Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek ha most szembesülte...

Mit tegyek ha most szembesültem, hogy árverésen a lakás?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

A háttérsztoryt hosszan sorolhatnám, de a lényeget kiemelném belőle, hogy édesanyám nyugdíjas, egy háztartásban élünk, én dolgozó vagyok, a számlákat, én fizetem, minden számlát, amibe benne van a közmű, a tv internet, közös költség, egyszóval bármi lakással kapcsolatos.

Mégis volt egy tartozás ami már több mint 10 éve húzódott, és én nem tudtam róla egy kicsivel több mint fél milliós tartozásról van szó, evégett előző héten árverésre bocsájtották a lakásunkat a valódi ár egyharmada alatt is jóval, ezt csak onnan tudtam meg, hogy személyesen jött egy érdeklődő a mai napon, és ő közölte velem ezt, ami után utána néztem, és valóban szerepel a lakásunk a bírósági végrehajtói kar honlapján, ami megrémített, hidegzuhanyként ért, és úgy van feltűntetve, hogy azonnal költözhető, pedig egy ingatlanról van szó, és minden más számlát fizetek, a közös költséget is, nem akarom elveszíteni a lakásunkat, mit tehetnék? Sajnos nem tudok senkivel sem konzultálni az illetékesek közül, mivel pont hétvégén tudtam meg ezt, a mai napon, amikor nincs már sehol fogadási idő, és telefonos szolgálat sem.

Ezért tanácsot kérnék, hogy hogyan készüljek fel? Vagyis minden veszve van, vagy még visszafordítható?

Mivel megfelelő keresettel rendelkezem, így akár 3 hónapon belül is rendezhetném a tartozást, kérhetek utólag részletfizetést, megtarthatjuk a lakásunkat?

Én nem húzódok vissza a törlesztéstől, az egyetlen probléma az, hogy erről az adósságról nem tudtam eddig.

Előre is köszönöm szépen a segítséget, hálás lennék az információért, hogy milyen teendőm van, és mik az esélyeim!

Köszönöm szépen.

2020. febr. 1. 15:29
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
85%
Ismerős fogyasztói hitelt vett fel, nem fizette, sokszorosára növekedett, de nem saját tulajdonú lakásban él, a jövedelme nagy része van letiltva. Édesanyád egyáltalán nem partner ebben a bajban? Hazudozik arról, hogy jött össze ez a tartozás? Ha vízszámla lett volna, az neked feltűnik, hogy nincs vízfizetés, az nem lehet. Azt írtad, minden rezsi utalását te intézted, csak feltűnt volna, ha vizet nem fizettek?
2020. febr. 1. 17:55
 22/58 anonim ***** válasza:
85%

Közüzemi tartozásnál is ugyan úgy kilakoltathatnak mint banki tartozásnál. A végrehajtó csak bírósági ítélet alapján járhat el és ez a ti esetekben már megszületett hiszen árverés alá került a lakásotok.

Anyukáddal kell íratni egy meghatalmazást, hogy eljárhass ez ügyben és keresd fel a végrehajtót. Próbálj vele megegyezni ha nem akar megállapodni veled és ragaszkodik az árveréshez akkor keress fel egy ügyvédet hátha ő tud valamit tenni bár kicsi rá az esély.

Ezen kívül kezdj kidolgozni egy B tervet, ha eladják a lakást akkor fel legyél rá készülve, hogy ideglenesen hova mentek míg albérletet találtok, mi lesz az ingóságaiddal, stb.

2020. febr. 1. 17:57
 23/58 anonim ***** válasza:
90%
Ha albérletet keresel, ne beszélj arról, hogy hiteltartozás miatt kell költöznötök, mert nem ad ki senki olyannak lakást, aki korábban nem fizetett valamit.
2020. febr. 1. 17:58
 24/58 A kérdező kommentje:
Ez egyre rosszabb. Remélem sikerül velük megállapodnom, hiszen én teljes mértékben hajlandó vagyok magamra vállalni a tartozást, ha nem is rögtön mint az árverés, de biztos vissza hozza nekik a pénzt az, ha én fizetem, ez csak az emberségükön múlik legalábbis remélem, hogy ezen még változtathatnak, talán segít az, ha anyukám nem beszámíthatóságára hivatkozok, ha minden szakad, csak van valami igazságjogi szolgálat akikhez fordulhatok, mert én biztosra vissza akarom fizetni a tartozást, bárcsak tudnék valami konkrétat, mert most összezuhantam, és nem csak a hányinger már az ájulás kerülget. Borzasztó, hányan jártak már így, azt hittem ilyenre sohasem kerül sor nálam...
2020. febr. 1. 18:09
 25/58 anonim ***** válasza:
94%
A végrehajtói szakmában nem az emberségükről híres személyek dolgoznak. Minden egyes végrehajtásnál ugyanezt hallják az összestől, akit kilakoltatnak. Gyerek van, beteg van, öreg van, ez mindennapos nekik. Kezdj el az ingatlan.com-on albérletet keresni. Előre szoktak elkérni egyhavi lakbért plusz kéthavi kauciót (azért ennyit, mert aki ezt nem tudja kifizetni, az bért sem fog tudni fizetni rendesen...) Közjegyzői szerződéssel vegyél ki lakást, úgy te is védve leszel, hogy hopp, kidobjanak onnan is. Kb 35 ezer egy ilyen szerződés ára.
2020. febr. 1. 18:12
 26/58 anonim ***** válasza:
68%
2020. febr. 1. 18:16
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
#17 vagyok. A szomszédnak lakáshitele volt. Ahogy már említettem albérletbe kényszerültek.
2020. febr. 1. 18:30
 28/58 anonim ***** válasza:
95%

