Mit tegyek ha most szembesültem, hogy árverésen a lakás?
Üdvözletem!
A háttérsztoryt hosszan sorolhatnám, de a lényeget kiemelném belőle, hogy édesanyám nyugdíjas, egy háztartásban élünk, én dolgozó vagyok, a számlákat, én fizetem, minden számlát, amibe benne van a közmű, a tv internet, közös költség, egyszóval bármi lakással kapcsolatos.
Mégis volt egy tartozás ami már több mint 10 éve húzódott, és én nem tudtam róla egy kicsivel több mint fél milliós tartozásról van szó, evégett előző héten árverésre bocsájtották a lakásunkat a valódi ár egyharmada alatt is jóval, ezt csak onnan tudtam meg, hogy személyesen jött egy érdeklődő a mai napon, és ő közölte velem ezt, ami után utána néztem, és valóban szerepel a lakásunk a bírósági végrehajtói kar honlapján, ami megrémített, hidegzuhanyként ért, és úgy van feltűntetve, hogy azonnal költözhető, pedig egy ingatlanról van szó, és minden más számlát fizetek, a közös költséget is, nem akarom elveszíteni a lakásunkat, mit tehetnék? Sajnos nem tudok senkivel sem konzultálni az illetékesek közül, mivel pont hétvégén tudtam meg ezt, a mai napon, amikor nincs már sehol fogadási idő, és telefonos szolgálat sem.
Ezért tanácsot kérnék, hogy hogyan készüljek fel? Vagyis minden veszve van, vagy még visszafordítható?
Mivel megfelelő keresettel rendelkezem, így akár 3 hónapon belül is rendezhetném a tartozást, kérhetek utólag részletfizetést, megtarthatjuk a lakásunkat?
Én nem húzódok vissza a törlesztéstől, az egyetlen probléma az, hogy erről az adósságról nem tudtam eddig.
Előre is köszönöm szépen a segítséget, hálás lennék az információért, hogy milyen teendőm van, és mik az esélyeim!
Köszönöm szépen.
Nekem valami nem tiszta. Állítólag közüzemi tartozásotok van, hogy lehet az, hogy nem szüntette meg a közmű szolgáltatását a szolgáltató? Ezen kívül a tartozás hogy nem jelent meg a számlázás áll? Nem lehet az, hogy ebben is hazudik anyukád?
A másik az, hogy mekkora is a tartozás? Mert ha éveken keresztűl vonták le anyukád fizetéséből és nyugdíjából is akkor a tartozás elég komoly összeg lehet és nem hinném, hogy közüzemi tartozásnál ekkora összeg össze jött volna. Esetleg anyukád nem tud mutatni valamilyen felszólítást, amiből konkrétan kiderül mi is ez és mekkora a tartozás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!