Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 20-30as éveiben járó...

Egy 20-30as éveiben járó fiatal házaspár miből tud ingatlant venni manapság?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért.

Ha nincs örökségük, a család nem tud segíteni pénzzel, miből tudnak venni?

Mi évek óta albérletben élünk, mert egyszerűen nincs megtakarításunk annyi, hogy a minimális önerő is meglegyen egy 60 nmes panelhoz.

CSOK, babaváró nálunk pl szóba se jöhet, mert 3 éve nem jön a baba.

Mindkettőnknek aránylag normál fizetése van (én közalkalmazott vagyok havi kb 200at keresek túlórákkal, a férjem kb 300at). Az eddig összegyűjtött pénzünk elment a tavaly őszi esküvőnkre, azóta most kezdünk tudni gyűjtögetni, de mindig jön valami. Autójavítás, magán dokik a meddőség miatt, stb viszi a pénzt, albérlet szintúgy sokat visz.

2020. máj. 7. 04:46
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
65%
Valaki családjához nem tudtok oda költözni?
2020. máj. 7. 10:15
 22/63 anonim ***** válasza:
97%

"Egy 20-30as éveiben járó fiatal házaspár miből tud ingatlant venni manapság?"

Hitelből, ahogy a világon mindenütt!

Hogy aztán azt a hitelt minek nevezik, az teljesen mindegy, a lényegen nem változtat.

Albérletben lakni, lagzit csinálni ami nem hozza vissza az árát, pénzkidobás!

Ha 3 évig kibírtátok volna valamelyikőtök szüleinél, akkor lenne 4 milliótok csak a kidobált bérleti díjból, hozzágyűjtögetve még 1-2 millió, (3 év alatt nem lehetetlen!) és máris van 6 millió önerő, amivel meg lehet célozni egy 30 milliós lakást, 24 milliós, 25 éves hitellel. Ennek a havi törlesztése kevesebb mint a bérleti díj.

Hát így!

2020. máj. 7. 10:22
 23/63 anonim ***** válasza:
87%
Jis családi segítséget kaptunk, gyűjtöttünk pár millió önerőt (évek alatt). Illetve mivel nekünk volt már 2 gyerek, kaptunk 1,4 millió csokot. A többi sima lakáshitel. 30 és 31 évesek voltunk, mikor meglett a ház tavaly, a felújítást most fejezzük be, 80%-ban magunk csináltuk. Most tudunk majd költözni.
2020. máj. 7. 10:32
 24/63 anonim ***** válasza:
80%

Én konkrétan egyik ismerősömről tudok írni. Most épített házat. Pontosan nem tudom mennyiből jött ki, 21-22 millió kb (vidék). De 10 millióval megdobta a családja.

De olyanok is tudnak lakást/házat venni ennyi idősen akiknek van egy jó diplomájuk vagy végzettségük. Pl ha van egy pár, akiknél mindkét fél olyan munkát csinál amivel megkeres nettó 4-500 000-et, vagy akár többet is (pl IT szektor), akkor abból lazán tudják fizetni is a hitelt még Budapesten is (ha meg még igénybe veszik a CSOK-ot is, mindenféle nehézség nélkül lesz házuk).

Sok fiatalnak azért sikerül a saját ház, akik nem keresnek jól, mert megöröklik pl a nagyszülő házát.

De akiknek a 30-40 milliós ház jön össze kevés fizetés mellett, ott tuti valami van a háttérben. Lehet te nem tudsz róla, de a család attól még segíthette őket. Attól, hogy nem mondják el...

2020. máj. 7. 10:41
 25/63 anonim ***** válasza:
80%

Azért ez tényleg borzasztó állapot, hogy az állam nem tol minden 20 éves alá alapból egy lakást meg egy autót.

Prrr

2020. máj. 7. 11:07
 26/63 anonim ***** válasza:
62%
#24 el tudom képzelni milyen f*s*a ház lett az 22 millióból... Mikor normális felújított vagy alapból jó állapotú 30 éves házat is alig kapni annyiért...
2020. máj. 7. 11:13
 27/63 anonim ***** válasza:
78%
26-os, nem tudom te hol élsz, de nálunk a 2 szintes (tehát tetőtérben beépített) családi házat árulják 19 millióért, és még így sem kell senkinek az ára miatt. Pedig egyáltalán nincs rossz állapotban. 6000 fős településről beszélek. Az ismerősöm pedig egy sima egy szintes házat épített.
2020. máj. 7. 11:16
 28/63 anonim ***** válasza:
73%

Ismerem a szitut. Mi is albérletben élő pár vagyunk. Sokan írják, hogy "ha kibírtátok volna a szülői házban pár évig.."

Na, hát az én szüleim házát "elvitte" a devizahitel, nincs a családomban saját ingatlan. Ez van, mindenki albérletben "nyomorog".

Mi kb 400-at keresünk, a lakás rezsivel 170, marad 230, veszünk 2 db bérletet, marad 210, autónk nincs, ebből oldjuk meg az életünket. Nem élünk nagy lábon, nem költünk hülyeségre. Kajából minőségit eszünk, de igyekszem a lehető legolcsóbban megoldani. Napi 3000 ft-ban van benne a kajánk, tisztálkodószerek, mosópor, ilyesmi, ez egy hónapban cca 100.000 ft. Marad még 100 amit félre tudunk tenni. Ebben nincs ruházkodás, nincs karácsony, nincs születésnap, nincs utazás, nincs abszolút semmi, csak a tökéletesen sanyarú létminimum. Havi 100.000 megtakarítással egy 25 milliós garzon/ agglomeráció-beli kicsi ház 30%-os önereje 7.500.000 forint, ami 75 hónapot jelent, azaz 6,25 év gyűjtögetést azért, hogy felvehessünk egy lakáshitelt. Ideális esetben. Úgy, hogy egy garzonban nem lehet családot tervezni, nem lehet gyarapodni, csak bekattanni, a kinti házhoz meg autó kell.

Majd 45 évesen talán eljutok oda, hogy lesz gyerek.

2020. máj. 7. 11:23
 29/63 anonim ***** válasza:
100%

"Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért."

Szabad érdeklődni, hogy miért nem az ismerőseidet kérdezed meg erről, ha már annyian vannak??!

2020. máj. 7. 11:26
 30/63 anonim ***** válasza:
89%
#28 vagyok, azt még hozzátenném, hogy van 2 diplomám, jelenleg doktori képzésben vagyok, mellette dolgozom is, úgyhogy azt gondolom, hogy a szorgalom része nem hibás a dolognak. Nagyon sok embert tudnak támogatni a szülei, és ez nagyon szép dolog, de nagyon sokat pedig nem. Nyilván én is elfogadtam volna a szüleimtől, ha adósságon kívül mást is tudnak adni nekem.
2020. máj. 7. 11:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!