Milyen praktikákkal spóroltok a házimunkába vetett időn / pénzen / energián?
Mostanában döntöttem úgy, hogy változtatok. A villany-és vízszámlánk az egekben a háztartási gépek miatt, rengeteg időm elmegy a házimunkára.
Bevezettem már néhány fortélyt, pl. poharakat nem rögtön a mosogatóba tesszük, mint eddig, hanem elöblítjük és újra iszik mindenki a sajátjából, ugyanez vonatkozik a "csak kenyérmorzsás" tányérokra. Nem mosom kétnaponta a pulóvereimet, hanem létrehoztam egy külön polcot a szekrényben az egyszer vagy kétszer már használtaknak (nem szeretem a tiszták közé visszatenni...)Amikor sütök serpenyőben, körülötte letakarom, hogy a zsír ne a pultra fröcsögjön. Nincs minden nap főzőcske, inkább 2-3 napra előre főzünk.
Egyéb tippek, ötletek? Ti hogy könnyítitek meg az életeteket?
Ha héjában sült krumplit készítek a sütőben, rögtön összeállítok egy olcsó rágcsálni valót, amit aztán az előmelegített sütőben tovább sütök.Ilyen sós rágcsálni való, pl:
30dkg.liszt
25dkg.margarin, vagy 20dkg. zsír
10dkg. reszelt sajt
6 ek. hideg víz
1 ek. 10%-os ecet
1 tk. só
egészet összegyúrni 1/2 óráig pihentetni.Sokáig eláll.
Mire kész vagyok ezzel, a krumpli is elkészül a sütőben.
Szia!
Az újrakérdezésre még én nem reagáltam, de nagyon hasznosakat írtak Neked.
Pörköltöt úgy szoktam eltenni, hogy nagyon sűrűn. Mert akkor akár gulyáslevest is lehet belőle varázsolni. Gyorsan egyszerűen :) Tehát egy ételt raksz el, de 2-t is készíthetsz belőle.
Darálthúst szoktam még pörköltösen előkészíteni, és lefagyasztani.
-ebből lehet akár fasírt, akár milánói alap, akár hortobágyi palacsinta, akár még töltött paprika is.
Tojás és krumplit nem szoktam fagyasztani, mert ezek nem jók kiengedés után. (pl. rakott krumpli, tojáspörkölt, paprikás krumpli, stb.)
Alapjában véve abból indulhatsz ki, hogy a húsokat tudod fagyasztani, így ha előkészülsz a belőle összeállított kajával az is gyorsan fagyasztható.
Töltött káposzta- na ez az egyik legjobb fagyasztott cucc! Mert a készítése alapból nagy mennyiséget kíván, viszont a 4. nap enni már unalmas, mi általában 2-3 tölteléket,káposztát fogyasztunk el egyszerre így(mérettől függően)ennek megfelelően pakolom tele a fagyasztót.
Tárolás: van amikor műanyag dobozt használok (pl. a teljesen elkészített ételekhez), de egy pörköltalapot sokszor csak uzsonnás zacsiba,nylon zacsiba teszek el. Nagyon szeretem erre a közepes méretű tejfölös dobozokat.
Csirkemellet, pulykamellet megvétel után megmosom, szeletelem, és rögtön bepanírozom. Folpack segítségével elteszem, és mindig ha sütni akarok csak kiveszek annyit amennyire szükségem van. egy panírozott husi, fólia, aztán megint husi, és fólia, így tovább, amíg el nem fogy. A fóliát csak hajtogatom, így nem kell szétvágni.
Nagyjából ennyi, kérdezz még ha ilyen fajta segítség kell, szép napot!
Én mosódiót és ecetet használok mosáshoz, sokkal olcsóbb. A mosódiót ha már mosáshoz nem tudom használni, kifőzöm és a levével mosok fel, asztalt is azzal törlöm át.
Van kutyánk. A tészta levét sosem a lefolyóba öntöm, hanem az ő edényükbe, majd abban főzöm meg a husit. Mi az ő kajájukat szoktuk előre lefőzni, és lefagyasztani, így nem kell minden este ezzel bíbelődni, időt, pénzt spórolunk.
Esővizet gyűjtünk, azzal locsolunk. És bent is ha valami olyan víz van, amit mi már valamiért nem iszunk meg, de tiszta, azt a virágokra öntöm.
Csúcs ötletek!!!!!! Köszi nektek.
Néhányat már én is feltaláltam (kényszerből) pl poharak meg morzsás tányérok ügyében.
Azért elég szomorú, hogy ide jutottunk. Nem gondoltam volna pár évvel ezelőtt.
A ruhák színének kontrollálása nagyon tetszik ezt meg is próbálom.
én is mosódiót használok, a sötéteket csak azzal mosom, a világoshoz, fehérhez pedig kevés mosószódát szoktam még tenni, az is olcsó.
Van itt sok mosódiós, és mosószódás kérdés, keress rá, sok jó infó van. Van amúgy, akinek nem vált be, de szerintem aki akarja, tudja is használni.
előző vagyok. Heti 3x mosok, egy 2000 ft-os fél kilós mosódió kb fél évre elég, a mosószóda fél kiló 400 ft, kb 2-3 hónapra. Utóbbi is jó felmosásra, takarításra is. Öblítéshez ecet, 10%-os, kb egy hónapra elég.
Van még itthon Vanish, a makacsabb foltokra, de zsírfoltokon kívül másra nem nagyon kell használnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!