Milyen ételeket lehet lefagyasztani?
Úgy, hogy felengedve is guszta és finom legyen?
A pörköltet tuti lehet, de azon kívül?
Levest is talán...
Adjatok ötletet...
Most kezdek gyes után dolgozni menni, kicsit előre kell gondolkodnom, és "instanttá" tenni az étkezéseket..
Levesek közül a gulyás, lencse, bab - csipetkével együtt-,frankfurti, gombóc levest, húslevest szoktam.
Második: milánói szósz, töltött paprika, káposzta, rizses csirke teljesen készre csinálva, fasirt- rizibizivel, rántott szelet.
Ezek jutottak hirtelen eszembe.
Fagyasztottam már káposztás tésztához a káposztát is készen, és csak tésztát kellett főzni hozzá
töltött paprika
töltött káposzta
brassói (krumpli nélkül)
csirkepaprikás
halászlé
fasírt
sült húsok
Minden ételt letudsz fagyasztani, a tésztákat is,ha nem főződ túl. Sőt még rizst is. Fasírozottat,sült húst kisütve fagyasztom. Frissen főzök hozzá főzeléket. A túrógombócot csak ki kell melegíteni,és morzsát pirítani hozzá. A rántani való húst bepanírozva folpakkal elválasztva fagyasztom le. Az frissen sütöm ki. De lefagyaszthatod a kelt tésztákat,vagy a piskótát is. Kész tortát csak akkor,ha a krémje vajas,vagy tejszínes. A pudingos nem jó kiengedés után.
Az ételek közül a krumplis ételeket és a főzelékeket nem jó fagyasztani,mert romlik az állaguk kiengedés után.
Hetente általában csak egyszer-kétszer főzök,de mindig több adagot. Mikróban félóra alatt kitudom melegíteni.
A levesek fagyasztásához tanács: vettem olcsó műanyag dobozokat,amelybe egy evésre való leves fér. Kibélelem folpakkal,és úgy töltöm bele a levest. Ráteszem a tetejét,ha megfagyott,kiveszem a dobozból,és a dobozt újra használhatom. Ezzel a módszerrel nem foglal sok helyet,és nem is folyik ki a leves sem.
Most olvasom az egyik választ. Lefagyaszthatod azt is,amiben tejföl van. Sőt én házi tejfölt szoktam venni,adagokban azt is és a túrót is lefagyasztom. Nem lesz semmi baja,akár tartármártáshoz is használható.
Ha van felesleges tojásfehérjéd,az is bírja a fagyasztást. Kiengedve ugyanúgy használhatod,mint a frisset.
A feljebb leírtakon kívül én szoktam linzer tésztát fagyasztani. Egyszer meggyúrsz egy nagy adagot, és egy tepsire való darabokban fagyasztod. Így csak egyszer van nagy pancs, később már csak nyújtani, szaggatni és sütni kell.
Rántott leveshez való pirítandó kenyérkockákat is fagyasztottunk le, az is bevált - így fel tudjuk használni a félig kiszáradt kenyeret, nem penészedik meg.
Mi a tojásfehérjével megjártuk, mert többet összeöntve fagyasztottunk meg, és most nem tudjuk, hány darab. Végül a tömege alapján sikerült kikövetkeztetni, de ezentúl egyenként fogjuk fagyasztani, de legalábbis ráírjuk a dobozra, hogy hány tojásfehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!