Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 20-30as éveiben járó...

Egy 20-30as éveiben járó fiatal házaspár miből tud ingatlant venni manapság?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan ismerősöm van, akik nemrég házasodtak (1-2 éve) és már saját házat vettek 30-40 milliókért.

Ha nincs örökségük, a család nem tud segíteni pénzzel, miből tudnak venni?

Mi évek óta albérletben élünk, mert egyszerűen nincs megtakarításunk annyi, hogy a minimális önerő is meglegyen egy 60 nmes panelhoz.

CSOK, babaváró nálunk pl szóba se jöhet, mert 3 éve nem jön a baba.

Mindkettőnknek aránylag normál fizetése van (én közalkalmazott vagyok havi kb 200at keresek túlórákkal, a férjem kb 300at). Az eddig összegyűjtött pénzünk elment a tavaly őszi esküvőnkre, azóta most kezdünk tudni gyűjtögetni, de mindig jön valami. Autójavítás, magán dokik a meddőség miatt, stb viszi a pénzt, albérlet szintúgy sokat visz.

2020. máj. 7. 04:46
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd sértésnek, de én azt nem értem, hogy minek kell ilyen helyzetben hatalmas lakodalmat csapni, nem lett volna jobb inkább azt a pénzt is félretenni saját otthonra? Ilyenkor első helyen kellene lennie a lakásnak, és csak meggondoltan költeni. Ráérnétek a babaprojektre is akkor ha már megvan a lakás, hiszen ha meg megvan a baba, akkor szintén nem fogtok tudni félretenni, mert a te fizetésed kiesik, a Gyes meg elmegy a picire.
2020. máj. 7. 04:58
 2/63 anonim ***** válasza:
83%

Fontossági sorrend kell, hogy legyen. Pl. nem kell autót tartani, ha nincs rá feltétlen szükség, mert pl. utazó ügynökök vagytok. Egy autót eltartani rengeteg pénz, ami mehetne akár az albérletbe, akár lakáshitelre.

Emellett érdemes felülvizsgálni az egyéb költekezést is. Mások havi 80-90 ezerből megélnek, ti meg nem tudtok 500-ból spórolni. Ez elég extrém különbözet.

Lehet csinálni pl. a régi klasszikus módszert, hogy minden egyes kiadást lejegyeztek, majd a hónap végén átnézitek, és megállapítjátok, mi a nélkülözhető. Utána a következő költségvetést már ez alapján tervezni.

2020. máj. 7. 05:01
 3/63 A kérdező kommentje:

1. Nem csapatunk világra szóló lakodalmat, összesen 30an voltunk, de sajnos ez is rengeteg pénzbe kerül. Azért tartottuk meg, mert a nagypapám nagyon beteg, és az volt a vágya, hogy lásson még oltárhoz vonulni.

2. Azért kell az autó, mert a férjem munkájához nélkülözhetetlen, ráadásul nekem is van más városban túlórás kórházi másodállásom, ahova 24órázás után reggel megyek, ahogy végeztem. és egyetemre is járok munka mellett, amihez szintén kell, hogy 24 órás műszak után pl el tudjak menni a 150 km-re lévő egyetemre az óráimra, mert csak így tudom megoldani a munkában (hiába támogat a munkahely, a jelen helyzetben is pl nem tudnak nélkülözni).

Nem azt mondtam, hogy nem tudunk megélni, mint írtam, félre is teszünk. Arra voltam kíváncsi, másoknak hogy megy ez pikkpakk, mert az ismerőseim közt van olyan is, aki csak 23 éves, és mégis sikerült neki, úgy hogy óvónő, köztudottan kevés fizuval, a párja pedig pincér. Van olyan ismerősöm, akik 180 fős lagzit csináltak ősszel, van 2 autójuk, mind2 5-7 millió körüli, és most vették 40 millióért egy házat,úgy hogy csak a babavárót felvették. A csaj ott ápolónő, a srác pedig kémikus.

2020. máj. 7. 06:39
 4/63 A kérdező kommentje:
Mikor összeköltöztünk 6 éve , még mi is 140 ezerből éltünk, annyira keveset kerestünk az akkori munkánkkal, igaz hónapról hónapra, de megéltünk
2020. máj. 7. 06:40
 5/63 anonim ***** válasza:
100%
Nem kizárt, hogy az ismerőseidet segítették a szülők, esetleg örököltek, illetve talán abból a 180 fős lagzi mennyasszonyi táncából is jól jöttek ki anyagilag, ezt nehéz kívülről átlátni. Meg ha felvették a max Csok-ot, akkor rendesen el is vannak adósodva.
2020. máj. 7. 07:06
 6/63 anonim ***** válasza:
70%

Tudod lehet ám jól kombinálni önerő nélkül is.

Bevállalják a csoknál a 3 gyereket az már 12.600.000 Ft. + Babaváró az 10 milla + ott lehet az ltp amik lejárnak máris kijött. Ezzel annyi a baj, a babavárónál nem is, de a csoknál oltárit lehet szívni ha nem lesz meg a vállalt baba.

Te írtad is h nem tudsz teherbe esni így ne is vállald a csokot, a babavárót javasolnám " csak" a törlesztőd emelkedij kb 66 ezer körül van ha 5 éven belül nincs baba.

Javasolnám, hogy nyissatok egy megtakarítást és abba minnél többet gyűjtsetek.

2020. máj. 7. 07:21
 7/63 anonim ***** válasza:
68%

Utolso nincs ilyen hogy 3 gyerekte 12,600,000 csok.

Vagy 10 m uj epitesure vagy 2,6 hasznaltra.

Amugy kedves kerdezo van aki jobb helyzetben van nalatok van aki rosszabba.

Hany evesek vagytok? Hany kulfoldi nyaralason voltatok? Mi 30 eves korunkig egyen sem.

2020. máj. 7. 07:28
 8/63 anonim ***** válasza:
15%
2.200.000 igen bocsi a használtra a támogatás de ott is tud + 10 millió hitelt felvenni ( otp oldala) úgyhogy így simán.
2020. máj. 7. 07:35
 9/63 anonim ***** válasza:
63%
Pedig a legtöbben déd- vagy nagyszülők lakását vagy annak árát öröklik, vagy a szülők vesznek fel hitelt.
2020. máj. 7. 07:36
 10/63 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem rosszul osztjátok be a pénzt.

Oké, írtad, hogy nem kerestetek mindig így, de mostmár havi 500-ból egy 200-250-et szerintem félre tudnátok rakni, bár függ attól, hogy mennyibe kerül az albi, de mondjuk ha egy százas, akkor szerintem a maradékból autóval együtt is ki lehet jönni.

a babaprojektet én is parkoltatnám legalább addig, amíg az önerő nincs meg, főleg mivel problémás is a dolog. Na meg egyetemre is jársz, miért akarsz egy seggel 2 lovat megülni? Így csökkenne az ezeken való stressz is, ami lehet, hogy önmagában sokat jelent a probléma megszűnéséhez! Addig is törekedhetnétek minél egészségesebb életmódra (a 24 órázás nem az, nőknél ez simán okozhat ám meddőségi gondokat, szerintem 200-ért nem éri meg!)

Ja, és a férjed vállaljon inkább másodmelót, ne te a 24 óra plusz egyetem mellé, úristen...!

2020. máj. 7. 07:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!