Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek ha most szembesülte...

Mit tegyek ha most szembesültem, hogy árverésen a lakás?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

A háttérsztoryt hosszan sorolhatnám, de a lényeget kiemelném belőle, hogy édesanyám nyugdíjas, egy háztartásban élünk, én dolgozó vagyok, a számlákat, én fizetem, minden számlát, amibe benne van a közmű, a tv internet, közös költség, egyszóval bármi lakással kapcsolatos.

Mégis volt egy tartozás ami már több mint 10 éve húzódott, és én nem tudtam róla egy kicsivel több mint fél milliós tartozásról van szó, evégett előző héten árverésre bocsájtották a lakásunkat a valódi ár egyharmada alatt is jóval, ezt csak onnan tudtam meg, hogy személyesen jött egy érdeklődő a mai napon, és ő közölte velem ezt, ami után utána néztem, és valóban szerepel a lakásunk a bírósági végrehajtói kar honlapján, ami megrémített, hidegzuhanyként ért, és úgy van feltűntetve, hogy azonnal költözhető, pedig egy ingatlanról van szó, és minden más számlát fizetek, a közös költséget is, nem akarom elveszíteni a lakásunkat, mit tehetnék? Sajnos nem tudok senkivel sem konzultálni az illetékesek közül, mivel pont hétvégén tudtam meg ezt, a mai napon, amikor nincs már sehol fogadási idő, és telefonos szolgálat sem.

Ezért tanácsot kérnék, hogy hogyan készüljek fel? Vagyis minden veszve van, vagy még visszafordítható?

Mivel megfelelő keresettel rendelkezem, így akár 3 hónapon belül is rendezhetném a tartozást, kérhetek utólag részletfizetést, megtarthatjuk a lakásunkat?

Én nem húzódok vissza a törlesztéstől, az egyetlen probléma az, hogy erről az adósságról nem tudtam eddig.

Előre is köszönöm szépen a segítséget, hálás lennék az információért, hogy milyen teendőm van, és mik az esélyeim!

Köszönöm szépen.

2020. febr. 1. 15:29
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
90%
Olyan hihetetlen, hogy ezt a rengeteg értesítést, a részletfizetésről való felajánlást, a bírósági tárgyalásról szólót meg a többit te mind nem láttad, hogy ezek közül egyetlennel sem találkoztál, miközben ott laksz, ez nagyon nem valószerű.
2020. febr. 1. 18:40
 32/58 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz hogy a beszámíthatatlanságot vagy tulajdon jog változást elfogadjanak a végrehajtás kitűzése előtt min 6 hónappal be kellene jegyeztetni. Utólag nem lehet érvelni ilyennel.
2020. febr. 1. 18:59
 33/58 anonim ***** válasza:
100%

Nekem valami nem tiszta. Állítólag közüzemi tartozásotok van, hogy lehet az, hogy nem szüntette meg a közmű szolgáltatását a szolgáltató? Ezen kívül a tartozás hogy nem jelent meg a számlázás áll? Nem lehet az, hogy ebben is hazudik anyukád?

A másik az, hogy mekkora is a tartozás? Mert ha éveken keresztűl vonták le anyukád fizetéséből és nyugdíjából is akkor a tartozás elég komoly összeg lehet és nem hinném, hogy közüzemi tartozásnál ekkora összeg össze jött volna. Esetleg anyukád nem tud mutatni valamilyen felszólítást, amiből konkrétan kiderül mi is ez és mekkora a tartozás?

2020. febr. 1. 19:06
 34/58 anonim ***** válasza:
100%
Az MBVK oldalán részlezve van a pdfben. HA megállítod a véfrehajtást neked kell fizetned a végrehajtó költségeit is. Javaslom ezt az összeget is kérdezd meg és úgy vegyél fel hitelt.
2020. febr. 1. 19:09
 35/58 anonim ***** válasza:
88%
Ez nekem is gyanús, kizártak volna a szolgáltatásból, ha a közművet nem fizetitek. A mama még titkol valamit.
2020. febr. 1. 19:16
 36/58 anonim ***** válasza:
100%
A lakás kinek a nevén van, anyukádén csak vagy esetleg avtiéden is?
2020. febr. 1. 19:26
 37/58 anonim ***** válasza:
75%
Főleg az a furcsa, hogy tudtad, hogy tartozás van, és tudtad, hogy vonják anyukád nyugdíjából, és mégsem érdeklődtél ez ügyben semmi iránt. Mondjuk hogy hol tart a törlesztés. Ez sajnos nem valamilyen sorscsapás, hanem a homokba dugtad a fejed, és nem voltál hajlandó foglalkozni a problémával, azért jutottatok idáig. Nyilván még a gyerekstátuszodat nem hagytad el, és úgy gondoltad, majd a felnőtt anyukád foglalkozik az üggyel. És nem vetted észre, hogy édesanyád már nem beszámítható. Ott voltak azok a hivatalos levelek is a postaládátokban, befutottak azok, csak nem foglalkoztál velük.
2020. febr. 1. 19:48
 38/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kezdjetek el albérleteket keresni.
2020. febr. 1. 20:24
 39/58 anonim ***** válasza:
27%
28 as,a kilakoltatási moratérium a magánlakásokra nem érvényes.
2020. febr. 1. 21:21
 40/58 anonim ***** válasza:
85%
Édesanyád elmondta már, mi volt a valódi tartozás? Víz nem lehetett, leszűkítették volna a csorgását akkor.
2020. febr. 1. 21:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!