Egy 20-30as éveiben járó fiatal házaspár miből tud ingatlant venni manapság?
Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért.
Ha nincs örökségük, a család nem tud segíteni pénzzel, miből tudnak venni?
Mi évek óta albérletben élünk, mert egyszerűen nincs megtakarításunk annyi, hogy a minimális önerő is meglegyen egy 60 nmes panelhoz.
CSOK, babaváró nálunk pl szóba se jöhet, mert 3 éve nem jön a baba.
Mindkettőnknek aránylag normál fizetése van (én közalkalmazott vagyok havi kb 200at keresek túlórákkal, a férjem kb 300at). Az eddig összegyűjtött pénzünk elment a tavaly őszi esküvőnkre, azóta most kezdünk tudni gyűjtögetni, de mindig jön valami. Autójavítás, magán dokik a meddőség miatt, stb viszi a pénzt, albérlet szintúgy sokat visz.
"Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért"
Az lehet,hogy vettek de valószínűleg vmi 30 éves rabszolgahitelre,vagy a szülők fizették vagy a kettő kombinálva,így meg ugye a SAJÁT szó kicsit más értelmet nyer....
Köszönöm a "normális" válaszokat, amik mrgértették, miről beszélek, pl 28,utolsó.
Igen, mi sem tudunk hova menni szülői téren. Férjemnek 2 otthon lakó kisebb tesója van, egy 3 szobás házban nőttek fel úgy, hogy míg férjem el nem között otthonról, egy szobában élt az idősebb tesójával (fiú), az anyja pedig a húgával egy szobában, aki már 15 éves, ideje hogy nem az anyjával lakik egy légtérben 0-24. Az apja meghalt 14 éve. Az én édesapám pedig messzebb él, 200 km-re, szintén egy zsákfaluban, a legközelebbi normálisan fizető munkalehetőség 60 km-re van, buszjárat napi 3 van (reggel, délben, este - jön, megfordul és megy is), hétvégén napi 2 (reggel 7kor,este 5kor). Édesanyám 20 éve meghalt.
#39, akkor a te szüleid jó konstrukcióval bérelték... bérlakás meg bérlakás között is van különbség. Felülvizsgálták, és mivel az egy főre jutó kereset meghaladta a minimálbért, vissza kell adni.
Örülj neki, máshol ez nem ennyire triviális. Ha opció lett volna, akkor írtam volna. Kioktatást meg nem kérek arról, hogy ki hogyan nyeli le a békát, megvolt, köszi. Ettől még nem lesz lakásom.
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ha a szülői ház nem úszott volna el a deviza miatt, akkor is kenhetném a hajamra a munkahelyemtől 200 km-re levő munkahelyem miatt. Ritka a foglalkozásom, kutató vagyo az akadémiai szférában, csak Budapesten tudok dolgozni. Persze, lehetnék pályaelhagyó, de nem azért tanulok immár 7 éve (3 év BSc, 2 év MSc, doktori második évén vagyokm ég van hátra kettő).
9 év egyetem után pedig nem gondolom, hogy az utcán a helyem.
munkahelyemtől 200 km-re levő ház miatt*
Elnézést, kapkodva írtam..
Spórolással, de komolyan.
Én 26 éves pedagógus vagyok-150.000. Férjem 28 éves logisztikával foglalkozik - 250.000 FT
Most fogunk saját lakást venni, bár "csak" 26 millásat. 2 lakás már kinézve, pénz meg van, de még várjuk, hogy lecsengjen a vírus.
Összespóroltuk az önerőt 4 év alatt, akkor kezdtünk el dolgozni. Albérletben élünk, de mivel fontos volt nekünk a saját lakás, így nem kettesben vettünk ki egy garzont/lakást, hanem albérlő társakkal (130.000 helyett 65.000ft). Persze nem volt olyan jó, mintha ketten lettünk volna, de fele annyiba került.
2 éve házasodtunk, nem volt lagzi. Odafigyeltünk a költéseinkre, mindig hó elején eltettük, amit a lakásra szántunk (több mint 100.000ft). Fizettük a fundamentát. Ti sokkal jobban kerestek, mint mi, így szerintem, ha ti is elkezdtek tudatosan félrerakni rá, akkor 4 év múlva sikerülhet az önerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!