Nem tudom, miből és kik veszik az ingatlanokat?
Néztem a hitel.hu kalkulátorát, egy nagyon jónak mondható, összesen 500 ezer ft / hó nettó fizetéssel rendelkező pár, havi 200 ezer forintot hitelbe törlesztve, 25 évre kb. 36-37 milió forintot vehet fel, kedvező esetben.
Ehhez kell legalább 15 millió önerő. Ezt összetéve lazán megvehetőek a luxuslakások, házak, építeni lehet kacsalábon forgó villát.
Na de ba*dki, 25 évig 200 ezres törlesztőt? Ki a jó ég vállalja be?
Ez egy nagyon sarkalatos példa volt.
De akkor vissza a földre, legyen "csak" egy 25-28 milliós, téglaház, még csak nem is emeletes, csak kicsit kipofozni való megyeszékhelybeli, 30 éves családi ház.
Önerő legalább 10 millió forint. Oké, előző kis lakás elad, örökség elad, LTP összegyűjt. De kell még mindig 15-18 millió forint hitel. 70 ezres törlesztő, megint csak, 25 évre. Még mindig nem bírja a magyar. Sok.
Kérdem én, mi a titkos recept a 15 milliós házakhoz? Nem villához, nem is egy flancos ingatlanhoz, csak egy szakadt, 30-40 éves házhoz, ami legalább téglából vagy tufából van.
Én 10 milliós önerővel nem merném bevállalni szerintem a 8-9 milliós hitelt...
"10 millióéet nem veszel te semmit."
Ami a te általad elképzelt helyen,elképzelt minőségben,alapterületben....van.Igen,így teljesen igaz.
Ilyen alapon akkor nyugodtan kijelenthetjük,hogy telefont sem veszel 300e Ft alatt...vagy egy notebook-ot 1m Ft alatt...
"Élhető helyen, ahol munkalehetőség is van, nem lehet 10 millióért lakást venni egy párnak, pláne nem családnak....itt most nem arról beszélgetünk, hogy valami eldugott fos helyen egy minigarzon 6 millió.."
De, arról.
1 db adásvétel az 1 db adásvétel. Bármit is vettél.
Ha eladtál 6-ért és vettél 5-ért, az is egy adásvétel.
ezt vedd tudomásul végre, és akkor mindjárt nem kérdés, hogy miből vesznek az emberek ingtalant.
* Jav.:
"Ha eladtál 6-ért és vettél 5-ért, az is egy adásvétel."
Sőt, az rögtön KÉT adásvétel.
32"
Az ostoba személyeskedésen kívül már látom más érved nincs.Van egy értékrended és egy vágy szinted amin nem vagy hajlandó túllépni.Ezzel semmi gond nincs,a gond az azzal van hogy nincs rá pénzed,hiszen ha lenne nem kellene 15 évre egy adósrabszolgaságba taszítani magad.Ugyanúgy ahogy rengeteg embernek nincs pénze egy 300E ft-os telefonra mégis megveszi HITELRE.A lényeg erről szólt volna csak nem vagy nem akarod érteni.Peace.
"Mucsaröcsögén egy szupi kis kecóm...hogy miből élek az nem fontos."
Kifogásokat mindig lehet találni mindenre. Olyanról hallottál már,hogy autó és bejárás? Őszintén, egy kis településen az aktívkorú lakosság legnagyobb hányada szted hol dolgozik? A közeli városban,nagyvárosban,megyeszékhelyen..milyen meglepő ugye?
Bő 1 éve költöztünk.~1000 fős 100% C-ány mentes kistelepülés,csend,nyugalom,tiszta levegő.
Autóval kb 15perc egy 70e fős megyeszékhely(itt dolgozom),és egy-egy 40e és 25e fős nagyváros a közelben.(párom pedig itt)
Munkát itt csak a kifogás és alibigyárosok nem találnak. Az,hogy tavaly mennyiért sikerült itt házat venni,nem írom le úgysem hiszi el senki.(Kp-re 20%-ot faragtunk az irányárból)2szobás kockaház+~50nm melléképület.A korszerűsítés és felújítás és udvar rendezés parkosítás után sem érük el a 2 számjegyű összeget(forintra vezetek egy füzetbe mindent).Egyre többen jönnek ki a büdös,szmogos,zsúfolt városokból,hiszen itt kb fele,harmadárért kap -jobb,nagyobb- ingatlant.Reggel pedig kb ugyanannyi beautózni mint egy bedugultabb városszéli részről.Tavalyhoz képest mondjuk itt is megugrottak az árak,bár a nagyvárosokhoz képest még mindig töredéke. Szét kell nézni egy picit és gondolkodni,az ország nem csak Bp-ből megy megyeszékhelyből áll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!