Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ti hogyan fertőtlenítitek a...

Ti hogyan fertőtlenítitek a konyhát?

Figyelt kérdés
Sajnos a barátom elég igénytelen ilyen szempontból... Ma a munkahelyén az egyik munkatársa egész nap hányt, mire barátom hazaért neki ment 1x hasa... És erre azt a telefont, amit végig bent tapizott munkaidőben képes volt letenni a mosogatóra, aztán a konyhaasztalra is, hajam égnek áll, hogy lehet valaki ennyire trehány. Szóval tippeket szeretnék a konyhaasztal és a mosogató fertőtlenítésére, mert eddig csak mosogatószeres forró vízzel szoktam lemosni mindent, de most valami komolyabbra van szükség. Sanytol univerzális tisztítón azt olvastam, hogy élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületekre nem szabad használni, már pedig a konyhaasztal az. Ti hogyan szoktátok csinálni?
2018. máj. 15. 20:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
58%

Wow, letette a telefonját két helyre is, Mengele hozzá képest angyal.

Kicsit sem lehet szar ilyen OCD-s nővel élni.:D

2018. máj. 15. 20:42
 12/35 A kérdező kommentje:

Eláruljam azt is, hogy szarvasmarha telepen dolgozik, ahol általában csupa szaros kézzel fogdossa a telefonját és ugyanazzal a kézzel eszik? Ugyanis attól, hogy a kezét megmossa, a telefon ugyanolyan retkes marad...

Ha te fosol/hánysz, lehetőség szerint mindenkit meg szeretnél ferőzni azzal, hogy a konyhában szétpakolod az általad fogdosott cuccokat? Akkor jó...

2018. máj. 15. 20:44
 13/35 Miss Endzsi ***** válasza:
66%
Almaecet, sima ecet is jó.
2018. máj. 15. 20:46
 14/35 Miss Endzsi ***** válasza:
38%
De a patikai alkohol is.
2018. máj. 15. 20:46
 15/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A 20% ecettel is szemezek, szerintem az lesz a befutó és a grapefruit csepp.
2018. máj. 15. 20:48
 16/35 anonim ***** válasza:
65%

Aha, de hozzáért dolgokhoz? Konyhapulthoz? Kilincs? Csapok? Bármi? Nem tudhatod hol lehet fertőzés. Az egész házat át kell mosni minden egyes nap, amikor hozzáér valamihez.

De nem OCD. XD

2018. máj. 15. 20:50
 17/35 anonim ***** válasza:
44%

Én intenzíven használom a hipó helyi változatait (Kanadában nem így hívják, de az anyag ugyanaz). Azzal mosok fel, azzal fertőtlenítem a WC-t, a zuhanyozót, és rendszeresen áttörlöm hipós szivaccsal a konyhapultot, a tűzhelyet is.

Mikor még otthon laktam, volt egy sajátos módszerem. Elmentem a fénycsőboltba, és vettem egy fertőtlenítő UV fénycsövet. Ezt használják pl. a Vízműveknél az ivóvíz fertőtlenítésére. Az UV-III fény ugyanis kinyírja a baktériumok szaporodóképességét, ezért képtelenné válnak a fertőzésre. De nemcsak vízben működik, hanem bárhol. Egy ilyen fénycsövet rábarkácsoltam egy deszkára, és ezzel kezdtem fertőtleníteni pl. a fürdőszobát. Óvatosnak kell lenni vele, mert nagyon agresszív, bőrrákot okoz, de ha minden testfelületed lefeded, ide értve az arcodat is (én erre egy fekete símaszkot használtam a military boltból és egy UV szűrő munkavédelmi szemüveget) akkor nem lesz baj. Egyszerűen betettem pl. a zuhanytálcába, bedugtam, és otthagytam világítani tíz-tizenöt percig. Olyan szépen ledöglött tőle a penész, hogy öröm volt nézni. A vécét is szépen kipucolta, takarítás után csak rátettem a csésze peremére, és hadd világítsa. Vécészag, húgyszag sosem volt, és hipóval sem kellett szerencsétlenkedni. Lefolyókat is lehet ezzel szagtalanítani, csak leereszted, bekapcsolod, és hagyod menni egy darabig.

2018. máj. 15. 20:51
 18/35 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de te tudod mi van egy szarvasmarha telepen? Plafonig szaros minden, kb a magas gumicsizmába nem folyik csak bele a fos meg a húgy. Ha szaros kézzel összefogdosnák az otthonod, te örülnél? Mert akkor mondom, hogy lakhat nálad. Igen, amúgy szoktam utána takarítani, mert NEM VISELEM EL, hogy MINDEN SZAROS legyen itthon, bármilyen hihetetlen.
2018. máj. 15. 20:53
 19/35 anonim ***** válasza:
45%
Látom a sok idi0ta reklámnak meg van a hatása:-)))
2018. máj. 15. 21:05
 20/35 A kérdező kommentje:
Annak, hogy valaki tiszta konyhát szeretne (5 éve vezetek háztartást, de eddig mint írtam, forró vízzel takarítottam mindent), vagy már a témához nem kapcsolódó, kiforgató kommentek írását is reklámozzák valahol?
2018. máj. 15. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!