Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ordítozik velem, mert életlen...

Ordítozik velem, mert életlen a kés. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Férjem ordítozik velem a kés miatt, hogy én kivettem az élét az ő éles konyhakésének. De én csak vágok vele, gyakrabban használom, mint ő, mivel legtöbbször én főzök. Egy idő után magától kimegy az éle, nem? Én vagyok a hibás?

2015. szept. 25. 11:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom nálatok nem is olyan nagy baj, ha nem olyan veszedelmesen élesek a kések.
2015. szept. 25. 11:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is nem ártana átgondolni a kapcsolatototokat, és megpróbálni kommunikálni egymással.

Másodszor egy kést használt közben is ápolni kell, idönként megélezni, hoyg rendeltetésszerüen lehessen használi.

Harmadszor, ha ez a párod kése, akkor ne használd, hanem vegyél magadnak egyet, amit meg csak te használsz. Sok embernek ugyanis a szerszámok privát dolgok, és nemveszi jó néven, ha más nem gemfelelöen gondozza azokat.

2015. szept. 25. 11:39
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van három minőségi késem, egy hentes, egy csontozó és egy filéző kés, ezekhez tilos az asszonynak hozzányúlnia! Sajnos a párom kezébe nem szabad komolyabb kést adni, mert össze-vissza vagdos velük, fémen, fán, tányéron, de még egyszer az áram alatt lévő turmixgép vezetékét is elvágta, aztán csodálkozott hogy elment az áram és kiégett a pengéből egy darab. Ez utóbbi óta tilos a késeimhez nyúlnia és csak műanyag nyelű késeket veszek neki :)
2015. szept. 25. 11:47
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Világosítsd fel a férjed, hogy a kés nem az ordítozástól lesz éles, hanem neki kell megfennie.
2015. szept. 25. 12:24
 5/15 anonim ***** válasza:

1. Élezzétek a kést néha

2. Vegyél magadnak egy kést, ha ez az övé

2015. szept. 25. 12:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen komoly problémák vannak itt. Én is nagyon háklis vagyok a kés élére, de azért ordítozni... Én azt szeretem, ha tényleg borotvaéles, feleolyan balesetveszélyes, mint egy tompa kés. Nekünk csak minőségi késeink vannak, viszont külön a feleségemnek, és külön nekem. Egyébként megtanulta úgy ahogy megfenni, szóval elég élesek a kései (nem borotvaéles, de tényleg lehet vele dolgozni).
2015. szept. 25. 13:26
 7/15 anonim ***** válasza:
Válj el tőle és menj hozzá egy henteshes f..za késeik vannak.
2015. szept. 25. 13:32
 8/15 anonim ***** válasza:

Bunkó a férjecskéd. Nem ordítozni kellene, hanem szó nélkül megélesíteni.

Ha finnyás a bicskájára, zárja el és a tieidet lezze. Ő nem a közös háztartáshoz tartozik?

2015. szept. 25. 15:24
 9/15 anonim válasza:
100%

Milyen késetek van?! 2-3 ezerért vett késtől ne várj csodát.

Mivel élezi a kést?! Konyhai kés éelzővel a kis görgőssel?! Akkor szinté ne várjon csodát!

Min vágsz vele?! Üveg lapon vagy kerámia betétes konyhapulton, akkor szinté ne lepődj meg ha nem lesz éle a késnek?!! Ezen kivül pedig még számtalan tényező van...

Vegyetek 1 minőségi konyhakést, hozzá pedig egy vizes fenőkövet vagy egy kerámia élezőt, mindíg csakis deszkán fán, vagy valami természetes anyagon vágj vele, soha ne tárold a többi késsel együtt, akkor jó sokáig éles marad! UI: amihez pedig konyhai olló vagy bárd kell, ott azt kell használni a késnek KÉS "funkciója" van...

2015. szept. 25. 18:36
 10/15 A kérdező kommentje:
Esküszöm, hogy csak fa vágódeszkán szoktam vágni (porcelántányéron soha), és rendeltetésszerűen használom a kést. Viszont sokkal többet használom, mint ő, így logikus, hogy gyakrabban kell élezni, mintha egyedül használja.
2015. szept. 25. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!