Milyen eszközökkel és praktikákkal csökkenthetem drasztikusan a lakásomban a vízfogyasztást?
Ne mosogass folyó vízben, inkább egy nagyobb edényben öblítsd el az elmosott edényt.(vagy vegyél mosogatógépet)
A tárcsás régi fajta mosógép macerás, de biztos sokkal kevesebb víz fogy, ha külön te öblítesz(nagyon szorgos , hiperaktív háziasszonyoknak ajánlom)
Fürdés helyett zuhany.
Ha a melegvizet előállítását szeretnéd olcsóbbá tenni, akkor ajánlom a napkollektort, ha van rá lehetőség.
első vagyok.
Napkollektor már kapható 100 E ft-ért is, ha jól emlékszemm a márkája Grünwald.Ez a legkisebb, viszont egy átlagos család háztartásához elég annyira, hogy a fürdéshez, mosogatáshoz, és a mosáshoz szükséges melegvizet biztosítsa márciustól októberig.Beszerelése nem tudom mennyibe kerülhet, nálunk a párom szerelné fel, de úgy saccoljuk, hogy egy év alatt visszahozza az árát.
Vannal komolyabb felszerelések is, ahol az egész ház áramszolgáltatása is napkollektorok által történik, illetve a melegvíz, de nyilván az jóval nagyobb beruházást jelent.Aminek mi utána néztünk, csak egy kicsike, de hasznos.
A vízzel nehéz spórolni, mosakodni, főzni kell..
De ha odafigyelsz a ruháid tisztaságára, az is spórolás. Mi nem dobunk minden ruhát rögtön a szennyesbe, egy farmert akár 2x felveszünk egy héten (ha nem büdös!) meg pólót.
Otthoni ruha is elvan 1-2 napig, csak utána szennyes.
Folyó vízben ne mosogass.. Mindenkinek legyen saját pohara. Óránként 4 pohár felesleges...
Zuhanynál se folyasd a vizet, amikor tusfürdőzöd magad, és ez ugyan így van a haj-kézmosásnál.
Spórolni nagyon nem lehet, oda kell figyelni..
Jah, és ha van kutatok, akkor abból lehet mosni autót, vagy virágokat locsolni, kutyát fürdetni stb.
Medencét nem is érdemes venni, ha nincs kút. irtó drága mulatság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!