Cannon EF 50 mm 1:1,4 objektiv, EOS 700D fényképezögépre szerelve f 2,8 érék alatt borzasztó életlen és szemcsés képet produkál. Tudna e valaki megoldást erre a problémára?
Nem gondoltál még arra, hogy esetleg megmutasd egy szrvízben? Lehet, hogy valami baj van vele, mert én nem tapasztaltam ilyet az enyémnél.
Egyébként ez még nagyon messze van a híres drága obitól. Egy lépés felfelé az 50mm 1.8 után.
Az 50 f1.4 sajnos eléggé taknyol nyitva, véleményem szerint az egyik legrosszabb ár/érték arányú Canon objektív.
Erre még rátesz, hogy a képek alapján frontfocusos az objektív, azaz a fókuszsík hozzád közelebb van, mint ahova fókuszálsz. Ha megnézed a második portrét, a ruha mellmagasságban lévő kötője élesebb, mint az arc, és a fotel közelebbi párnái is egy kicsit élesebbek, mint az alany.
Ha van AF microadjusment a vázban, és ez a jelenség minden képnél jelen van, akkor érdemes állítgatni rajta.
Ha három képből mondjuk kettő ilyen, egy pedig valamivel élesebb. akkor sajnos ennyit tud az objektív. (Egyszerűen inkonzisztens a fókusza, ami ismert jelenség)
Tudom, hogy utólag már késő, de másnak legyen itt okulásul: az 50 f1.8 jobb vétel lett volna. Gyenge az építése, de a képe legalább ilyen jó, nem küzd több AF problémával és fele annyiba se kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!