Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Kinek van igaza?

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk házasok, van egy 2,5 éves gyerekünk. Én gyesen vagyok, a férjem a vállalkozását vezeti. Kétszintes családi házunk van, óriási kerttel.

A háztartással, a kerttel elsősorban én foglalkozom. Nem mindig - pl. terhesen képtelen voltam főzni, akkor a férjem hordta haza a kaját. (Ő nem tud főzni.)

Ha kérem, a házimunkában is segít, de kérni kell, igazából ritkán kérem rá. Kint füvet nyírt, de idén már jön egy srác, aki lenyírja helyettünk. Ő szervezett egy manyust is, aki permetezett, metszett tavasszal. A veteményest, díszkertet egyedül csinálom.

A férjem inkább rakodni szokott. Elviszi a szelektív szemetet, télen begyújt, átválogatja a régi CD-ket, ilyesmi.

Én sajnos halogató, ide-oda kapó fajta vagyok, sokszor "kiesnek" a kezemből tárgyak itt-ott, és elfelejtődnek. Észre se veszem. A férjem sokszor rakodik utánam, utánunk. De valahogy szemrehányóan csinálja, nem érződik segítségnek.

Már mondogatja egy ideje, hogy neki milyen fontos a rend. De nem a "felszíni" rend, hanem pl. hogy a fiókokban ne legyen kupi. Őt a tisztaság, a takarítás nem érdekli (úgyis a mosógép, mosogatógép, porszívó csinálja, nem én, ugyebár), csak legyen rendszer az életében, a lakásban.

Én meg elvagyok az átlag rendrakással, takarítással, a fiók meg azért van, hogy be lehessen zárni az ömlesztett cuccokat, eszembe se jut glédába állítani, így is mindent megtalálunk.

Neki meg a privát asztalán a féltett csetreszei pöpec rendszer szerint sorakoznak, de ujjnyi porban.

Szóval, én csinálom a mindennapi ganajozást, de elég lazán, a férjem meg a nagyobb lomtalanítás-szerű, rendszerező projekteket, ha meg valami részemről elmarad, vagy szól érte, vagy kummogva megcsinálja.

Mostanában viszont számon kéri, hogy miért nem rakodok (értsd: pl. a fiókokban) többet. Hiszen tudhatnám, hogy ez neki fontos.

Tudom is, mégis berzenkedek ellene, hogy ez is rám maradjon. Tehetnék többet, elismerem, de a szabadidőm vagy a gyerekkel töltött idő számomra értékesebb, semhogy beáldozzam, hogy a kamrapolcon méret szerint legyenek a befőttesüvegek.

Jogos a kérése?

2019. jún. 14. 12:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ah na és igen, nem tudom, nektek mennyi evőeszközötök van, nekünk gyakorlatilag úgy 3 készletnyi feleslegünk van, amit sajnálok kidobni, meg ha jönnek a vendégek, tudod... nejlonzacsiba velük, úgy ahogy van, fiók hátulja. Egyedül a kedvenc készletem van az evőeszköztartóban, gyönyörűen belesimul, semmi felesleg, semmi oda nem illő dolog. Ha nem elég, akkor bármikor ki lehet kapni az extrát a rejtekhelyéről.
2019. jún. 14. 15:22
 22/28 anonim ***** válasza:
39%
Bocs, de én a férjed helyében, már régen elváltam volna egy ennyire lusta nőtől!
2019. jún. 14. 16:29
 23/28 anonim ***** válasza:
Örülj neki, ha csak ezek a legnagyobb problémák. Igaz, ilyenre is fel lehet építeni egy válást, ha valaki nagyon akarja. A rend fogalma igencsak szubjektív.
2019. jún. 14. 17:12
 24/28 anonim ***** válasza:

Speciel nálunk egy 15-20 éves garancialevéllel tudtuk bizonyítani a betörő személyét, mivel a garin rajta volt a gép gyári száma.

Mert gondolom itt senki nem vezet nyilvántartást a megvett cuccok számáról.

Nem felesleges megőrizni addig, amíg a gép megvan.

2019. jún. 14. 17:25
 25/28 anonim ***** válasza:

És meló mellett majd ki csinálja ezt?

Amúgy meg: takarítónő, és kész

2019. jún. 15. 11:53
 26/28 anonim ***** válasza:
54%

Takarítónő jó esetben nem turkál a fiókokban meg egyéb, nem látható helyeken, bár igaz, azt összeszedi, amit a kérdező széthajigál, mert "kiesik a kezéből."

Itt tényleg ő a lusta. Adtam neki pár tippet, hogy hogyan szüntetheti meg a kuplerájt kényelmesen - és ezzel egyidőben a folyamatos jogos hisztit a férje részéről, aki így talán kapható lenne arra, hogy a kényszeres pakolászás helyett a piperetakarításban segítsen -, de nem. Kérdező azért jött ide, hogy megerősítsük benne, hogy a férje lusta szemétláda, ő meg szegény az áldozat. Majd éve kmúlva lesz még jobb, amikor a gyerek is beáll a szemetelésbe, mert láthatóan már most sincs megtanítva neki, hogy rakodjon el maga után. Azt pedig tanítani kell, mert később meg lehet sírni, miért kuplerájos.

2019. jún. 15. 17:26
 27/28 A kérdező kommentje:

Ma 17:26

Dehogy! Tök jó tippeket adtál, nem azért nem írtam, mert durciztam, hanem mert egész nap nem voltam gépközelben.

Nem önigazolást keresek. Lehet, hogy lusta/trehány vagyok, de 1) tenni szeretnék ellene, 2) nem akarom házirabszolgaként végezni, mint anyám, nagyanyám.

A férjem meg minden, csak nem lusta és nem szemétláda.

Teljesen igaz, hogy kevesebb cucc = kisebb kupi. Elkezdtem más szemmel nézni a lakást, és ha időm engedi, nekiállok a szanálásak.

A tudatosságomat kell javítanom, no meg a kommunikációnkat.

2019. jún. 15. 22:14
 28/28 anonim ***** válasza:
Egyszer pakoljatok össze közösen mindent, akár úgy ahogy Ő szereti. Utána csak ugyan oda kell kell visszatenni mindnet.
2019. jún. 16. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!