Telekkel kapcsolatban milyen rejtett problémák merülhetnek fel?
1/1-es, tiszta tulajdonjog esetén?
A lényeg, hogy túlságosan olcsón adják egy olyan helyen, ahol már a telekár is legalább 10-15x-öse lenne a kínálati árnak, ezen meg még ingatlan is van (igaz, nincs lakóingatlannak minősítve, de lakható).
Nem vagyok geológus, de ránézésre a talajjal sem látok semmi problémát. Hol lehetne ezeknek a dolgoknak utánanézni?
Hiszen teleknek ha nincs közművesítve, akkor nincs rezsije sem. De valami mégis azt súgja, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem az.
A kommunális adó szerintem kizárólag az önkormányzat döntési köre, hogy mire szabja ki, mi mentesül. Nekem is van egy telkem külterületen, azon áll egy ingatlan, közmű nincs, még csak rendes út sincs, csak földes, közvil. nincs, szemétszállítás nincs, mégis köteles vagyok kommunális adót fizetni. Úgyhogy lehet költsége! ÉÉéés ez az, ami pl. egy olyan tulajnál, aki azt nem használja ki, sosem látogatja ilyen-olyan okok miatt, teher lehet, és inkább megválik tőle áron alul, hogy minél hamarabb eladhassa, mint hogy fizessen, annak ellenére, hogy oda sosem jár ki. Azt rendben is kell tartani, ha azt sem tudja megtenni az még egy ok arra, hogy minél hamarabb megszabaduljon tőle. Szóval nem feltétlen kell a legrosszabbra gondolni. Én tavaly vettem ezt a telket, jóval áron alul. Ezen a helyen egy ekkora teleknek, amin még van egy épület is, az ára kb. 5-8 millió, én ezt 1 millióért vettem. Összehasonlításkép a mellette lévő telek mérete közel negyed ekkora, semmi nincs rajta, csak pár öreg gyümölcsfa, amit szintén 1 millióért próbálnak eladni. 2 éve hirdetik. Próbálkozni lehet, meg lehet felnyomni az árakat. Lehet menni a többi után, s akkor tényleg 5-8 millió lesz az átlag ár, mert olcsóbban senki sem akarja eladni, csak éppen senki sem fogja megvenni. Ezen a területen hirdetett telkek, ebben az árkategóriában kb. 2-4 éve vannak hirdetve, a kutyának se kell ennyiért.
Rejtett probléma egyébként lehet akár az, hogy túl messze vannak a közművek s ha te a későbbiekben szeretnél közművesíteni, annak irdatlan költsége lesz. Illetőleg arról nyilván kell érdeklődni, hogy tehermentes-e.
Engem nem ért semmiféle meglepetés a kommunális adón kívül. Eszembe nem jutott, hogy tényleg az abszolút semmiért is van pofájuk pénzt beszedni. Az épület rendben van, (hát őőőő... van mit szépíteni rajta, de semmi rejtett hiba). Sőt, pozitív csalódás is ért, a pince kiemelkedően jó állapotú. A földről tudtam, hogy homokos, de itt mindenhol az, a meglévő gyümölcsfák ennek ellenére jól érzik magukat, bő termés lett.
Köszönöm a válaszokat!
Ha 2 éve hirdetik 1 millióért, akkor hogy lehet 5-8 millió az értéke?
Valaminek nem annyi az értéke, amennyire valami értékbecslő felbecsüli, hanem annyi, amennyiért a piacon elviszik egy adott határidőn belül.
2 év azért nagy idő és ha annyi idő alatt nem veszi meg senki, akkor még annyit sem ér, nemhogy többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!