Van valamilyen trükk, hogy gyorsan el tudjuk adni a lakásunkat?
Hol hirdessem, milyen legyen a szövegezése, rövid vagy hosszú, stb ilyenekre gondoltam. Még kezdő vagyok ezügyben.
Az ár alatti eladás nem opció.
Az ilyen hatásvadász kamu dumákkal fűszerezett hirdetéseket én alapból kerülni szoktam.
Ahol több a körítés, ahol miniregény van írva, vagy ahol mindenről szó esik csak a lényegről nem, azok a hirdetők általában valamit sumákolnak.
Írd meg tömören a lényeget, a legfontosabb paraméterekkel, információkkal, és kész.
A mai világban 1 perc alatt meg lehet nézni "élőben" a google street vagy a google műholdas képekkel az ingatlan helyzetét.
Felesleges ilyen hatásvadász címekkel kezdeni a hirdetést mint pl. "csodás kilátás".
Hirdetni meg gyakorlatilag bárhol lehet.
Elvileg a fizetős ingatlan hirdetési oldalak pörögnek jobban, ezek azok ahova nagyobb bizalommal fordulnak a leendő vevők.
A gyakorlatban én meg az elmúlt 2,5 évben 2 ingatlant is a jófogáson adtam el.
Én tettem fel az ingatlan.com-ra hirdetést és nem kellett érte fizetnem egy kanyit sem.
Nem tudom, hogy a képek száma szabályozva van e és esetleg azokért kell fizetni valamennyit, ha átléped, de én egy képet tudtam feltenni, mert 130 km-t nem utaztam a fényképezésért.
Nos a lényeg, nem fizettem érte, mégis eladtam.
Ez a titok:
- Jó minőségű, az ingatlant (és nem az ülőgarnitúrát, vagy a TV-t) bemutató külső-belső képek
- alaprajz
- reális ár
- lényegre törő fogalmazás
6-os vagyok
Elég ennyi (ez csak példa):
80m2-es, 3 szoba + étkezős (esetleg amerikai konyhás)1980-ban épült, frissen felújított (vagy felújításra szoruló) szigetelt vagy szigeteletlen téglaház, (vagy egyéb, esetleg vályog, vagy vegyes) beépíthető tetőtérrel (vagy nem beépíthető, tehát fafödémes) ilyen és ilyen fűtéssel, .....m2 telekkel,(kerti tó, sütögető, gyümölcsfák) garázzsal, eladó.
A 7-est kiegészítennem néhány aprósággal amitől mostanában a falra tudnék mászmi mikor nézegetem a hírdetéseket:
- ház/lakás megadott terülüte ne a külső, hannem a belső m2 legyen. pl: egy 96 m2 alapterületű téglaház hasznos alapterülete kb 80 m2!
- Ha terasz van a házon ne add hozz a hasznos alapterülethez hanem külön jegyezd meg pl 80 m2 + 15 m2 terasz.
- Ha be van építve a terasz azt szintén ne add hozzá a hasznos alaterülethez csak megjegyzésként írd hozzá.
- Garázst szintén ne adjad hozzá a lakás területéhez, ugyan úgy írd mint a teraszt.
- A címet add meg mert, ezzel fesesleges telefonbeszélgetéseket mellőzöd. Google mapson szereti minden vevő meglesni a környéket.
- Kívülről is rakjál fel jó képeket minden szögből lehetőleg, ne a fákra meg a virágokra fokuszálj hanem a házra.
- Közművekre térjél ki, ha nincs elmegy a gerinc a ház előtt. Internet sebesség, az 50 korosztályt nem izgatja de a 20-40 közöttiek nagyon nagy részét viszont igen. Én emiatt mondtam vissza egy vásárlást.
- Alaprajz méretarányos legyen, a legjobb az eredetit felrakni. Szintén felesleges nézelődéstől kíméled magadat.
- Ezen kívűl amit kitaláltál árat, vonj le min 10%-ot és azzal hirdesd meg
- Az ár egy kényes téma, de hamár a csok szerint árazod az ingatlant, vedd figyelembe, hogy nem minden település jogosúlt erre. Amiket nézegetek családi házakat általában 5-10 millióval lettek drágábbak 2 év alatt...
- A csok képesség egyik alapfeltétele a szibaszám és a méret, nem árt ellenőrízni mielőtt ezekkel hírdetsz.
- Egy panelt nehogy már majdnem annyiírt hírdesd meg mint 2 utcával arrébb lévő tégla lakást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!