Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek ha most szembesülte...

Mit tegyek ha most szembesültem, hogy árverésen a lakás?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

A háttérsztoryt hosszan sorolhatnám, de a lényeget kiemelném belőle, hogy édesanyám nyugdíjas, egy háztartásban élünk, én dolgozó vagyok, a számlákat, én fizetem, minden számlát, amibe benne van a közmű, a tv internet, közös költség, egyszóval bármi lakással kapcsolatos.

Mégis volt egy tartozás ami már több mint 10 éve húzódott, és én nem tudtam róla egy kicsivel több mint fél milliós tartozásról van szó, evégett előző héten árverésre bocsájtották a lakásunkat a valódi ár egyharmada alatt is jóval, ezt csak onnan tudtam meg, hogy személyesen jött egy érdeklődő a mai napon, és ő közölte velem ezt, ami után utána néztem, és valóban szerepel a lakásunk a bírósági végrehajtói kar honlapján, ami megrémített, hidegzuhanyként ért, és úgy van feltűntetve, hogy azonnal költözhető, pedig egy ingatlanról van szó, és minden más számlát fizetek, a közös költséget is, nem akarom elveszíteni a lakásunkat, mit tehetnék? Sajnos nem tudok senkivel sem konzultálni az illetékesek közül, mivel pont hétvégén tudtam meg ezt, a mai napon, amikor nincs már sehol fogadási idő, és telefonos szolgálat sem.

Ezért tanácsot kérnék, hogy hogyan készüljek fel? Vagyis minden veszve van, vagy még visszafordítható?

Mivel megfelelő keresettel rendelkezem, így akár 3 hónapon belül is rendezhetném a tartozást, kérhetek utólag részletfizetést, megtarthatjuk a lakásunkat?

Én nem húzódok vissza a törlesztéstől, az egyetlen probléma az, hogy erről az adósságról nem tudtam eddig.

Előre is köszönöm szépen a segítséget, hálás lennék az információért, hogy milyen teendőm van, és mik az esélyeim!

Köszönöm szépen.

2020. febr. 1. 15:29
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem itt a kérdezőt nem kellene hibáztatni. Senki sem úgy megy haza, na, belenézek már a postaládába, nem-e el akarják árverezni a lakást...tehát tök normális, hogy nem nézte rendszeresen a ládát. Az anyuka pedig simán eltüntethette a felszólításokat előle. Itt az anyuka a hunyó mindössze, de ő nagyon.
2020. febr. 3. 13:21
 52/58 anonim ***** válasza:
85%
De még mennyire, hogy azzal kezdem, mi van a postaládában. Elhanyagolt NAV-értesítő miatt nagy baj is lehet. Csak hát ez a fiú még nagyon fiatal, nincs gyakorlata, mire kell odafigyelni.
2020. febr. 3. 14:43
 53/58 anonim ***** válasza:
91%

"Senki sem úgy megy haza, na, belenézek már a postaládába"

Nálam például pont az az első, hogy megnézem a postaládát, mikor hazaérek.

2020. febr. 3. 15:49
 54/58 anonim ***** válasza:
89%
Csatlakoznék az előttem írókhoz. Ha hazajövök miután becsuktam a kaput utána rögtön a postaládát nézem meg és azt követően megyek csak be a házba.
2020. febr. 3. 16:51
 55/58 anonim ***** válasza:
100%
Anyukája napközben simán átvehette a postástól és kidobhatta, kár ezen rúgózni. Kérdező, mi lett vegül?
2020. febr. 3. 17:09
 56/58 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező sikerült valamit intézned?
2020. febr. 3. 19:45
 57/58 xswerdy ***** válasza:
32%

ha kifizeted a tartozást, akkor azonnal leállítják a végrehajtást. Ha megnézed a MBVK honlapján a lezárt árveréseket, legalább a fele törlésre kerül (akkor is, ha már van érvényes licit).

Hogy miért beköltözhetően hirdetik? Mert ezek szerint nincs olyan bent lakó, akinek joga lenne maradni. Ilyen lehetne a haszonélvező, társtulajdonos (ha nincs köze a tartozáshoz), vagy akár egy érvényes szerződéssel rendelkező bérlő.

Az első árverésre 60 nap van, az alatt kell megpróbálni valamit tenni. Ha tényleg néhány hónap alatt ki tudod fizetni, akkor pl. személyi kölcsönt kellene felvenni. A végrehajtó részéről rengeteg lépés van az árverés előtt, akkor lehetett volna részletfizetést kérni. De ha már kiírta az árverést, azt csak fizetés esetén állítja le.

Úgy látod, hogy alul van értékelve az ingatlan? Ez inkább akkor lehetséges, ha évekkel ezelőtt volt az értékbecslés, amikor még lent voltak az árak. A számtalan lehetőség egyike lett volna az értékbecslés megtámadása, merthogy arról is kellett értesítést kapnotok. De manapság sokszor a becsérték többszörösén mennek el az ingatlanok, úgyhogy ez a kisebbik probléma, ha tényleg kis összegű a tartozás, akkor maradni fog még nektek bőven pénz. De ez esetben tényleg jobb kifizetni, akár hitelből.

2020. febr. 4. 19:15
 58/58 anonim ***** válasza:
74%

Ez érdekes..Nekem a francia kórházba volt tartozásom, ott is fenyegettek végrehajtással, de krvára küldték ide a leveleket.

Nem hiszem el, hogy ne küldtek volna értesítést a helyzetről, azért annyira talán mégsem vagyunk a balkánon.

Azt sem értem, hogy 500000 ft miatt elárvereznek egy lakást!! Komolyan már, először az ingóságokat árverezik, nem az ingatlant.

Ha szerzel arról papírt, hogy anyukád nem volt beszámítható állapotban,és eltüntette a papírokat, biztos elérhetsz vmit.

Azonkívül mindenképpen menj ügyvédhez.

Anyukád csak nem lehet annyira bolond/rosszindulatú, hogy téged egy vízszámla miatt utcára juttat.

2020. okt. 13. 21:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!