Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan csökkenthetem a napi...

Hogyan csökkenthetem a napi adagját, ha túlsúlyos?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 hónaposan kicsivel több, mint 6 kiló. 2-2,5 óránként éhes. Szopik, de csak 7 percig, majd ordít, hogy még éhes, adok neki lefejt tejet 60-80ml-t meg valamikor még kell neki 30ml tápszer. Napi adagja 600-700ml a szopikat leszámítva. Miből csökkentsek és hogyan? Hogyan húzhatom el az etetési időt?
2011. szept. 13. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd el a tápszert és szoptasd, amikor csak kéri. Anyatejes babát nem lehet túletetni. Amúgy teljesen normális, ha 2-3 hónaposan kikerekednek a babák. Amikor beindul a mozgásfejlődés (plusz a növekedés persze), úgy négy hónaposan, villámgyorsan el is kezdi lemozogni...

És gondolom nem két kilóval született... :o)

2011. szept. 13. 17:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudom, hogy mennyit szopik, meg mit mond a védőnőtök, de ha minden képen csökkenteni szeretnéd akkor a tápszert.

Nem biztos ám, hogy éhes, lehet, hogy csak cumizni szeretne,

meddig szopik?

Egy mellből szoptatsz?

Igény szerint?

2011. szept. 13. 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak szopizna, nem mondanám, hogy túlsúlyos.. Miből gondolod, hogy még kell a tápszer? Én azt hagynám el gyorsan. Mondjuk, az se biztos, hogy a sima szopizás után az éhség miatt sír. Akár a hasa is fájhat. Erre nem gondoltál esetleg? 7 perc alatt ő már bizony képes lehet jóllakni. Legalábbis annyira, hogy ne érezzen erős éhséget. Én kipróbálnám, mi van, ha nem kap üvegből semmit, csak szopizik... A mérleget meg tedd el minél hamarabb, mert az csak téged fog őrületbe kergetni! Abból azt megtudod, mennyit evett, de hogy ez mit is jelet, nem. Hisz az anyatej sosem ugyanolyan, a babád meg nem mindig egyformán éhes..
2011. szept. 13. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

túlsúlyos?

na neee

2011. szept. 13. 17:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hagyd el a tápit! Mekkorán született? Az én lányomnak is volt hogy 2óránként szopizott.
2011. szept. 13. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

bár nem vagyok nagy szoptatós(sajnos nem sokáig tudtam) de én a helyedben ahogy előttem is írták elhagynám a tápszert.

Azt meg, hogy túlsúlyos feletsd el!!!!

Az én történetem:

3,62 kg-val született a fiam. 3,40-nel hoztuk haza. Doki kijött, minden rendben van, Nem volt mérlegünk, a védőnő javaslatára, h ne őrítsem meg magam. 3 hetes volt a fiam amikor egész nap ordított, egész nap cicin lógott(szó szerint értsd!) Közölték, fáj a hasa, túl kell élni. 1 hónapos tan.adás, kiderült, h nem a hasa fájt, hanem nem volt elég a tejem és ordított, szegénykém nagyon sovány volt, de addig csak a szoptatást szajkózták, hallani sem akartak a tápról. Mikor megmérték elakadt a lélegzetük: 3,65 kg. Szóval majdnem megegyezett a születési súllyal. Kapott tápot, szépen összeszedte magát. Erre anyósom közölte, túlsúlyos a gyerek, ne adjak neki enni.... Na ennyit a túlsúlyról. Két hónaposan már behozta magát, olyan 5,5 kg körül volt, és pont jól nézett ki, ekkor mondta a fent említetteket anyósom. Még annyit, hogy amikor elkezdett mászni(előbb mászott, mint forgott) akkor megállt a gyarapodás. Aztán mikor elindult szinte 2 hónapig semmit nem hízott, de nem aggódott a doki, met előtte jó súlyban volt. Most is jó súlyban van, de alig hízik vmiket, mondjuk nem is eszik mostabán.

Ha tudsz szoptatni akkor inkább a tápi helyett rakd még vissza cicire egy kicsit, lehet, hogy cumizni akar csak, vagy anya kell, de ezzel elméletileg szaporíthatod is a tejed!!!

Sok sikert!

2011. szept. 13. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!