Lebeszéli a vevőimet, mit tegyek, mit tehetek?
Lakásomat értékesítem (nem Budapest). Az alattam lakó akarta fillérekért megvenni, de nem adtam oda neki. (13 Millióért árulom, ő meg 8 at akar adni érte, a lakás meg kb 15 öt ér.)
Most azt csinálja, hogy aki jön vevőjelölt azt mindegyiket megfenyegeti, lebeszéli a megvételről, hogy nem jó a kémény bekötés ne vegye meg, meg, hogy nem jó a tulajdoni hányadrész, meg , hogy kisebbségek fogják az ő lakását megvenni, ki is írta az ajtajára, 8 kisebbségi nevet, hogy aki nézi ne vegye meg az enyémet, merthogy alattam kisebbségek laknak. Meg direkt nyitva hagyja a tetőtéri ablakot, hogy beázzon a lakásom. Le is írta sms ben, hogy így fogja elértékteleníteni a lakásomat. Milyen jogi lehetőségeim vannak? A tulajdoni lapom is rendben van, meg a kémény is.
És hogyan kereste meg a számára ismeretlen vevőt?...
Azt írtad, ajánlott a lakásodért pénzt, de te nem akarod neki eladni.
Gondolom, ha csak 7 M-ért megy el, neki akkor sem akarod eladni, tehát ennyiből még nem érthető, mire megy ki ez az elértéktelenítés.
Az ablaknyitvahagyásért kártérítést és szándékos károkozásért büntetőpert lehet kezdeményezni, az SMS-ekért meg zaklatásért büntetőpert, ha ez rendszeres.
Az még, hogy a vevő megkereséséért és a többiért mit, azt akkor látom, ha tudom a részleteket.
Szerintem minden rendben van, mindent papírral tudsz igazolni, ő ha értelmes, akkor így, ár alatt megveszi szerintem.
De az említett 2 dologért fel lehet jelenteni a szomszédot.
Korábban is viselkedett így, vagy csak most az eladás miatt?
Elképzelhető az, hogy az új tulajt megpróbálja kifüstölni, zsarolni, hogy adja el neki a lakást féláron?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!