Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 20-30as éveiben járó...

Egy 20-30as éveiben járó fiatal házaspár miből tud ingatlant venni manapság?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért.

Ha nincs örökségük, a család nem tud segíteni pénzzel, miből tudnak venni?

Mi évek óta albérletben élünk, mert egyszerűen nincs megtakarításunk annyi, hogy a minimális önerő is meglegyen egy 60 nmes panelhoz.

CSOK, babaváró nálunk pl szóba se jöhet, mert 3 éve nem jön a baba.

Mindkettőnknek aránylag normál fizetése van (én közalkalmazott vagyok havi kb 200at keresek túlórákkal, a férjem kb 300at). Az eddig összegyűjtött pénzünk elment a tavaly őszi esküvőnkre, azóta most kezdünk tudni gyűjtögetni, de mindig jön valami. Autójavítás, magán dokik a meddőség miatt, stb viszi a pénzt, albérlet szintúgy sokat visz.

2020. máj. 7. 04:46
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
80%

"Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért"

Az lehet,hogy vettek de valószínűleg vmi 30 éves rabszolgahitelre,vagy a szülők fizették vagy a kettő kombinálva,így meg ugye a SAJÁT szó kicsit más értelmet nyer....

2020. máj. 7. 14:33
 42/63 A kérdező kommentje:

Köszönöm a "normális" válaszokat, amik mrgértették, miről beszélek, pl 28,utolsó.

Igen, mi sem tudunk hova menni szülői téren. Férjemnek 2 otthon lakó kisebb tesója van, egy 3 szobás házban nőttek fel úgy, hogy míg férjem el nem között otthonról, egy szobában élt az idősebb tesójával (fiú), az anyja pedig a húgával egy szobában, aki már 15 éves, ideje hogy nem az anyjával lakik egy légtérben 0-24. Az apja meghalt 14 éve. Az én édesapám pedig messzebb él, 200 km-re, szintén egy zsákfaluban, a legközelebbi normálisan fizető munkalehetőség 60 km-re van, buszjárat napi 3 van (reggel, délben, este - jön, megfordul és megy is), hétvégén napi 2 (reggel 7kor,este 5kor). Édesanyám 20 éve meghalt.

2020. máj. 7. 14:39
 43/63 A kérdező kommentje:
Utolsó alatt a 40es válaszolóra gondoltam.
2020. máj. 7. 14:40
 44/63 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy még ha lehetne is mennyire tud ma több genaracio egyutt elni? Ma mar nem az van hogy mire jon az unoka, nagyiek otthln vannal, hanem most is dolgoznak, örülnek hogy kirepult a gyerek és elik az eletuket. Oda nem biztos hogy akarnak 1 v több gyereket. Meg nem is egeszseges q gyerekszobadba koltoztetni a parod es oda gyereket vallalni.
2020. máj. 7. 15:07
 45/63 anonim ***** válasza:
94%

#39, akkor a te szüleid jó konstrukcióval bérelték... bérlakás meg bérlakás között is van különbség. Felülvizsgálták, és mivel az egy főre jutó kereset meghaladta a minimálbért, vissza kell adni.

Örülj neki, máshol ez nem ennyire triviális. Ha opció lett volna, akkor írtam volna. Kioktatást meg nem kérek arról, hogy ki hogyan nyeli le a békát, megvolt, köszi. Ettől még nem lesz lakásom.

2020. máj. 7. 16:24
 46/63 anonim ***** válasza:
95%

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ha a szülői ház nem úszott volna el a deviza miatt, akkor is kenhetném a hajamra a munkahelyemtől 200 km-re levő munkahelyem miatt. Ritka a foglalkozásom, kutató vagyo az akadémiai szférában, csak Budapesten tudok dolgozni. Persze, lehetnék pályaelhagyó, de nem azért tanulok immár 7 éve (3 év BSc, 2 év MSc, doktori második évén vagyokm ég van hátra kettő).

9 év egyetem után pedig nem gondolom, hogy az utcán a helyem.

2020. máj. 7. 16:26
 47/63 anonim ***** válasza:
46%

munkahelyemtől 200 km-re levő ház miatt*

Elnézést, kapkodva írtam..

2020. máj. 7. 16:27
 48/63 A kérdező kommentje:
Nahát utolsó, én is kutatónak készülök :)
2020. máj. 7. 16:55
 49/63 anonim ***** válasza:
80%
kis fizetés, sok kitartás, nagy öröm! :)
2020. máj. 7. 16:58
 50/63 anonim ***** válasza:
69%

Spórolással, de komolyan.

Én 26 éves pedagógus vagyok-150.000. Férjem 28 éves logisztikával foglalkozik - 250.000 FT

Most fogunk saját lakást venni, bár "csak" 26 millásat. 2 lakás már kinézve, pénz meg van, de még várjuk, hogy lecsengjen a vírus.

Összespóroltuk az önerőt 4 év alatt, akkor kezdtünk el dolgozni. Albérletben élünk, de mivel fontos volt nekünk a saját lakás, így nem kettesben vettünk ki egy garzont/lakást, hanem albérlő társakkal (130.000 helyett 65.000ft). Persze nem volt olyan jó, mintha ketten lettünk volna, de fele annyiba került.

2 éve házasodtunk, nem volt lagzi. Odafigyeltünk a költéseinkre, mindig hó elején eltettük, amit a lakásra szántunk (több mint 100.000ft). Fizettük a fundamentát. Ti sokkal jobban kerestek, mint mi, így szerintem, ha ti is elkezdtek tudatosan félrerakni rá, akkor 4 év múlva sikerülhet az önerő.

2020. máj. 7. 18:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!