Ti folyóvízben mosogattok vagy spóroltok és?
Én folyóvízben mosogatok ÉS spórolok ezzel.
Ugyanis a folyóvízben mosogatás NEM AZ, hogy amíg mosogatok, folyik a víz, HANEM hogy nem szennyes vízben lötykölöm az edényeket, amitöl tisztább nem lesz igazán.
Az én módszerem:
1. Minden darabról letörlöm a kajamaradékot (konyhai törlövel) és úgy rakom oda, hogy az egyfajta dolog (tányér, tálak, lábasok, poharak ) egymás közelében legyenek.
2. A mosogatószivacsot megnedvesítem, tesze rá kevés mosogatószert és átdörzsölöm vele az edényeket (pl egy menetben az összes tányért).
3. Ezután ezeket egyenként elöblítem folóyvíz alatt és a csurgatóra teszem (utána elzárom a vizet)
4. A következö edénycsoportot mosogatószerezem be és utána ezt is ugyanígy öblítem.
Ha netán valami nagyon leégett, akkor azt az egy-két edényt elöre beteszem a mosogató táljába, és amíg a többit öblítem, az a víz beáztatja. A végén ezeket is ugyanúgy mosom el, mint a többit.
Így a víz nem sokáig folyik, az edények nincsenek a mocskos lében, és mivel tömény mosogatószerrel lesznek elmosva, ezért sokkal tisztábbak a végén és jóval kevesebb víz fogy, mint a hagyományos módszerrel.
Néha, ha van alatta valami ázni való akkor folyó vízben.
Ha ázott evoeszkozoket, akkor először elmosok egy bogret, majd ebbe az evoeszkozoket, míg van a szivacsba cucc. Aztán mindent oblitek egyszerre és elorol...
#3 a csapba? :O
Nálunk abban alapból van víz..
Úgy, ahogy az első kedves válaszoló írta. Nem engedem tele a mosogatót, hanem ledörzsölve jó minőségű mosogatószerrel, szivaccsal átdörzsölöm a tányérokat.. stb,(eddig nem folyik a víz )majd bő langyos vízzel leöblítem, és megy a szárítóra.
Nincs gépem- de nem is ez volt a kérdés- és azért, hogy a gép mosogasson nem gyűjtögetnék 3 napi mosatlan edényt, hogy ki legyen használva.
Folyóvízben mosogatok. Keverőfejes csaptelep van, úgyhogy nem kell bajlódni a hideg-melegvíz beállítással. Addig nyitom meg a csapot, amíg bevizezem a szivacsot. Utána jön az edény átsikálása. Viszont én nem egyhuzamban öblítem az edényeket, hanem ha eggyel kész vagyok, leöblítem, csapot elzárom, és úgy jön a következő (szivacs, sika-mika, öblítés), mert így közben a szivacsot is tudom öblíteni, ha már nagyon kajamaradékos.
A tányérokat én is megtörlöm már kaja után, a szalvétával le lehet róla szedni a kajamaradék nagyját, és az edényeket is kitörlöm papírtörlővel főzés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!