Ti hogyan fertőtlenítitek a konyhát?
Cif antibakteriális fertőtlenítő spray- ez klórmentes.
Ha ennél olcsóbbat akarsz, akkor ott a klórosak, pl.: Flóraszept, Well-Done.
Hát, amúgy erősen gondolkozok azon, hogy csak emiatt eltávolítom a lakásból, mert okádás, amit csinál.
Elvileg a Sanytol és klórmentes, fürdőben mindig azt használom, csak az evőeszközök közelében félek tőle. :(
Egész biztos vagy benne, hogy erre szükség van? Az embernek van immunrendszere. A hányós-hasmenős betegségeknél nagyon nem mindegy, hogy mennyi kórokozó jut be a szervezetbe - ha csak egy kevés, akkor elbír vele az immunrendszer, de ha egész nap együtt vagy egy beteggel, akkor nagyobb az esélyed rá, hogy többet gyűjts be és elkapd.
Szerintem elég, ha alaposan lemosod a konyhaasztalt, plusz a lakásban a telókat, kilincseket, lakáskulcsokat meg amit még gyakran megfogtok, fertőtleníted. Ami pici marad, azt majd a szervezetetek védekező rendszere elintézi, legalább nem unatkozik és kezd ellenetek fordulni. (Gondolom nincs csecsemő a háztartásban, ha van, akkor igazad van és jobb az óvatosság.)
Én rettegek a hányástól, ezért szeretném valahogy ezt megoldani. Pont ezért, mert tudom, hogy a legtöbb ilyen (calici, rota) nagyon kis számban is megbetegedést okoz, ami ellen az immunrendszer gyakorlatilag tehetetlen.
Ő egész nap együtt volt a munkatársával, együtt is ettek, mielőtt bajuk lett. Csak barátomat éppenséggel nem zavarja, hogy emiatt én "stresszelek".
Nincs csecsemő, ilyen szempontból én vagyok az a fóbiám miatt. :D
Mivel mossam le, sima mosogatószeres vízzel? Lakáskulcsot is odatette a mosogatóra, annyira undorít ez a dolog. :(
Neten a grapefruit cseppet olvastam, hogy elvileg jó fertőtlenítő mindenhova. Kellően barátságosnak is találom a konyhai felületekhez, lehet, végigmegyek pár cseppel rajtuk, mert amúgy belsőleg szoktam használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!