Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem tudom, miből és kik...

Nem tudom, miből és kik veszik az ingatlanokat?

Figyelt kérdés

Néztem a hitel.hu kalkulátorát, egy nagyon jónak mondható, összesen 500 ezer ft / hó nettó fizetéssel rendelkező pár, havi 200 ezer forintot hitelbe törlesztve, 25 évre kb. 36-37 milió forintot vehet fel, kedvező esetben.

Ehhez kell legalább 15 millió önerő. Ezt összetéve lazán megvehetőek a luxuslakások, házak, építeni lehet kacsalábon forgó villát.

Na de ba*dki, 25 évig 200 ezres törlesztőt? Ki a jó ég vállalja be?

Ez egy nagyon sarkalatos példa volt.

De akkor vissza a földre, legyen "csak" egy 25-28 milliós, téglaház, még csak nem is emeletes, csak kicsit kipofozni való megyeszékhelybeli, 30 éves családi ház.

Önerő legalább 10 millió forint. Oké, előző kis lakás elad, örökség elad, LTP összegyűjt. De kell még mindig 15-18 millió forint hitel. 70 ezres törlesztő, megint csak, 25 évre. Még mindig nem bírja a magyar. Sok.

Kérdem én, mi a titkos recept a 15 milliós házakhoz? Nem villához, nem is egy flancos ingatlanhoz, csak egy szakadt, 30-40 éves házhoz, ami legalább téglából vagy tufából van.

Én 10 milliós önerővel nem merném bevállalni szerintem a 8-9 milliós hitelt...

2019. szept. 4. 12:59
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
49%

Akkor kezdjük a végéről.Sehol nem tankolok-sajnos- ingyen.

Egy 20 éves(diesel) tucatautóval járok(függetlenül attól,hogy harmad ennyi időset is vehetnék nyugodtan,de erre tökéletesen megfelel)Vegyes életszerű használattal ~5l kényelmesen eljár,az 20 munkanappal és napi 40km-el számolva ~15000Ft. A cég 15Ft/km áll,tehát saját zsebből havonta kőkemény 3000Ft(egy komolyabb pizza ára) :-) az üzemanyagköltségem.Borzasztó ugye...?

2019. szept. 11. 14:28
 42/42 anonim ***** válasza:
100%

"De jelenleg az elsőhöz is hitel kell! "

Ez a kérdés, hogy vajon miért kell neked ehhez hitel.

Nagyon sok családnak ahhoz nem kell.

Senki nem indul nulla háttérrel, azaz ez nagyon ritka, mint a fehér holló. Talált gyerek is kap az államtól 2 M Ft-ot és akkor nem kötelező neki megyeszékhelyen belvárosban 55 nm-es lakást venni ahhoz, hogy éljen!

És nem csak úgy minden előzmény nélkül csoppen bele egy olyan élethelyzetbe, hogy 50 éves, házas és hopp, 2 gyereke van. És a párjának, párja családjának is pont úgy nulla háttere van, mint neki magának.

Valószínűleg azért "kell" neked erre hitel, mert olyan helyre születtél, ahol 50 000 Ft/nm áron van 200 nm-es családi házad, amit nem vagy hajlandó eladni, hanem otthagyod, fenntartod, felújítod, felfűtöd üresen évről évre (ez alsó hangon 10 évente úgy 12 M Ft költség!!), és azon felül akarsz te egy 300 E Ft-os nm-áron venni egy 4 fős kéglit HIRTELEN, a házastársad helyett is beletéve a vagyont, mert 25 évig nem vettél semmit, nm gyűjtöttél semmit se te, se ő.

De ez mind mind a te döntésed, rengeteg döntés eredményeképp és rengeteg munkával te hoztad létre ezt az élethelyzetet.

Nem magától lett!!!

Ilyen nincsen, ez nem a realitás, hiába magyarázod, hogy ilyen az élet.

Másnak nem ilyen!!

Senki nem lesz egyik hétről a másikra a semmiből házas, két gyerekkel, nulla háttérrel. Ezt te alakítod ki szisztematikus, több évtizedes munkával.

Más úgy dönt, hogy nem vesz a nyakába magánál szegényebb, nincstelen társat, vagy ha igen, nem vállal gyereket, ha gondot jelentene a lakhatást biztosíztani nekik, meg úgy dönt, hogy ELADJA a meglévő, vidéki ingatlanját, és abból is van pénze. Stb.

Meg úgy dönt, hogy olcsóbb helyen lakik.

Te ezeket mind máshogy csináltad, így alakítottad ki azt az élethelyzetedet, amire panaszkodsz.

2019. szept. 11. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!