- Egy dolgozóbérét 1 tartozás fejében a követeleskezelő utolsó infóim szerint 30-33% al csapolhatja meg.

- 2 vagy több tartozás esetén max 50%, ha az 1. és 2. tartozás részlete elérte a nyugdíjának a felét, akkor a 3. tartozást nem tudják vonni emiatt, és azt végrehajtás alá vonják.

- Ebben az esetben a követeléskezelő kiértesít, amiben részletfizetést is felajánja, majd kb még 2x. Ezután tovább adja a végrehajtónak.

- A végrehajtó erről kiértesít titeket, majd ad lehetőséget a fellebezésre. 30 vagy 60 nappal késleltetheted a végrehajtást, de ennek is van max idelye talán 15 nap... ezt is lekésted.

- Neked jelenleg nem ügyvéd kell, hanem a végrehajtóval kell megbeszélned, hogy engedélyezze neked, mint családtagnak az egyösszegű kifizetést. Részletfizetés nincs, azt old meg hitelből!

- A bank árverezett házra hitelt nem ad, így csak a személyi hitel az egyetlen opció.

- Ha nem vagy tulajdonos veled szóba se állnak ezért vidd magaddal az összes tulajdonost, mert kelleni fognak hozzá.

- Ügyvéd nem fog tudni segíteni, mert ti semmit sem tettetek azért hogy elárverezzék a lakásotokat.

- Jelenleg kilakoltatási moratórium van ápr. 15-ig.

- Az árverezés lezárása után 30 napotok van elhgyni a lakást, vagy ápr. 15!

- Mindenkinek az a jobb ha ilyen esetben magatoktól távoztok, mert így legalább van időd felkészülni a költözésre és új lakást keresni albérlet formájában.

- A nem költöztök ki, akkor a rendőrök a végrehajtóval együttműködve segíteni fognak, ezekről vannak a facebook videok. MINDIG A VÉGREHAJTÓ GYŐZ! Ez meg egy tény.

- Még polgári peres úton lehet húzni a kilakoltatást, de az új tulaj is indíthat ellenetek polgári pert amiben kötbérre kötelez titeket. Szóval 1-2 évre el tudjátok húzni, de végül az új tulajdonos nyer + követelni fogja a lakbért és ezt is meg szokták nyerni..

- A polgári per költségeit mindig a vesztes fél fizeti. Minél tovább tart annál többe lesz végül nektek.

- Ha a pereskedés mellett döntesz előfordulhat, hogy a te fizetésedet is vonni fogják a tartozások kiegyenlítésére, mivel te indítottad el a folyamatot.

2020. febr. 1. 18:32
 29/58 anonim ***** válasza:
100%
Ha bármilyen formában véget ért ez a dolog, akár bérlakásba költöztetek, akár maradhattok itt, édesanyádat vetesd gondnokság alá, ahol te leszel a gondnoka. Bizonyíték lesz ez, hogy titokban tartotta a tartozást, a bírósági pert se mondta el neked, pedig tudnia kellett róla, szóval hogy ekkora bajt okozott, és bármikor rá lehet beszélni pl- providentes hitelre, simán felveszi, mert nincs belátóképessége, és el fogja titkolni azt is. De ha gondnokság alatt áll, már nem tud bajt okozni pénzügyekben.
2020. febr. 1. 18:35
 30/58 anonim ***** válasza:
78%
Megctudsz velük állapodni ne izgulj. Keresd fel őket holnap. A páromnak anno volt egy büféje, eladta és egy pb gázpalackot nem vitt vissza. Végrehajtóhoz került azbügy, de mi csak akkor szereztünk róla tudomást miután a balatoni nyaralónkat akarták elárverezni, mert a párom az apjához volt bejelentve és az utolsó pillanatban kaptuk meg a levelet. Bementünk kifizettük, pedig egy nagyon mocskos végrehajtó volt.
2020. febr. 1. 18:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!