Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ti hogyan fertőtlenítitek a...

Ti hogyan fertőtlenítitek a konyhát?

Figyelt kérdés
Sajnos a barátom elég igénytelen ilyen szempontból... Ma a munkahelyén az egyik munkatársa egész nap hányt, mire barátom hazaért neki ment 1x hasa... És erre azt a telefont, amit végig bent tapizott munkaidőben képes volt letenni a mosogatóra, aztán a konyhaasztalra is, hajam égnek áll, hogy lehet valaki ennyire trehány. Szóval tippeket szeretnék a konyhaasztal és a mosogató fertőtlenítésére, mert eddig csak mosogatószeres forró vízzel szoktam lemosni mindent, de most valami komolyabbra van szükség. Sanytol univerzális tisztítón azt olvastam, hogy élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületekre nem szabad használni, már pedig a konyhaasztal az. Ti hogyan szoktátok csinálni?
2018. máj. 15. 20:09
1 2 3 4
 1/35 Miss Endzsi ***** válasza:
90%

Cif antibakteriális fertőtlenítő spray- ez klórmentes.

Ha ennél olcsóbbat akarsz, akkor ott a klórosak, pl.: Flóraszept, Well-Done.

2018. máj. 15. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/35 anonim ***** válasza:
39%
Es hogy lehet hogy valaki ilyen trehany part valaszt maganak?! Jobb nem volt?
2018. máj. 15. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/35 A kérdező kommentje:

Hát, amúgy erősen gondolkozok azon, hogy csak emiatt eltávolítom a lakásból, mert okádás, amit csinál.

Elvileg a Sanytol és klórmentes, fürdőben mindig azt használom, csak az evőeszközök közelében félek tőle. :(

2018. máj. 15. 20:20
 4/35 anonim ***** válasza:
Sehogyan :D
2018. máj. 15. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/35 anonim ***** válasza:
74%

Egész biztos vagy benne, hogy erre szükség van? Az embernek van immunrendszere. A hányós-hasmenős betegségeknél nagyon nem mindegy, hogy mennyi kórokozó jut be a szervezetbe - ha csak egy kevés, akkor elbír vele az immunrendszer, de ha egész nap együtt vagy egy beteggel, akkor nagyobb az esélyed rá, hogy többet gyűjts be és elkapd.


Szerintem elég, ha alaposan lemosod a konyhaasztalt, plusz a lakásban a telókat, kilincseket, lakáskulcsokat meg amit még gyakran megfogtok, fertőtleníted. Ami pici marad, azt majd a szervezetetek védekező rendszere elintézi, legalább nem unatkozik és kezd ellenetek fordulni. (Gondolom nincs csecsemő a háztartásban, ha van, akkor igazad van és jobb az óvatosság.)

2018. máj. 15. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/35 A kérdező kommentje:
Na ez a baj, hogy eddig konkrétan én se, de most "félek" betenni a lábam oda, nem hogy főzni...
2018. máj. 15. 20:28
 7/35 A kérdező kommentje:

Én rettegek a hányástól, ezért szeretném valahogy ezt megoldani. Pont ezért, mert tudom, hogy a legtöbb ilyen (calici, rota) nagyon kis számban is megbetegedést okoz, ami ellen az immunrendszer gyakorlatilag tehetetlen.

Ő egész nap együtt volt a munkatársával, együtt is ettek, mielőtt bajuk lett. Csak barátomat éppenséggel nem zavarja, hogy emiatt én "stresszelek".

Nincs csecsemő, ilyen szempontból én vagyok az a fóbiám miatt. :D

Mivel mossam le, sima mosogatószeres vízzel? Lakáskulcsot is odatette a mosogatóra, annyira undorít ez a dolog. :(

Neten a grapefruit cseppet olvastam, hogy elvileg jó fertőtlenítő mindenhova. Kellően barátságosnak is találom a konyhai felületekhez, lehet, végigmegyek pár cseppel rajtuk, mert amúgy belsőleg szoktam használni.

2018. máj. 15. 20:32
 8/35 anonim ***** válasza:
90%
Gyújtsd fel aztán építsd újra, akkor lesz csak tiszta.
2018. máj. 15. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/35 A kérdező kommentje:
Kösz. Legszívesebben azt tenném, de most nincs időm elugrani új konyhabútorért. :D
2018. máj. 15. 20:34
 10/35 anonim ***** válasza:
78%
Azért nem kell túlzásba esni. A gyomorsav fertőtlenítő hatása fenomenális. A kórokozó baktériumok sem képesek csak úgy maguktól szárazon átjutni élelmiszerre és ott olyan mértékben elszaporodni, hogy abból bármilyen egészségügyi gond legyen. A rendszeres és a helyzetnek megfelelően alapos kézmosás azonban valóban lényeges. Én a konyhában a vizes törlőkendővel való letörlés mellett legfeljebb enyhén hipós törlőkendőt használok. Sokkal lényegesebb az edényszárító tálca rendszeres és gyakori tisztán tartása, az összegyűlt lecsepegett víz eltávolítása és a tálca szárazon tartása. Gyakran át kell nézni a gyümölcsöket/zöldségeket, mert a penészedő anyagoktól könnyen lehet allergia. Sajnos a gombaellenes anyaggal lepermetezett déligyümölcs különösen műanyag edényben tárolva hajlamos az edény falához simuló részénél penészesedni. Ehhez kapcsolódva szinte ugyanez érvényes a hűtőszekrények belsejére.
2018. máj. 15. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!