Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek ha most szembesülte...

Mit tegyek ha most szembesültem, hogy árverésen a lakás?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

A háttérsztoryt hosszan sorolhatnám, de a lényeget kiemelném belőle, hogy édesanyám nyugdíjas, egy háztartásban élünk, én dolgozó vagyok, a számlákat, én fizetem, minden számlát, amibe benne van a közmű, a tv internet, közös költség, egyszóval bármi lakással kapcsolatos.

Mégis volt egy tartozás ami már több mint 10 éve húzódott, és én nem tudtam róla egy kicsivel több mint fél milliós tartozásról van szó, evégett előző héten árverésre bocsájtották a lakásunkat a valódi ár egyharmada alatt is jóval, ezt csak onnan tudtam meg, hogy személyesen jött egy érdeklődő a mai napon, és ő közölte velem ezt, ami után utána néztem, és valóban szerepel a lakásunk a bírósági végrehajtói kar honlapján, ami megrémített, hidegzuhanyként ért, és úgy van feltűntetve, hogy azonnal költözhető, pedig egy ingatlanról van szó, és minden más számlát fizetek, a közös költséget is, nem akarom elveszíteni a lakásunkat, mit tehetnék? Sajnos nem tudok senkivel sem konzultálni az illetékesek közül, mivel pont hétvégén tudtam meg ezt, a mai napon, amikor nincs már sehol fogadási idő, és telefonos szolgálat sem.

Ezért tanácsot kérnék, hogy hogyan készüljek fel? Vagyis minden veszve van, vagy még visszafordítható?

Mivel megfelelő keresettel rendelkezem, így akár 3 hónapon belül is rendezhetném a tartozást, kérhetek utólag részletfizetést, megtarthatjuk a lakásunkat?

Én nem húzódok vissza a törlesztéstől, az egyetlen probléma az, hogy erről az adósságról nem tudtam eddig.

Előre is köszönöm szépen a segítséget, hálás lennék az információért, hogy milyen teendőm van, és mik az esélyeim!

Köszönöm szépen.

2020. febr. 1. 15:29
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
82%
Most elolvastam pár ügyvéd weboldalán, mit írnak az ingatlanok elárverezéséről, és mindenütt azt olvasni, hogy egy csomó értesítést küldenek a konkrét árverezés előtt. Például felajánlják a részletfizetést is. Nektek csak el kellett volna azt fogadnotok.
2020. febr. 1. 21:51
 42/58 anonim ***** válasza:
82%
Meg hogy pl. értékes elektronikai cikkekkel is kiváltható a tartozás ára. Erre is meglett volna a mód. Tényleg nem értem, hogy csináltátok ezt, hogy egyetlen mentőövet sem ragadtatok meg, mikor elvileg hajigálták be őket a postaládátokon keresztül.
2020. febr. 1. 21:53
 43/58 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem itt az volt, hogy csesztek rá, mert velük ez nem történhet meg, stb. Most meg vakaróznak. Marad a pakolás és albérletbe költözés. Bár, ha jól gondolom a srácnak ehhez is kell valami hitelt, ha mást nem providentet vagy folyószámlahitelt felvenni, mert nem hinném, hogy van elfekvőben minimum 300000 forintja 2 havi kaucióra meg az első havi lakbérre plusz közös költségre. Felénk egy átlag albérlet bútorozatlan 90000 körül van. 40 nm lyuk is 60000.
2020. febr. 2. 06:51
 44/58 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudjuk, hol élnek, vidéki albérlet sokkal olcsóbb, mint Pesten.
2020. febr. 2. 13:10
 45/58 anonim ***** válasza:
81%
A srác azt írta, havi kétszer ha belenézett a postaládába. Egyszerűen nem foglalkozott a nekik küldött hivatalos levelekkel.
2020. febr. 2. 13:35
 46/58 anonim ***** válasza:
75%
Rengeteg lehetőségük lett volna elkerülni a katasztrófát. Szintén ügyvédi oldalakon írják, hogy árverés előtt meg lehet egyezni, hogy az ingatlantulajdonos maga adja el az ingatlanát, és abból kifizeti a tartozást, a többi pénzből meg kezdhet új életet, nem töredékáron árverezik el. Ezt mind-mind megtehették volna, ha a srác naponta megnézi a postaládájukat, vagy amit a mama kivett belőle. Tipikus önsorsrontás történt itt, és nagyon sajnálom őket. Remélem, lesz valami megoldásféle. Bár miután a felajánlott segítségekre egyikre sem reagáltak, nem tudom...
2020. febr. 2. 15:11
 47/58 anonim ***** válasza:
93%

Csak futtában olvastam el a történet, ill. a többiek kommentjeit.

A kérdező nem írta, hogy az édesanyja milyen pszichés állapotban van. Létezik olyan, hogy az illető nem akar szembesülni a valósággal, és az érkező leveleket bontatlanul a szemétbe dobja. LSd. még struccpolitika. Valamiféle önvédelem (persze hibás..), hogy amit nem lát, az nem létezik....

Sajnos konkrét segítséget nem tudok adni a kérdezőnek, de a többiekkel egyetértve itt valami nagyon nagy katyvasz lehet! CSupán közüzemi tartozás esetén sokkal előbb lekapcsolják a közműveket, mintsem kényszeráreverezés történjen. A vízcsökkentést, vagy áramszolgáltatási lekapcsolást meg tuti észrevette volna a kérdező!

Őszintén kíváncsi vagyok, mi fog még kiderülni (ha egyáltalán...)

2020. febr. 2. 16:46
 48/58 anonim ***** válasza:
85%
Igen, ez nem közüzemi tartozás, a fentiek miatt nem is lehet az. Talán a mama felvett valami áruhitelt, termékbemutatókon beszélik rá ezekre az öregeket, és nem fizette, abból évek alatt kinövekedhet a kamatokkal akár többmilliós tartozás is.
2020. febr. 2. 17:33
 49/58 anonim ***** válasza:
90%
Mit sikerült intézni? Kiderült, hogy milyen tartozás?
2020. febr. 3. 11:04
 50/58 anonim ***** válasza:
88%
Lehet, hogy nem hallunk róla többet. Nagyon furcsa ez az egész. Akkora tartozás, amihez lakást kell árverezni, de a bennlakók nem is tudnak róla. Hihetetlen.
2020. febr. 3. 12:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!