

Pedagógus házaspár vagyunk, mindketten 5 éve tanítunk. Nincs autónk, 3 évig egyikünk szüleinél éltünk (mert megspóroltuk az albérletet, szerencsére csak apróbb konfliktusok voltak) és így lett meg az önerőnk egy 35nm-es panelhoz. Az esküvőnk két tanús volt.

Simán tudjuk fizetni a törlesztőrészletet. A különmunkáinkból van megtakarításunk mert nagyobb lakásba szeretnénk költözni így a babaprojekt 3 évvel el van tolva.

Szerintem a lehetőségeidhez képest túl sokat akarsz. Az esküvőt szépen megideológizáltad.

2020. máj. 7. 07:57
 16/63 anonim ***** válasza:
41%
Hol van az előírva, hogy ingatlant kell venni, ha elment a pénz a flancos esküvőre ? Inkább a válásra kellene gyűjteni.
2020. máj. 7. 09:10
 17/63 anonim ***** válasza:
96%

Az se normális, aki azt írja, hogy albi mellett félre kéne tudni tenni egy teljes fizetést. Ne vicceljünk már. Vidéki kisvárosban, maximum.

Kérdező, az emberek nagyon nagy többsége úgy él, mint ti, vagy még rosszabbul. Az a kisebbség, akit a környezetedben látsz. És általában nagy arányú szülői segítség áll a háttérben.

2020. máj. 7. 09:29
 18/63 anonim ***** válasza:
84%

Nettó 500.000-ből még albérletben is illő lenne komolyabb megtakarítást építeni.

Egyébként már rég kellett volna lakáskasszát nyitni, 3-4-et legalább.

Emellett hitel, szülői támogatás, mellékállás stb stb.

2020. máj. 7. 09:53
 19/63 A kérdező kommentje:

Akármennyire is egészségtelen a 24órázás,ez hozzá tartozik a munkakörömhöz sajnos, a túlóra az nem ez. A férjemnek is van másodállása, de ő ritkábban tud járni a munkaideje miatt, sokszor 7/7 megy, havi csak egyetlen egy szabadnappal (egy vasárnap), reggeltől estig.

Kedves 14es válaszoló, senki nem fikazott, nem mondta hogy szégyelld magad, mert megdolgoztál azért amid van, örülj neki. Gratulálok hozzá, további sok sikert kívánok, de tényleg, minden rossz indulat nélkül :)

Nem volt drága, világraszóló lakodalmunk, aki ezt állítja, mindenből a legolcsóbbat választottuk, pl dekor-virágos se volt, a nagymamák kertjéből volt a virág, abból kötöttem a csokrot is, ezzel is spórolva sok tízezret, de egy 30 fős esküvő is nagyon drága már a mai világban..

És igen, az albérlet is 120+rezsi. Szóval az én fizetésem majdhogynem rámegy. A kocsi fenntartása (mivel az nálunk tényleg szükséges, mint írtam - próbáltuk nélkülözni pár hónapig, de lehetetlen), kaja is elvisz megint csomó pénzt.

De mint írtam, tudunk takarékoskodni. Ha már ennyire anyagiaskodunk, esküvő óta 900ezret leraktunk.

Az a része érdekelt, hogy sokaknak hogy sikerül ilyen hamar a lakás, elvileg segítség nélkül a mai világban.

2020. máj. 7. 09:57
 20/63 A kérdező kommentje:
7. válaszoló: egyedül ősszel voltunk nászúton Olaszországban (a nővéremtől ezt kaptuk nászajándékba, összesen 300ezerbe került költőpénzzel, mindennel a 7 nap körutazás). Életünkben nem voltunk még előtte se és azóta se külföldön. Belföldöl is egy kezemen meg tudom számolni, hány helyen voltam már. Mióta együtt vagyunk, 2x mentünk el a balatonra 3-4 napra szoc.koli szintű szállásra.
2020. máj. 7. 10:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!