Hogyan tartotok rendet ruhásszekrényetekben?
Nem vagyok már gyerek, 30 múltam, ráadásul nő - mégsem tudok rendet tartani ebben a szekrényben, 1-2 nap alatt káosz lesz. Külön kis kosárban vannak pedig a bugyik-zoknik-melltartók, külön oszlopban a nadrágok-pólók, itthoni pólók, hálóruhák, stb.
Ti hogyan őrzitek meg a rendet?
Egyáltalán: milyen szisztéma alapján rendezitek a ruhákat?
én a blúzokat, egyebeket vállfán tartom a fürdőszobában egy nyitott részen.
Jó, hogy látom, hogy mit tudok felvenni, nem kell lapozgatni, hogy mi van a szekrényben, vasalás után frissen ide már fel lehet akasztani (míg a szekrénybe nem lehetne).
a heti mosás után itt mindig minden tisztán vár.
szerintem a káosz attól lesz, hogy turkálsz köztük.
Ha sorban emelnéd fel, és vennéd magadra, akkor sem lenne katasztrófa, és nem kéne összeturkálni őket.
Köszönöm nektek!
Kedves Első, külön köszönet a részletes válaszért!:)
Kedves Második, igen, igazad van, turkálok és ezért lesz rendetlenség.
Azt hiszem, az a baj, hogy a cuccaim nagy részét már le kellene cserélnem, mert kinőttem/kinyúlt/összement/elhasználódott/sosem volt jó... - de nincs pénzem új ruhákra, örülök, ha kijövünk a gyed-ből hó végéig.
Ezért minden nap turkálok és próbálok választani 2 rossz közül. Aztán visszadobálom, mert mégsem, de indulás előtt már nincs idő szépen hajtogatni mondjuk 5 fölsőt, amit kirángattam...
megértelek, én is ismerem ezt, hogy van több, de nem minden jó mindennel, mert az egyiknél jó lenne takarni, hogy szűk, meg a másik rövid, és hosszú pulóver kell hozzá ,... stb
nekem is elegem van ezekből. Most turkáltam néhány jó új darabot, és boldog vagyok tőlük.
Nekem harisnya és bugyi fronton van káosz. Azt a 7 zoknit, amiket szeretek, és folyamatosan hordok, fent hagyom a szárítón, és onnan kapom le reggel. megfogadtam, hogy a zsákban, fiókban lévő többi rosszat kiszanálom.
De nem visz rá a lélek. mindig mindennel spórolni kellett, kétszer is meggondolom, míg veszek egy újat. irigylem, akinél ez a folyamat (roszz, kidobom, veszek másikat) egészségesen működik.
(második)
Van olyan, hogy egyszerűen nem mehet tovább úgy, ahogy eddig. Ilyenkor én azt szoktam csinálni, hogy bekeményítek, és az egész szekrény tök üresre kipakolom a szőnyegre. Aztán lassacskán elkezdek visszapakolászni, de nagy-nagy kritikával. Ami már nem annyira tetszik, mint az elején, vagy már kihíztam, vagy elszakadt, vagy mittudomén, azt kíméletlenül bele egy kukazsákba!!!!
Aztán hétvégén bedobom az áruházak előtti ruhagyűjtő konténerbe. Inkább legyen kevesebb cuccom, de azok legyenek jók, hordhatóak. A többi tárolása felesleges.
A lényeg a KÍMÉLETLEN szortírozás. Ami nem kell, az mehet.
Nálam ez szokott beválni.
Szerintem azért te is felismered a ruháidat összehajtva is. Ki lehet azt választani széthajtás nélkül is.
Ha pl. a negyedik kell, a felette levőket átteszed egy mozdulattal a másik oszlopra, vagy ki a szekrényből , kiveszed amire szükséged van, majd vissza a többit.
Én pl. ha tanácstalan vagyok nagyon, hogy melyik felsőt akarom felvenni, akkor megfogom a pulcsis, vagy nyári felsős stócot, attól függ, mit akarok felvenni, kiteszem az ágyra, és ott ki lehet választani szépen, kényelmesen, hogy épp melyikhez van kedvem, anélkül, hogy szétdúrnám. Nem telik sok időbe. Egy pillanat az egész.
Még a férjem szekrényében sem szokott káosz lenni. A legnagyobb rumli nála az, hogy mikor kihúz egy pólót a tömegből, hátul az alatta levő póló vége visszahajlik. Ennél nagyobb rumli még nála sem szokott lenni.
Kedves 7-es: az a baj, hogy kiveszem a ruhát és fel is veszem, majd leveszem, mert a tükörből nézve már nem tetszik, amit látok. Újabb darab gyorsan le, és a fenti jelenet ismét. Úgy érzem, ha egyszer lenne annyi pénzem, hogy gond nélkül vásároljak egy hétre való mindenféle fölsőt-rövidujjút-ujjatlant-kardigánt, stb., akkor nem lenne ilyen problémám.:)
Kedves 8-as: az akasztós szekrényemben rend van, de akármilyen nagy is, telistele van. Férjem ilyen-olyan kabátjai (munkahelyi is - mentős), amik rengeteg helyet elvesznek.
Akkor csak az a megoldás, hogy kiválogatod a darabokat. A helyén hagyod azokat, amiket tudsz használni, és egy másik polcra rakod azokat, amik kevésbé jók. Ezeket el tudod használni télen pulcsi alá, vagy egy gyors boltba leugrásra.
Lehet, hogy rá kell szánnod egy délutánt valahogy , hogy felpróbálgasd, és külön pakold őket, de hosszú távon megéri.
Én sem tartozom azok közé, akiknek több hétre való ruhájuk van, de megintcsak azt mondom, hogy tudom mindről, hogy melyik használható. Melyik hogyan áll. Tehát nagyon ritkán járok úgy, ahogy te írod. Persze előfordult már a történelemben, de akkor gyorsan visszadobom a szekrénybe, és mikor hazaértem, összehajtom. De még jobb, ha nem is dobod vissza a szekrénybe, hanem előhagyod. Így nagyobb az indíttatás, hogy behajtsd a szekrénybe miután hazaértél.
Egyébként a szekrényekben a leg könnyebb rendet tartani. Ezt bátran mondhatom. Nálam sosincs tökéletes rend, nem a takarítás a leg főbb gondom, de a szekrényeimben katonás rend van mindig. Egyik legnagyobb vágyam, hogy az egész lakásban olyan rendet tudjak tartani mint bennük.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!